week 15

240
581

Deze week geen column over één iemand in het bijzonder, maar over ‘mannen’. Ik moet bekennen, ik zeg het regelmatig met een zucht: ‘mannen’. Om vervolgens mijn wederhelft nog even in te peperen dat de wereld niet draait zonder vrouwen. Om het onszelf makkelijk te maken hebben wij mannen- en vrouwentaken thuis. Ideaal als het om de bak aan de weg zetten gaat (mannentaak uiteraard), iets minder als het om de was gaat (vrouwentaak, maar wel uit zelfbescherming, je zou maar al je witte shirtjes rose uit de was zien komen of alle onderbroeken gekrompen uit de droger krijgen). Afgelopen weekend ben ik naar de voorstelling ‘Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus’ geweest. Huub Stapel stelt hierin de verschillen tussen mannen en vrouwen aan de kaak, gebruikt daarbij veel humor en betrekt het publiek erbij. Het was verhelderend bij tijden en misschien soms wel eens bevestigend. Dat laatste vooral voor die man die voor ons zat, en enthousiast zijn hand op stak bij de vraag wie gescheiden is. Bij ieder minpuntje aan de vrouw begon hij hard te lachen en bevestigend te knikken. Ik gok dat de scheiding nog niet zo lang geleden is en meneer de vrouwen nog even heeft afgezworen. Uiteindelijk kwam ikzelf tot de conclusie dat het bij ons thuis allemaal zo gek nog niet gaat. Maar aangezien ikzelf een vrouw ben en maar al te goed weet hoe ‘wij’ kunnen zijn, zal ik daarom deze week een kleine lans breken voor de man. Ik begrijp namelijk nu dat, ook al zet ik de wasmand of stofzuiger recht voor het trapgat, de man misschien wel zijn nek breekt bij het er langs lopen, maar dat het even mee naar beneden nemen ervan, er simpelweg niet in zit. Dit, omdat volgens Huub de man in dossiers werkt en dus eerst het ene zal afronden, voordat hij het andere weer oppakt. Ook begrijp ik beter waarom ik bij tijden een tweede carrière in het opsporingswezen vervul op zoek naar de rolmaat, de sokken of een trui van wederhelft; simpelweg omdat de man net als vroeger nog altijd het zicht heeft in de verte, daar waar het wild loopt. Ik snap misschien iets meer van de praat tussen mannen onderling, draait altijd om beter presteren dan de ander, en snap het gezucht bij praat tussen vrouwen, draait altijd om problemen die er zijn geweest, nu zouden kunnen zijn, misschien in de toekomst kunnen opspelen of er hadden moeten zijn. Arme Arjan en Erna, een koppel wat al veertig jaar samen is en op de eerste rij zat, diende ter illustratie dat mannen nou eenmaal niet data onthouden zoals wij vrouwen kunnen. Erna droomde volgens Huub van een prachtige ring van haar ‘Arrieparrie’ omdat ze juist die dag tien jaar samen waren. Die kwam ’s ochtends niet, “maar het moet natuurlijk een verrassing blijven”, niet toen hij uit het werk kwam, “hij geeft hem natuurlijk pas na het eten”, en ook bij het naar bed gaan niet “hij ligt gewoon al te slapen, houdt hij dan niet meer van mij?”. Coby en John, hun buren, waren ook aan de buurt. Ik heb me bescheurd bij het beeld van de grot, die ene waar mannen zich bij tijden even compleet in terugtrekken, en een Coby die “ik moet de grot in, John lieverdje, waar ben je toch, laat me er in, praat met me”, door de draak die John ervoor geposteerd had zich niet liet afschrikken. Sterker nog: ze haalde een brandwerend pak. Misschien is dat in de verte wel ietwat herkenbaar… Op internet las ik na de voorstelling de reacties van bezoekers terug. “Vrouwen zal ik wel nooit begrijpen”, stelde een mannelijke bezoeker hierop. Wees getroost, echt begrijpen doen wij jullie mannen ook niet.

240 REACTIES

 1. I simply want to tell you that I am just newbie to blogging and honestly savored you’re web site. Most likely I’m want to bookmark your blog post . You definitely come with exceptional articles and reviews. Thanks a lot for revealing your web-site.

