Gehalveerde Olhoof-ploeg na rust strijdend ten onder

22
118

OKVC niet klaar voor De Fivel

OLDEHOVE – OKVC kwam zaterdag kwaliteit te kort om subtopper De Fivel op de knieën te krijgen. De zeer gehavende ploeg van Jurrie Smit werd in de eerste helft op een 0-1 achterstand gezet en wist deze niet om te buigen. Na rust konden de zwart-witten het tij ook niet keren en liepen de mannen uit Zeerijp – die zelfs de gedoodverfde kampioenskandidaat Appingedam nog kunnen bedreigen- verder weg: 0-3. Op de zege was niets af te dingen.

De immer strijdlustige trainer Jurrie Smit was eerst razend op zijn ploeg. Er ging zoveel fout dat het geen coachen gelijk was. Maar al gauw kwam de realiteitszin boven dat de gelegenheidsformatie die er zaterdag stond eenvoudigweg niet beter kon. Liefst vijf afwezigen zaterdag, waaronder de net weer opgeknapte Danny Mollema, die terug is in de lappenmand; OKVC kon dit verlies niet opvangen. Afgelopen dinsdag mocht OKVC even ruiken aan het hoge niveau van FC Groningen A1, waarin het bij rust de schade nog beperkt hield, maar toch in de dubbele cijfers terechtkwam (0-10). De Fivel was zaterdag ook een niveautje hoger, maar dan van andere orde. Door de desorganisatie – het was zoeken voor de vervangende spelers uit het tweede elftal- kwam de thuisclub al vroeg met 0-1 achter. De behendige Wouter de Vroome dribbelde naar hartelust richting de defensie die niet adequaat ingreep. In allerijl voorkwam Hendrik Zuidema met een tackle nog een treffer, maar De Fivel zette door en bracht de 0-1 op het bord. Na de moeilijke beginfase krabbelde OKVC overeind en kreeg de eerste kans. Een vrije bal van Pieter Sieperda kon net niet worden binnengegleden door Martijn Delies. Het was een zeldzaam wapenfeit van een dolende zwart-witte ploeg, dat gaandeweg wel meer balbezit kreeg. De Fivel, zaterdag ook niet van superniveau, handelde soepeler dan de traag reagerende elf van Smit, die voor rust nog wel een behoorlijke gelegenheid kreeg. Christiaan Koopman legde prima breed op aanvoerder Pieter Sieperda, die een lage schuiver los liet. Doelman Ruud Kuizenga kon de bal nog net uit de hoek ranselen. Doordat de oranjehemden slordiger werden stapelden de mogelijkheden voor OKVC iets op. Martijn Delies kopte uit een hoekschop net over en bij een hoge voorzet van Sieperda strekte de keeper zich, maar kon de bal niet klem krijgen. Zonder verdere gevolgen. Vlak voor rust een uitbraak van de bezoekers via Jacob Havinga. Marko van der Zijl kwam op tijd zijn doel uit en werd geraakt aan zijn hoofd. Bloedend en wankelend op de benen (de OKVC-sluitpost liep een hersenschudding op was de medische analyse later) verliet hij het veld. B-junior Marc van der Beek moest nog voor rust opdraven. Zijn eerste goede daad was een lastige vrije bal pakken. In de tweede helft had OKVC de stand achteruit weer ingeschakeld. De Fivel tikte er op los en liet bij vlagen zien niet voor niets zo hoog te staan. Plotseling aan de andere kant een fraaie actie van Henk-Jan Slagter (samen met Christiaan Koopman in de spits), die zich vrijspeelde en Mouris Zuidema zag vertrekken. De pass was op maat. Zuidema kwam oog in oog met de keeper. In plaats van zelf te schieten koos hij voor een breedtepass en dat was nou net de verkeerde beslissing. "Kwestie van vertrouwen", verklaarde de grensrechter van De Fivel. OKVC liep inderdaad niet over van zelfvertrouwen. In de gloriejaren was er nog altijd goaltjesdief Christiaan Koopman, maar de houterig ogende aanvaller kon geen potten breken. Dezelfde Koopman was niet te beroerd om de achterhoede bij te staan en voorkwam met een sliding een grotere achterstand. Vervolgens leek de zon door te breken voor het gezelschap uit het Middag-Humsterland. Er kwam wat meer vuur in de Oldehove Kommerzijl Voetbal Club en ook de bal werd beter in de ploeg gehouden. In deze fase zette Smit nog een derde spits bij (de ook pas 18-jarige Jasper Jimmink). Plotseling kreeg OKVC zomaar een kans, na een mislukte uitworp van de Zeerijpster portier, waar Mouris Zuidema niet van wist te profiteren, al kreeg de 20-jarige speler ook niet echt de ruimte. De bezoekers maakten vervolgens aan alle onzekerheid een einde. Aanleiding was een duw van Koopman die door de voortreffelijk leidende Du Clou bestraft werd, waardoor aanvoerder Geert van der Veen- niet van de bal te krijgen- de toegekende vrije trap richting uiterste hoek schoot. Van der Beek kon er net niet bij: 0-2. OKVC bleef strijd leveren tot de laatste snik. De zeker niet onaardig spelende rechtsachter Ruben Meijer stuurde Mouris Zuidema nog maar eens de diepte in, vroeg de bal terug en aarzelde niet met schieten. De poging belandde recht in de handen van Kuizenga. Vervolgens nog een lobpoging van Sieperda- de beste voetballer bij OKVC- die boven de lat verdween. In de slotminuten liet Van der Beek eens te meer zien een talent te zijn door na een knap opgezette aanval een uithaal klemvast te pakken. Even later liet de jonge sluitpost het speeltuig toch glippen. En op onverklaarbare wijze, in een enorme scrimmage, wist Kees bij de Leij het net toch te vinden: 0-3. Met de kopjes naar beneden verlieten de teleurgestelde manschappen van Smit- OKVC was al drie wedstrijden achtereen ongeslagen- zonder een woord te zeggen het speelveld aan de Boventilsterweg. Jurrie Smit beurde zijn spelers vervolgens weer op door te stellen dat er dinsdag (vandaag) weer een opgelapt elftal staat. En dat dan een gelijkwaardige tegenstander wacht: SGV. Was OKVC niet klaar voor De Fivel, vandaag staat er weer een ervaren Smit-brigade.

