Home Geen categorie Moeders zamelen geld in voor speeltoestellen basisschool

Moeders zamelen geld in voor speeltoestellen basisschool

0
Moeders zamelen geld in voor speeltoestellen basisschool

WESTERGEEST – De kinderen van CBS de Bining in Westergeest zitten sinds het begin van het schooljaar in een gloednieuw pand. Het MFC, welke het dak deelt met het dorpshuis, schoolgebouw en de tennisvereniging heeft een enorm plein, maar speeltoestellen zijn er nog niet. De school en de gemeente hebben er simpelweg de financiële middelen niet voor. Vijf moeders besloten niet te wachten totdat het geld uit de lucht kwam vallen en besloten zelf geld in te zamelen om het schoolplein te kunnen voorzien van gloednieuwe speeltoestellen.

‘Speeltoestellen die helemaal goedgekeurd zijn, kosten enorm veel geld. Voor een speeltoestel van een redelijk formaat betaal je gerust 30.000 euro. Wij snappen ook wel dat een school of een gemeente dat geld niet zomaar heeft liggen. Maar vanwege het belang van de kinderen vonden wij dat er wel iets moest gebeuren,’ aldus Ellie Beerda. Samen met Anneke Nicolai, Betty Kelderman, Janneke Tiekstra en Elisabeth Visser begon zij in oktober met het bedenken van acties om geld in te zamelen voor het schoolplein. Zij zijn in november begonnen als actiegroep, in januari startten zij met een statiegeldactie en momenteel zijn zij bezig met het aanschrijven van bedrijven Onlangs werden er door de kinderen paaseieren verkocht. ‘Bedrijven zijn enorm bereid om te helpen, maar in tijden van crisis kunnen wij niet van hen verwachten dat zij met enorme bedragen over de brug komen. Veel bedrijven hebben ook aangegeven graag in materialen te sponsoren, maar vanwege de veiligheidseisen is dat niet mogelijk. Wanneer er speeltoestellen geplaatst worden, moeten deze aan een keurmerk voldoen en dat zijn zelfgemaakte speeltoestellen niet,’ zegt Elisabeth Visser.

Aan het einde van het schooljaar, op 22 juni, wordt door de moeders een speciale actiedag gehouden. Er komt een markt waar particulieren, maar ook ondernemers mogen staan om hun goederen te verkopen. Er wordt geen standgeld gevraagd, maar wel wordt er van de bedrijven gevraagd om een product beschikbaar stellen voor het Rad van Fortuin. ‘Op die manier hopen wij een hoop geld bijeen te brengen. Een ieder kan meedoen, de opbrengst van de verkoop is voor een ieder zelf.’ De moeders willen aan het einde van de actiedag de balans op gaan maken en kijken of er voldoende geld is bijeengebracht om een fatsoenlijk speeltoestel aan te schaffen. ‘Mochten we tegen die tijd niet voldoende geld opgehaald hebben, dan gaan we wellicht nog een tijd langer door, totdat we de kinderen echt wat kunnen bieden,’ zegt Visser. Anderhalve week geleden is er door een aantal vaders al een zandbak op het schoolplein gerealiseerd. ‘Nu merken we dat de jongste kinderen, waarvoor de zandbak bedoeld is, al graag naar buiten willen om te spelen. De oudere kinderen willen ook graag buitenspelen, maar voor hen is er nog niets. Wij hopen dat zij dit jaar nog fijn buiten kunnen spelen.’

Giften, hoe klein of groot dan ook, zijn enorm welkom. Voor wie meer informatie wil over de actie en de speeltoestellen of wie graag bij wil dragen aan de actiedag op 22 juni kan contact opnemen via info@opehichte.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here