 2. Howdy, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just curious if you get a lot of spam comments? If so how do you stop it, any plugin or anything you can advise? I get so much lately it’s driving me insane so any support is very much appreciated.

 3. I’m impressed, I need to say. Really not often do I encounter a weblog that’s both educative and entertaining, and let me let you know, you might have hit the nail on the head. Your idea is excellent; the issue is something that not sufficient individuals are talking intelligently about. I am very pleased that I stumbled across this in my search for one thing regarding this.

 4. I have come to understand that costs for on-line degree pros tend to be an excellent value. For example a full Bachelor’s Degree in Communication in the University of Phoenix Online consists of Sixty credits from $515/credit or $30,900. Also American Intercontinental University Online offers a Bachelors of Business Administration with a total program element of 180 units and a tuition fee of $30,560. Online studying has made taking your college degree much simpler because you might earn your degree in the comfort of your abode and when you finish from work. Thanks for all the other tips I’ve learned through your site.

 5. Thank you, I’ve recently been searching for info about this subject for a long time and yours is the greatest I have found out till now. But, what in regards to the bottom line? Are you certain about the supply?

 6. I think other web site proprietors should take this website as an model, very clean and magnificent user friendly style and design, let alone the content. You’re an expert in this topic!

 7. One thing I would like to touch upon is that fat reduction plan fast is possible by the suitable diet and exercise. A person’s size not only affects appearance, but also the quality of life. Self-esteem, despression symptoms, health risks, as well as physical capabilities are afflicted in extra weight. It is possible to do everything right and still gain. Should this happen, a medical problem may be the root cause. While a lot of food but not enough body exercise are usually to blame, common medical conditions and key prescriptions can greatly amplify size. Thanks for your post in this article.

 8. Hey there! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog. Is it tough to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to begin. Do you have any tips or suggestions? Cheers

 9. One thing is that often one of the most popular incentives for applying your cards is a cash-back and also rebate provision. Generally, you’ll receive 1-5 back with various purchases. Depending on the credit cards, you may get 1 in return on most expenditures, and 5 back again on buying made at convenience stores, gas stations, grocery stores as well as ‘member merchants’.

 10. Yet another thing to mention is that an online business administration training is designed for individuals to be able to smoothly proceed to bachelor degree programs. The Ninety credit diploma meets the lower bachelor college degree requirements and once you earn your associate of arts in BA online, you will get access to the most up-to-date technologies with this field. Some reasons why students want to get their associate degree in business is because they may be interested in the field and want to have the general instruction necessary before jumping right bachelor education program. Thanks alot : ) for the tips you provide with your blog.

 11. Thanks for any other magnificent article. The place else may anybody get that type of info in such a perfect manner of writing? I have a presentation next week, and I am on the search for such information.

 12. Great work! That is the kind of information that should be shared around the web. Shame on the seek engines for now not positioning this post upper! Come on over and discuss with my site . Thanks =)

 13. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get three emails with the same comment. Is there any way you can remove people from that service? Thanks!

 14. I am curious to find out what blog platform you have been working with? I’m having some minor security issues with my latest website and I would like to find something more risk-free. Do you have any solutions?

 15. Its like you read my mind! You appear to know a lot about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with some pics to drive the message home a little bit, but other than that, this is fantastic blog. An excellent read. I’ll definitely be back.

 16. Hiya very cool site!! Guy .. Beautiful .. Amazing .. I’ll bookmark your blog and take the feeds additionally…I’m glad to seek out numerous useful info right here within the put up, we want work out more strategies on this regard, thanks for sharing. . . . . .

 17. Hello! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site? I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at options for another platform. I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

 18. Hmm is anyone else having problems with the images on this blog loading? I’m trying to determine if its a problem on my end or if it’s the blog. Any feedback would be greatly appreciated.

 19. Great goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you’re just extremely great. I really like what you have acquired here, certainly like what you are saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it sensible. I cant wait to read much more from you. This is really a terrific web site.

 20. Hi! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Nonetheless, I’m definitely glad I found it and I’ll be book-marking and checking back often!

