week 15

59
163

Deze week geen column over één iemand in het bijzonder, maar over ‘mannen’. Ik moet bekennen, ik zeg het regelmatig met een zucht: ‘mannen’. Om vervolgens mijn wederhelft nog even in te peperen dat de wereld niet draait zonder vrouwen. Om het onszelf makkelijk te maken hebben wij mannen- en vrouwentaken thuis. Ideaal als het om de bak aan de weg zetten gaat (mannentaak uiteraard), iets minder als het om de was gaat (vrouwentaak, maar wel uit zelfbescherming, je zou maar al je witte shirtjes rose uit de was zien komen of alle onderbroeken gekrompen uit de droger krijgen). Afgelopen weekend ben ik naar de voorstelling ‘Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus’ geweest. Huub Stapel stelt hierin de verschillen tussen mannen en vrouwen aan de kaak, gebruikt daarbij veel humor en betrekt het publiek erbij. Het was verhelderend bij tijden en misschien soms wel eens bevestigend. Dat laatste vooral voor die man die voor ons zat, en enthousiast zijn hand op stak bij de vraag wie gescheiden is. Bij ieder minpuntje aan de vrouw begon hij hard te lachen en bevestigend te knikken. Ik gok dat de scheiding nog niet zo lang geleden is en meneer de vrouwen nog even heeft afgezworen. Uiteindelijk kwam ikzelf tot de conclusie dat het bij ons thuis allemaal zo gek nog niet gaat. Maar aangezien ikzelf een vrouw ben en maar al te goed weet hoe ‘wij’ kunnen zijn, zal ik daarom deze week een kleine lans breken voor de man. Ik begrijp namelijk nu dat, ook al zet ik de wasmand of stofzuiger recht voor het trapgat, de man misschien wel zijn nek breekt bij het er langs lopen, maar dat het even mee naar beneden nemen ervan, er simpelweg niet in zit. Dit, omdat volgens Huub de man in dossiers werkt en dus eerst het ene zal afronden, voordat hij het andere weer oppakt. Ook begrijp ik beter waarom ik bij tijden een tweede carrière in het opsporingswezen vervul op zoek naar de rolmaat, de sokken of een trui van wederhelft; simpelweg omdat de man net als vroeger nog altijd het zicht heeft in de verte, daar waar het wild loopt. Ik snap misschien iets meer van de praat tussen mannen onderling, draait altijd om beter presteren dan de ander, en snap het gezucht bij praat tussen vrouwen, draait altijd om problemen die er zijn geweest, nu zouden kunnen zijn, misschien in de toekomst kunnen opspelen of er hadden moeten zijn. Arme Arjan en Erna, een koppel wat al veertig jaar samen is en op de eerste rij zat, diende ter illustratie dat mannen nou eenmaal niet data onthouden zoals wij vrouwen kunnen. Erna droomde volgens Huub van een prachtige ring van haar ‘Arrieparrie’ omdat ze juist die dag tien jaar samen waren. Die kwam ’s ochtends niet, “maar het moet natuurlijk een verrassing blijven”, niet toen hij uit het werk kwam, “hij geeft hem natuurlijk pas na het eten”, en ook bij het naar bed gaan niet “hij ligt gewoon al te slapen, houdt hij dan niet meer van mij?”. Coby en John, hun buren, waren ook aan de buurt. Ik heb me bescheurd bij het beeld van de grot, die ene waar mannen zich bij tijden even compleet in terugtrekken, en een Coby die “ik moet de grot in, John lieverdje, waar ben je toch, laat me er in, praat met me”, door de draak die John ervoor geposteerd had zich niet liet afschrikken. Sterker nog: ze haalde een brandwerend pak. Misschien is dat in de verte wel ietwat herkenbaar… Op internet las ik na de voorstelling de reacties van bezoekers terug. “Vrouwen zal ik wel nooit begrijpen”, stelde een mannelijke bezoeker hierop. Wees getroost, echt begrijpen doen wij jullie mannen ook niet.