OKVC-DE FIVEL 0-3 (0-1); Scoreverloop: 8. Wouter de Vroome 0-1, 70. Geert van der Veen 0-2, 89. Kees bij de Leij 0-3; Arbiter: Luc du Clou (Delfzijl); Gele kaart: Martijn Delies (OKVC); Toeschouwers: 75

OPSTELLING OKVC: Marko van der Zijl (44. Marc van der Beek), Martijn Delies, Ruben Meijer, Wietse van Randen, Hendrik Zuidema, Mouris Zuidema, Pieter Sieperda, John Holtrop (65. Jasper Jimmink), Sije Burgler, Henk-Jan Slagter (75. Christiaan Hovenga), Christiaan Koopman

STER VAN HET VELD: MARC VAN DER BEEK (OKVC). De pas 16-jarige doelman had een week om niet snel te vergeten. De talentvolle keeper bleef ook niet onopgemerkt bij FC Groningen A1-trainer Paul Raveneau. Hij prees zijn geweldige reflexen. Zaterdag had Van der Beek net een wedstrijd van B 1 in de benen of hij moest onder de lat bij OKVC 1, waar hij ook al liet zien over geweldige reflexen te beschikken.

22 REACTIES

 1. I just want to tell you that I am just very new to weblog and seriously liked your web blog. Likely I’m want to bookmark your website . You surely have superb article content. Thanks a bunch for sharing your blog.

 2. I have realized that online degree is getting well-known because obtaining your college degree online has become a popular option for many people. Many people have never had an opportunity to attend a traditional college or university yet seek the increased earning possibilities and a better job that a Bachelors Degree gives you. Still other folks might have a degree in one field but would wish to pursue another thing they now have an interest in.

 3. These days of austerity and also relative anxiety about incurring debt, many people balk resistant to the idea of utilizing a credit card to make purchase of merchandise and also pay for a holiday, preferring, instead just to rely on the actual tried and trusted means of making repayment – cash. However, if you possess the cash there to make the purchase entirely, then, paradoxically, that’s the best time for you to use the credit cards for several motives.

 4. Thanks on your marvelous posting! I truly enjoyed reading it, you will be a great author.I will always bookmark your blog and will eventually come back later on. I want to encourage you continue your great job, have a nice evening!

 5. Thank you for sharing superb informations. Your site is so cool. I’m impressed by the details that you¡¦ve on this website. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this web page, will come back for more articles. You, my friend, ROCK! I found simply the information I already searched everywhere and just couldn’t come across. What a perfect website.

 6. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d definitely donate to this fantastic blog! I guess for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to brand new updates and will share this blog with my Facebook group. Chat soon!

 7. I was just searching for this info for some time. After 6 hours of continuous Googleing, at last I got it in your website. I wonder what is the lack of Google strategy that do not rank this kind of informative web sites in top of the list. Generally the top web sites are full of garbage.

 8. I am really impressed with your writing skills and also with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it’s rare to see a nice blog like this one these days..

 9. This is the appropriate blog for anyone who needs to find out about this topic. You notice a lot its almost hard to argue with you (not that I actually would need…HaHa). You undoubtedly put a new spin on a subject thats been written about for years. Nice stuff, just nice!

 10. I am really impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, it is rare to see a great blog like this one these days..

 11. Have you ever considered writing an ebook or guest authoring on other websites? I have a blog based on the same information you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my viewers would enjoy your work. If you are even remotely interested, feel free to send me an email.

 12. Appreciating the hard work you put into your site and detailed information you provide. It’s good to come across a blog every once in a while that isn’t the same out of date rehashed information. Great read! I’ve saved your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.

 13. I simply wanted to write down a comment in order to express gratitude to you for all the wonderful secrets you are posting on this website. My rather long internet research has at the end been rewarded with reasonable insight to go over with my classmates and friends. I would believe that many of us visitors are quite blessed to live in a good place with so many brilliant individuals with interesting concepts. I feel really fortunate to have used your webpage and look forward to so many more enjoyable times reading here. Thanks a lot again for a lot of things.

 14. Hello, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your website in Ie, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, wonderful blog!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here