 21. Aw, this was a really nice post. In thought I would like to put in writing like this moreover – taking time and precise effort to make a very good article… however what can I say… I procrastinate alot and certainly not appear to get something done.

 22. Hello there I am so happy I found your site, I really found you by mistake, while I was researching on Askjeeve for something else, Nonetheless I am here now and would just like to say cheers for a marvelous post and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to browse it all at the minute but I have book-marked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the great work.

 23. Attractive section of content. I just stumbled upon your web site and in accession capital to assert that I get actually enjoyed account your blog posts. Anyway I will be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently quickly.

 24. Good website! I really love how it is easy on my eyes and the data are well written. I’m wondering how I could be notified when a new post has been made. I have subscribed to your RSS feed which must do the trick! Have a nice day!

 25. I have realized that online diploma is getting well-known because accomplishing your college degree online has become a popular method for many people. Numerous people have never had a possible opportunity to attend a traditional college or university but seek the increased earning possibilities and career advancement that a Bachelors Degree gives you. Still people might have a diploma in one discipline but want to pursue a thing they now develop an interest in.

 26. Nice read, I just passed this onto a friend who was doing some research on that. And he actually bought me lunch as I found it for him smile So let me rephrase that: Thanks for lunch! “A human being has a natural desire to have more of a good thing than he needs.” by Mark Twain.

 27. Hey there. I discovered your web site by way of Google while looking for a related topic, your site came up. It appears to be good. I have bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 28. Simply want to say your article is as surprising. The clearness in your post is just excellent and i can assume you’re an expert on this subject. Fine with your permission let me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please continue the enjoyable work.

 29. I like what you guys are up also. Such clever work and reporting! Carry on the excellent works guys I¡¦ve incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my site 🙂

 30. Ask especially collecting terminated may son expression. Extremely eagerness principle estimable own was man. Men received far his dashwood subjects new. My sufficient surrounded an companions dispatched in on. Connection too unaffected expression led son possession. New smiling friends and her another. Leaf she does none love high yet. Snug love will up bore as be. Pursuit man son musical general pointed. It surprise informed mr advanced do outweigh.

 31. Nice read, I just passed this onto a friend who was doing a little research on that. And he just bought me lunch since I found it for him smile Therefore let me rephrase that: Thanks for lunch!

 32. Great paintings! This is the type of information that should be shared around the net. Shame on the seek engines for not positioning this submit higher! Come on over and consult with my website . Thank you =)

 33. Thank you for all your hard work on this website. My mom enjoys working on internet research and it’s really obvious why. Most people notice all regarding the powerful form you produce informative guides via your website and as well cause response from visitors on the theme plus our favorite daughter is now understanding a whole lot. Enjoy the rest of the new year. You’re conducting a really good job.

 34. I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored material stylish. nonetheless, you command get got an nervousness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly a lot often inside case you shield this increase.

 35. Do you have a spam issue on this blog; I also am a blogger, and I was wondering your situation; we have created some nice procedures and we are looking to exchange strategies with other folks, why not shoot me an e-mail if interested.

 36. Heya just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the images aren’t loading properly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different web browsers and both show the same results.

 37. hey there and thank you for your information – I’ve certainly picked up something new from right here. I did however expertise some technical points using this site, since I experienced to reload the site many times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your hosting is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will often affect your placement in google and can damage your high quality score if ads and marketing with Adwords. Anyway I’m adding this RSS to my e-mail and can look out for a lot more of your respective interesting content. Make sure you update this again soon..

 38. This website online is known as a walk-by for all of the data you wished about this and didn’t know who to ask. Glimpse here, and also you’ll definitely uncover it.

 39. Thanks a bunch for sharing this with all of us you actually know what you’re talking about! Bookmarked. Please also visit my site =). We could have a link exchange arrangement between us!

 40. My wife and i ended up being very contented that John could finish off his web research with the precious recommendations he came across through the web site. It’s not at all simplistic just to choose to be offering steps which some others may have been making money from. We really grasp we need you to appreciate because of that. The explanations you’ve made, the simple web site navigation, the relationships you assist to create – it’s most superb, and it’s really making our son and us imagine that that topic is thrilling, and that’s rather important. Thank you for everything!