59 REACTIES

 1. I simply want to tell you that I am just newbie to blogging and honestly savored you’re web site. Most likely I’m want to bookmark your blog post . You definitely come with exceptional articles and reviews. Thanks a lot for revealing your web-site.

 2. Howdy, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just curious if you get a lot of spam comments? If so how do you stop it, any plugin or anything you can advise? I get so much lately it’s driving me insane so any support is very much appreciated.

 3. I’m impressed, I need to say. Really not often do I encounter a weblog that’s both educative and entertaining, and let me let you know, you might have hit the nail on the head. Your idea is excellent; the issue is something that not sufficient individuals are talking intelligently about. I am very pleased that I stumbled across this in my search for one thing regarding this.

 4. I have come to understand that costs for on-line degree pros tend to be an excellent value. For example a full Bachelor’s Degree in Communication in the University of Phoenix Online consists of Sixty credits from $515/credit or $30,900. Also American Intercontinental University Online offers a Bachelors of Business Administration with a total program element of 180 units and a tuition fee of $30,560. Online studying has made taking your college degree much simpler because you might earn your degree in the comfort of your abode and when you finish from work. Thanks for all the other tips I’ve learned through your site.

 5. Thank you, I’ve recently been searching for info about this subject for a long time and yours is the greatest I have found out till now. But, what in regards to the bottom line? Are you certain about the supply?

 6. I think other web site proprietors should take this website as an model, very clean and magnificent user friendly style and design, let alone the content. You’re an expert in this topic!

 7. One thing I would like to touch upon is that fat reduction plan fast is possible by the suitable diet and exercise. A person’s size not only affects appearance, but also the quality of life. Self-esteem, despression symptoms, health risks, as well as physical capabilities are afflicted in extra weight. It is possible to do everything right and still gain. Should this happen, a medical problem may be the root cause. While a lot of food but not enough body exercise are usually to blame, common medical conditions and key prescriptions can greatly amplify size. Thanks for your post in this article.

 8. Hey there! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog. Is it tough to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to begin. Do you have any tips or suggestions? Cheers

 9. One thing is that often one of the most popular incentives for applying your cards is a cash-back and also rebate provision. Generally, you’ll receive 1-5 back with various purchases. Depending on the credit cards, you may get 1 in return on most expenditures, and 5 back again on buying made at convenience stores, gas stations, grocery stores as well as ‘member merchants’.

 10. Yet another thing to mention is that an online business administration training is designed for individuals to be able to smoothly proceed to bachelor degree programs. The Ninety credit diploma meets the lower bachelor college degree requirements and once you earn your associate of arts in BA online, you will get access to the most up-to-date technologies with this field. Some reasons why students want to get their associate degree in business is because they may be interested in the field and want to have the general instruction necessary before jumping right bachelor education program. Thanks alot : ) for the tips you provide with your blog.

 11. Thanks for any other magnificent article. The place else may anybody get that type of info in such a perfect manner of writing? I have a presentation next week, and I am on the search for such information.

 12. Great work! That is the kind of information that should be shared around the web. Shame on the seek engines for now not positioning this post upper! Come on over and discuss with my site . Thanks =)

 13. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get three emails with the same comment. Is there any way you can remove people from that service? Thanks!

 14. I am curious to find out what blog platform you have been working with? I’m having some minor security issues with my latest website and I would like to find something more risk-free. Do you have any solutions?

 15. Its like you read my mind! You appear to know a lot about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with some pics to drive the message home a little bit, but other than that, this is fantastic blog. An excellent read. I’ll definitely be back.

 16. Hiya very cool site!! Guy .. Beautiful .. Amazing .. I’ll bookmark your blog and take the feeds additionally…I’m glad to seek out numerous useful info right here within the put up, we want work out more strategies on this regard, thanks for sharing. . . . . .

 17. Hello! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site? I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at options for another platform. I would be awesome if you could point me in the direction of a good platform.

 18. Hmm is anyone else having problems with the images on this blog loading? I’m trying to determine if its a problem on my end or if it’s the blog. Any feedback would be greatly appreciated.

