Ingrid Beens wordt energieambassadeur van Zuidhorn

12
138
Energiehuis Zuidhorn Ingrid Beens

ZUIDHORN – Ingrid Beens uit Zuidhorn wordt energieambassadeur namens de gemeente Zuidhorn. Uit 67 inzendingen kwam zij naar voren om de gemeente te vertegenwoordigen als het gaat om duurzaam wonen. Afgelopen week maakte Beens al kennis met de verschillende aannemers en klusjesmannen, die bij het project betrokken zijn. Als haar huis energiezuinig is, moet ze als tegenprestatie daarover vertellen op speciale bijeenkomsten.

Wethouder Jan Oomkes (PvdA) vertelt: “De afgelopen tijd hebben we het project Slim Wonen in het Westerkwartier gehad. Daarnaast mocht iedere gemeente zelf iets doen. Zelf ben ik flauw van de folders en daarom hebben wij iets anders bedacht. We wilden iets tastbaars, maar daarvoor waren wel ondernemers nodig.” Die ondernemers vond Oomkes en binnen korte tijd was er € 15.000,- beschikbaar. “De bedoeling is dat het huis van Ingrid opgeknapt gaat worden, waardoor ze energie kan besparen. Haar ervaringen hierover moet ze delen met anderen.”

Zelf is de winnares blij met het nieuws. “De actie sprak mij direct aan, want mijn vriend en ik zijn hier al heel lang mee bezig. Sinds vorig jaar wonen we in Zuidhorn en ik dacht dat ik in een gespreid bedje terecht zou komen. Dat was niet helemaal zo, want de energierekening hier was fors hoger dan in de stad. Dat komt voornamelijk door de isolatie van mijn woning die in de jaren ’60 gebouwd is.”

Meteen na het bekendmaken ging Beens bij de verschillende bedrijven langs. Ook zijn er al afspraken gemaakt. Zo komt er deze week een architect langs om te kijken wat er aan de woning veranderd kan worden. Oomkes: “We willen er geen gras over laten groeien. We gaan direct beginnen en willen zo snel als dat kan resultaten zien.”

Volgens de wethouder kunnen veel inwoners iets aan de actie hebben. “Dit woningtype zie je heel veel in Zuidhorn. Je hebt verschillende variaties in vrijwel alle dorpen.” Hij verwacht daarom veel van de actie. Het eerste succes is er al. Beens: “We hebben de buurt al warm gemaakt voor isolatie.” Daarnaast is er nog een wensenlijstje. “Wij hebben aan de voorkant van het huis een raam met oud dubbelglas. In de winter zitten we met een sjaal om op de bank, hebben we de gordijnen dicht en is het nog koud.”

Wanneer alle problemen verholpen zijn en de woning een stuk duurzamer is, zal Beens haar ervaringen toelichten op verschillende energiebeurzen die de gemeente wil houden. Een oppas voor haar kinderen heeft ze al gevonden. Wethouder Oomkes wil wel op de kinderen passen als Beens haar ervaringen deelt. “Vieze luiers doen me niks,” lacht hij.

12 REACTIES

 1. Please let me know if you’re looking for
  a article author for your site. You have some really great posts and I feel I would be a good asset.
  If you ever want to take some of the load off, I’d really like
  to write some content for your blog in exchange for a link back to mine.
  Please send me an email if interested. Cheers!

 2. Have you ever considered about including a little bit more than just your articles?
  I mean, what you say is valuable and all. Nevertheless think of if you added some great photos
  or videos to give your posts more, “pop”! Your content is excellent
  but with pics and clips, this blog could certainly be one of the best in its niche.
  Wonderful blog!

 3. Excellent post. I was checking constantly this weblog and I’m impressed!
  Very useful information specifically the final section :
  ) I handle such info much. I was looking for
  this particular information for a very lengthy time.
  Thanks and best of luck.

 4. I always used to read article in news papers but now as I am
  a user of web therefore from now I am using net for articles or reviews, thanks to web.

 5. Every weekend i used to visit this site, because i want enjoyment,
  for the reason that this this web page conations in fact pleasant funny stuff too.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here