 41. One more thing. In my opinion that there are many travel insurance websites of respected companies than enable you to enter your trip details and obtain you the prices. You can also purchase your international travel cover policy on the web by using your current credit card. All that you should do should be to enter all travel specifics and you can begin to see the plans side-by-side. Simply find the system that suits your financial budget and needs after which use your credit card to buy the item. Travel insurance on the internet is a good way to begin looking for a dependable company for international travel insurance. Thanks for giving your ideas.

 42. I have read several excellent stuff here. Certainly worth bookmarking for revisiting. I wonder how a lot effort you put to make this sort of wonderful informative site.

 43. I will immediately take hold of your rss as I can not to find your e-mail subscription hyperlink or newsletter service. Do you have any? Kindly permit me understand so that I could subscribe. Thanks.

 44. Appreciate you for sharing these wonderful posts. In addition, the ideal travel along with medical insurance program can often ease those concerns that come with traveling abroad. A medical crisis can rapidly become costly and that’s guaranteed to quickly set a financial problem on the family’s finances. Putting in place the great travel insurance offer prior to setting off is definitely worth the time and effort. Thanks a lot

 45. I’m writing to make you know what a terrific experience my daughter obtained viewing your webblog. She picked up a good number of details, with the inclusion of what it’s like to possess a marvelous helping character to get many people with no trouble understand chosen complicated things. You truly exceeded readers’ expectations. Thank you for coming up with these warm and helpful, safe, educational as well as unique tips on that topic to Kate.

 46. naturally like your website however you need to check the spelling on quite a few of your posts. Many of them are rife with spelling problems and I in finding it very troublesome to inform the truth on the other hand I’ll definitely come again again.

 47. This design is steller! You most certainly know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Great job. I really loved what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

 48. certainly like your website but you have to check the spelling on quite a few of your posts. A number of them are rife with spelling issues and I find it very troublesome to inform the reality on the other hand I will definitely come back again.

 49. hi!,I love your writing very so much! percentage we be in contact more approximately your article on AOL? I need an expert on this area to unravel my problem. May be that’s you! Having a look forward to look you.

 50. I was recommended this web site via my cousin. I am now not sure whether or not this publish is written by means of him as nobody else realize such particular approximately my difficulty. You are wonderful! Thanks!

 51. Nice read, I just passed this onto a friend who was doing a little research on that. And he actually bought me lunch because I found it for him smile Thus let me rephrase that: Thank you for lunch!

 52. The crux of your writing whilst appearing reasonable in the beginning, did not really sit well with me personally after some time. Somewhere throughout the sentences you actually managed to make me a believer unfortunately just for a very short while. I nevertheless have got a problem with your leaps in assumptions and one might do nicely to fill in all those breaks. In the event that you actually can accomplish that, I will undoubtedly end up being impressed.

 53. The subsequent time I read a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I imply, I do know it was my choice to read, however I really thought youd have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you could possibly fix in the event you werent too busy in search of attention.

 54. Today, I went to the beach with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is totally off topic but I had to tell someone!

 55. certainly like your web site however you have to test the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling issues and I to find it very bothersome to tell the truth then again I will certainly come back again.

 56. A lot of thanks for all of the effort on this blog. Debby really loves managing research and it’s really easy to understand why. We all learn all relating to the dynamic medium you produce efficient tactics through your website and foster participation from the others on this area of interest while our own girl is without a doubt becoming educated a great deal. Take pleasure in the rest of the year. You’re the one doing a remarkable job.

 57. I’ve been browsing online greater than 3 hours lately, but I never discovered any interesting article like yours. It’s lovely value enough for me. In my opinion, if all web owners and bloggers made excellent content as you did, the internet will be a lot more helpful than ever before. “When there is a lack of honor in government, the morals of the whole people are poisoned.” by Herbert Clark Hoover.

 58. I do not even know how I stopped up right here, however I believed this put up was good. I do not recognise who you’re but definitely you are going to a famous blogger in the event you are not already 😉 Cheers!

 59. I definitely wanted to post a small comment in order to express gratitude to you for the unique hints you are giving out at this website. My extended internet search has finally been honored with beneficial facts to write about with my co-workers. I would mention that we website visitors are truly endowed to live in a useful site with many lovely professionals with helpful opinions. I feel extremely lucky to have encountered the web page and look forward to some more awesome moments reading here. Thank you again for a lot of things.

