Home Nieuws Groningen DeZeepkist 17-04-2013

DeZeepkist 17-04-2013

0

De beeldvorming over de brede school in Zuidhorn wordt sterk beïnvloed door een klein, actief groepje mensen. De gemeenteraad heeft uiteindelijk gekozen voor een brede school in de wijk Oostergast. Toch is het goed om een meer positief beeld van de brede school en haar locatie te ventileren, omdat het beeld vertroebeld wordt door het hierboven genoemde groepje mensen.

In het artikel in de Streekkrant van 2 april jongstleden worden de plannen voor een brede school eenzijdig belicht. De locatiekeuze is door de gemeente uitgebreid toegelicht op meerdere informatieavonden. Daarnaast is er gedurende de voorbereidingen helder gecommuniceerd door de gemeente, maar ook door basisschool de Borgh en basisschool het Anker.

Verder wordt er gesuggereerd dat de ‘proeftuin’ (schoolwoningen in de Oostergast) niet naar behoren functioneert. Er zou niks positiefs over te horen zijn. Het is dan misschien de vraag naar wie je luistert. Mijn zoon gaat met veel plezier naar de proeftuin, net als zijn klasgenoten. Ik heb door geen enkele ouder iets negatiefs gehoord over de schoolwoningen.

Er wordt meer gesuggereerd in het artikel. Zo zou de veiligheid in het geding zijn. Op een van de informatieavonden werd door Bert Nederveen, wethouder, al aangegeven dat de verkeersveiligheid met betrekking tot de brede school de hoogste prioriteit heeft. Ook Klary Zwarteveen (directeur, samen met Janneke Smid, van CBS Het Anker) gaf aan dat de verkeersveiligheid hoog op de agenda staat met betrekking tot de keuze voor een geschikte locatie voor de brede school. Er zullen inderdaad kinderen over het spoor moeten om de school te bereiken, maar dat geldt ook voor opties om de school aan de westkant van Zuidhorn te bouwen. Er zullen dan immers ook kinderen het spoor moeten oversteken op de route naar school.

De beeldvorming van de brede school in Zuidhorn wordt negatief beïnvloed door een klein groepje mensen, terwijl de plannen voor een brede school juist zeer goeddoordacht zijn en de keuzes weloverwogen gemaakt zijn.

Sjoerd Huizenga

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here