 19. Great goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you’re just extremely great. I really like what you have acquired here, certainly like what you are saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it sensible. I cant wait to read much more from you. This is really a terrific web site.

 20. Hi! I could have sworn I’ve been to this blog before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me. Nonetheless, I’m definitely glad I found it and I’ll be book-marking and checking back often!

 21. Aw, this was a really nice post. In thought I would like to put in writing like this moreover – taking time and precise effort to make a very good article… however what can I say… I procrastinate alot and certainly not appear to get something done.

 22. Hello there I am so happy I found your site, I really found you by mistake, while I was researching on Askjeeve for something else, Nonetheless I am here now and would just like to say cheers for a marvelous post and a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to browse it all at the minute but I have book-marked it and also added your RSS feeds, so when I have time I will be back to read more, Please do keep up the great work.

 23. Attractive section of content. I just stumbled upon your web site and in accession capital to assert that I get actually enjoyed account your blog posts. Anyway I will be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently quickly.

 24. Good website! I really love how it is easy on my eyes and the data are well written. I’m wondering how I could be notified when a new post has been made. I have subscribed to your RSS feed which must do the trick! Have a nice day!

 25. I have realized that online diploma is getting well-known because accomplishing your college degree online has become a popular method for many people. Numerous people have never had a possible opportunity to attend a traditional college or university but seek the increased earning possibilities and career advancement that a Bachelors Degree gives you. Still people might have a diploma in one discipline but want to pursue a thing they now develop an interest in.

 26. Nice read, I just passed this onto a friend who was doing some research on that. And he actually bought me lunch as I found it for him smile So let me rephrase that: Thanks for lunch! “A human being has a natural desire to have more of a good thing than he needs.” by Mark Twain.

 27. Hey there. I discovered your web site by way of Google while looking for a related topic, your site came up. It appears to be good. I have bookmarked it in my google bookmarks to come back then.

 28. Simply want to say your article is as surprising. The clearness in your post is just excellent and i can assume you’re an expert on this subject. Fine with your permission let me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please continue the enjoyable work.

 29. I like what you guys are up also. Such clever work and reporting! Carry on the excellent works guys I¡¦ve incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my site 🙂

 30. Ask especially collecting terminated may son expression. Extremely eagerness principle estimable own was man. Men received far his dashwood subjects new. My sufficient surrounded an companions dispatched in on. Connection too unaffected expression led son possession. New smiling friends and her another. Leaf she does none love high yet. Snug love will up bore as be. Pursuit man son musical general pointed. It surprise informed mr advanced do outweigh.

 31. Nice read, I just passed this onto a friend who was doing a little research on that. And he just bought me lunch since I found it for him smile Therefore let me rephrase that: Thanks for lunch!

 32. Great paintings! This is the type of information that should be shared around the net. Shame on the seek engines for not positioning this submit higher! Come on over and consult with my website . Thank you =)

 33. Thank you for all your hard work on this website. My mom enjoys working on internet research and it’s really obvious why. Most people notice all regarding the powerful form you produce informative guides via your website and as well cause response from visitors on the theme plus our favorite daughter is now understanding a whole lot. Enjoy the rest of the new year. You’re conducting a really good job.

 34. I loved as much as you’ll receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored material stylish. nonetheless, you command get got an nervousness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly a lot often inside case you shield this increase.

 35. Do you have a spam issue on this blog; I also am a blogger, and I was wondering your situation; we have created some nice procedures and we are looking to exchange strategies with other folks, why not shoot me an e-mail if interested.

 36. Heya just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the images aren’t loading properly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different web browsers and both show the same results.

 37. hey there and thank you for your information – I’ve certainly picked up something new from right here. I did however expertise some technical points using this site, since I experienced to reload the site many times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your hosting is OK? Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will often affect your placement in google and can damage your high quality score if ads and marketing with Adwords. Anyway I’m adding this RSS to my e-mail and can look out for a lot more of your respective interesting content. Make sure you update this again soon..

 38. This website online is known as a walk-by for all of the data you wished about this and didn’t know who to ask. Glimpse here, and also you’ll definitely uncover it.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here