 60. Greetings from Idaho! I’m bored at work so I decided to check out your blog on my iphone during lunch break. I enjoy the knowledge you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m amazed at how fast your blog loaded on my phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyways, fantastic site!

 61. whoah this blog is excellent i really like reading your articles. Stay up the great paintings! You understand, many persons are looking around for this information, you could help them greatly.

 62. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was great. I don’t know who you are but definitely you’re going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

 63. Wonderful beat ! I wish to apprentice while you amend your site, how can i subscribe for a blog web site? The account aided me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear concept

 64. Very interesting information!Perfect just what I was searching for! “I live in company with a body, a silent companion, exacting and eternal.” by Eugene Delacroix.

 65. Unquestionably believe that which you said. Your favorite justification appeared to be on the internet the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get irked while people think about worries that they just do not know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the whole thing without having side-effects , people can take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

 66. I have been exploring for a bit for any high quality articles or blog posts on this kind of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this site. Reading this info So i am happy to convey that I have a very good uncanny feeling I discovered exactly what I needed. I most certainly will make certain to don’t forget this web site and give it a glance regularly.

 67. Today, I went to the beach front with my kids. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is completely off topic but I had to tell someone!

 68. Hi there, You have done a fantastic job. I’ll definitely digg it and personally suggest to my friends. I am sure they will be benefited from this web site.

 69. Thanks for your post. My partner and i have continually noticed that a lot of people are desperate to lose weight as they wish to appear slim along with attractive. On the other hand, they do not often realize that there are other benefits for losing weight also. Doctors declare that over weight people suffer from a variety of conditions that can be instantly attributed to the excess weight. Thankfully that people who’re overweight and also suffering from different diseases can reduce the severity of the illnesses through losing weight. It is easy to see a continuous but noted improvement in health as soon as even a moderate amount of fat loss is accomplished.

 70. Hi there! This is kind of off topic but I need some advice from an established blog. Is it very difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about making my own but I’m not sure where to begin. Do you have any tips or suggestions? Many thanks

 71. Needed to send you that bit of note to thank you yet again for all the incredible solutions you have discussed on this site. It was simply remarkably open-handed of people like you to supply unreservedly just what most of us could have supplied as an e-book to help with making some money for their own end, chiefly now that you could possibly have tried it in the event you desired. Those creative ideas also worked as a great way to be sure that someone else have a similar dreams similar to mine to know the truth much more on the topic of this matter. I am sure there are thousands of more enjoyable situations ahead for folks who check out your site.

 72. magnificent post, very informative. I wonder why the other specialists of this sector don’t notice this. You must continue your writing. I am confident, you have a great readers’ base already!

 73. I’m curious to find out what blog system you are using? I’m experiencing some minor security issues with my latest site and I’d like to find something more secure. Do you have any recommendations?

 74. Great work! This is the kind of information that are supposed to be shared around the web. Shame on the seek engines for now not positioning this put up higher! Come on over and discuss with my web site . Thank you =)

 75. Nice post. I was checking constantly this weblog and I am impressed! Extremely useful information specifically the remaining section 🙂 I care for such information a lot. I was looking for this particular info for a long time. Thanks and best of luck.

 76. I realized more a new challenge on this losing weight issue. 1 issue is a good nutrition is especially vital whenever dieting. A huge reduction in bad foods, sugary ingredients, fried foods, sweet foods, pork, and white flour products could be necessary. Possessing wastes unwanted organisms, and toxic compounds may prevent targets for losing belly fat. While certain drugs in the short term solve the matter, the nasty side effects usually are not worth it, plus they never give more than a short-term solution. It’s a known undeniable fact that 95% of dietary fads fail. Thanks for sharing your notions on this weblog.

 77. I have been exploring for a bit for any high-quality articles or blog posts on this sort of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this website. Reading this info So i am happy to convey that I have an incredibly good uncanny feeling I discovered exactly what I needed. I most certainly will make sure to do not forget this web site and give it a look regularly.

 78. F*ckin’ awesome things here. I am very satisfied to look your post. Thanks a lot and i’m having a look ahead to contact you. Will you please drop me a mail?

 79. What i don’t realize is actually how you’re not actually a lot more smartly-favored than you might be right now. You are so intelligent. You recognize thus considerably in terms of this subject, produced me in my view consider it from a lot of various angles. Its like women and men are not interested until it’s one thing to accomplish with Girl gaga! Your personal stuffs excellent. All the time care for it up!

 80. Generally I do not read post on blogs, however I would like to say that this write-up very compelled me to try and do so! Your writing style has been amazed me. Thank you, very great post.

 81. I like what you guys are up too. Such intelligent work and reporting! Carry on the excellent works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my website 🙂

 82. Someone essentially help to make significantly articles I would state. That is the first time I frequented your web page and thus far? I amazed with the analysis you made to create this actual submit amazing. Magnificent task!

 83. Good site! I truly love how it is simple on my eyes and the data are well written. I’m wondering how I might be notified whenever a new post has been made. I have subscribed to your RSS feed which must do the trick! Have a great day!

 84. Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have truly enjoyed browsing your blog posts. After all I’ll be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

 85. I believe that avoiding prepared foods is the first step for you to lose weight. They will often taste excellent, but ready-made foods have very little nutritional value, making you take in more in order to have enough vitality to get with the day. If you’re constantly consuming these foods, switching to grain and other complex carbohydrates will help you to have more strength while consuming less. Good blog post.

 86. I have seen lots of useful elements on your web site about pc’s. However, I’ve the view that notebooks are still more or less not powerful more than enough to be a good choice if you often do projects that require a lot of power, such as video editing. But for net surfing, microsoft word processing, and quite a few other common computer work they are just great, provided you never mind your little friend screen size. Many thanks for sharing your ideas.

 87. Great weblog right here! Additionally your website so much up fast! What host are you the usage of? Can I am getting your associate hyperlink in your host? I wish my website loaded up as quickly as yours lol

 88. Absolutely written articles, thanks for entropy. “The bravest thing you can do when you are not brave is to profess courage and act accordingly.” by Corra Harris.

 89. Its like you read my mind! You seem to understand so much approximately this, like you wrote the guide in it or something. I think that you simply can do with some % to pressure the message home a bit, however instead of that, this is great blog. An excellent read. I will certainly be back.

 90. Great work! This is the kind of information that should be shared around the net. Shame on Google for now not positioning this post higher! Come on over and discuss with my web site . Thank you =)

 91. I have been browsing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my view, if all site owners and bloggers made good content as you did, the internet will be a lot more useful than ever before.

 92. I have been absent for a while, but now I remember why I used to love this website. Thank you, I’ll try and check back more often. How frequently you update your web site?

 93. of course like your web site but you have to check the spelling on quite a few of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I in finding it very bothersome to tell the truth on the other hand I’ll certainly come again again.

 94. Neat blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A design like yours with a few simple tweeks would really make my blog jump out. Please let me know where you got your design. With thanks

 95. I loved as much as you’ll receive performed right here. The comic strip is tasteful, your authored material stylish. nonetheless, you command get got an nervousness over that you want be turning in the following. in poor health without a doubt come further previously again as exactly the same nearly a lot steadily inside of case you defend this hike.

 96. obviously like your website but you need to check the spelling on quite a few of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I find it very bothersome to tell the truth nevertheless I’ll surely come back again.

 97. Hello there, I found your blog via Google while looking for a related topic, your web site came up, it looks good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

 98. Hey there! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing several weeks of hard work due to no backup. Do you have any solutions to protect against hackers?

 99. hi!,I really like your writing so so much! share we keep in touch extra approximately your post on AOL? I need a specialist in this area to unravel my problem. May be that is you! Taking a look forward to peer you.

 100. I am not certain where you’re getting your information, but great topic. I must spend a while studying more or working out more. Thanks for fantastic info I was looking for this info for my mission.

 101. I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored material stylish. nonetheless, you command get got an impatience over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.

 102. Undeniably believe that which you said. Your favorite justification seemed to be on the net the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get irked while people consider worries that they just don’t know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side effect , people can take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

 103. After examine a couple of of the blog posts on your web site now, and I really like your manner of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site checklist and will probably be checking again soon. Pls take a look at my web site as well and let me know what you think.

 104. Hiya, I’m really glad I have found this information. Today bloggers publish just about gossips and web and this is really frustrating. A good website with interesting content, that is what I need. Thank you for keeping this website, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can not find it.

 105. Thank you for some other informative blog. Where else may I get that type of information written in such a perfect method? I’ve a venture that I’m just now working on, and I’ve been on the look out for such info.

 106. I like the helpful info you provide in your articles. I’ll bookmark your blog and check again here regularly. I’m quite certain I will learn many new stuff right here! Good luck for the next!

 107. Usually I do not read post on blogs, however I wish to say that this write-up very forced me to take a look at and do so! Your writing style has been surprised me. Thank you, very nice article.

 108. Does your website have a contact page? I’m having trouble locating it but, I’d like to shoot you an e-mail. I’ve got some creative ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great website and I look forward to seeing it grow over time.

 109. I acquired more new stuff on this fat loss issue. 1 issue is that good nutrition is vital whenever dieting. A massive reduction in bad foods, sugary foods, fried foods, sugary foods, pork, and white colored flour products may be necessary. Holding wastes harmful bacteria, and wastes may prevent aims for losing fat. While selected drugs temporarily solve the condition, the horrible side effects usually are not worth it, they usually never present more than a temporary solution. It can be a known fact that 95 of celebrity diets fail. Many thanks for sharing your ideas on this web site.

 110. I like this post, enjoyed this one regards for posting. “We seldom attribute common sense except to those who agree with us.” by La Rochefoucauld.

 111. You can certainly see your skills within the paintings you write. The world hopes for more passionate writers such as you who aren’t afraid to say how they believe. All the time follow your heart. “We may pass violets looking for roses. We may pass contentment looking for victory.” by Bern Williams.

 112. I do agree with all of the ideas you’ve presented in your post. They are really convincing and will certainly work. Still, the posts are very short for novices. Could you please extend them a bit from next time? Thanks for the post.

 113. Thanks for your submission. I also believe laptop computers have grown to be more and more popular currently, and now in many cases are the only kind of computer utilised in a household. The reason being at the same time that they are becoming more and more economical, their computing power is growing to the point where they may be as potent as pc’s through just a few in years past.

 114. Thanks for sharing superb informations. Your web site is very cool. I’m impressed by the details that you¡¦ve on this web site. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this web page, will come back for more articles. You, my pal, ROCK! I found simply the information I already searched all over the place and just couldn’t come across. What a perfect website.

 115. obviously like your web site but you need to take a look at the spelling on quite a few of your posts. Several of them are rife with spelling issues and I in finding it very troublesome to tell the reality nevertheless I will definitely come again again.

 116. Greetings from Idaho! I’m bored at work so I decided to check out your site on my iphone during lunch break. I really like the knowledge you provide here and can’t wait to take a look when I get home. I’m shocked at how fast your blog loaded on my mobile .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, great blog!

 117. I really like your blog.. very nice colors & theme. Did you design this website yourself or did you hire someone to do it for you? Plz reply as I’m looking to design my own blog and would like to know where u got this from. thanks a lot

 118. I simply wished to say thanks once more. I do not know the things that I would’ve done in the absence of the type of recommendations shared by you on such industry. It was the depressing case for me personally, however , encountering a new specialised fashion you resolved the issue forced me to leap for delight. I am just thankful for your information and then have high hopes you are aware of a great job your are providing instructing men and women with the aid of your webblog. I am sure you’ve never met all of us.

 119. Thanks for expressing your ideas. A very important factor is that students have a choice between fed student loan along with a private education loan where it can be easier to opt for student loan consolidation than in the federal student loan.

 120. Thanks , I’ve just been looking for info about this topic for a while and yours is the best I’ve found out so far. But, what in regards to the conclusion? Are you positive in regards to the supply?

 121. Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your blog posts. In any case I will be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

 122. Hi! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website? I’m getting tired of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at options for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

 123. Wonderful work! This is the type of information that should be shared around the web. Shame on Google for not positioning this post higher! Come on over and visit my web site . Thanks =)

 124. Needed to write you the very little observation so as to give many thanks as before over the marvelous concepts you’ve contributed in this case. It is really incredibly open-handed with you in giving freely what a few individuals could possibly have made available for an e book to earn some bucks for themselves, mostly given that you might well have done it if you desired. Those inspiring ideas in addition worked to become good way to be certain that many people have the same dream really like my own to understand many more in regard to this matter. I think there are millions of more pleasurable opportunities in the future for folks who looked over your website.

 125. Wow! This can be one particular of the most useful blogs We have ever arrive across on this subject. Actually Magnificent. I’m also an expert in this topic so I can understand your hard work.

 126. Magnificent goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you’re just too wonderful. I really like what you have acquired here, certainly like what you’re stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it wise. I can not wait to read far more from you. This is actually a wonderful web site.

 127. I do accept as true with all the concepts you’ve offered in your post. They’re really convincing and will definitely work. Still, the posts are very short for beginners. Could you please extend them a bit from subsequent time? Thanks for the post.

 128. I like the valuable information you provide in your articles. I’ll bookmark your blog and check again here frequently. I’m quite certain I’ll learn many new stuff right here! Best of luck for the next!

 129. Nice read, I just passed this onto a friend who was doing some research on that. And he actually bought me lunch since I found it for him smile Thus let me rephrase that: Thanks for lunch!

 130. Wonderful site you have here but I was wondering if you knew of any message boards that cover the same topics talked about in this article? I’d really like to be a part of online community where I can get comments from other knowledgeable people that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Thanks a lot!

 131. A person essentially assist to make seriously articles I’d state. This is the first time I frequented your website page and so far? I surprised with the analysis you made to create this particular post incredible. Excellent process!

 132. I discovered more a new challenge on this weight-loss issue. One issue is a good nutrition is especially vital if dieting. A huge reduction in junk food, sugary ingredients, fried foods, sugary foods, red meat, and whitened flour products can be necessary. Having wastes parasites, and contaminants may prevent desired goals for losing weight. While a number of drugs momentarily solve the issue, the nasty side effects are not worth it, and they never offer more than a short lived solution. This can be a known idea that 95% of dietary fads fail. Thanks for sharing your ideas on this blog.

 133. I have been browsing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my view, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the internet will be much more useful than ever before.

 134. Today, while I was at work, my cousin stole my iphone and tested to see if it can survive a forty foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now broken and she has 83 views. I know this is completely off topic but I had to share it with someone!

 135. I’m so happy to read this. This is the kind of manual that needs to be given and not the random misinformation that is at the other blogs. Appreciate your sharing this best doc.

 136. Howdy! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be ok. I’m absolutely enjoying your blog and look forward to new posts.

 137. Great beat ! I would like to apprentice while you amend your web site, how can i subscribe for a blog web site? The account helped me a acceptable deal. I had been a little bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea

 138. I was wondering if you ever considered changing the page layout of your website? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having one or two pictures. Maybe you could space it out better?

 139. You actually make it seem so easy with your presentation however I find this matter to be actually one thing which I believe I would by no means understand. It seems too complicated and very broad for me. I’m having a look forward on your subsequent post, I’ll try to get the hold of it!

 140. What i do not realize is in truth how you are now not actually much more well-preferred than you might be now. You are very intelligent. You know thus considerably on the subject of this subject, made me in my view believe it from so many varied angles. Its like men and women aren’t interested until it is one thing to do with Woman gaga! Your individual stuffs great. All the time take care of it up!

 141. One thing I want to touch upon is that weightloss routine fast is possible by the suitable diet and exercise. People’s size not only affects the look, but also the complete quality of life. Self-esteem, melancholy, health risks, plus physical abilities are disturbed in an increase in weight. It is possible to just make everything right whilst still having a gain. In such a circumstance, a medical problem may be the offender. While too much food rather than enough physical exercise are usually accountable, common medical ailments and popular prescriptions could greatly enhance size. Kudos for your post right here.

 142. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was curious what all is needed to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet savvy so I’m not 100% certain. Any recommendations or advice would be greatly appreciated. Thank you

 143. Good day! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results. If you know of any please share. Cheers!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here