Home Kleintje Cultuur ‘Next Life is een groot avontuur’

‘Next Life is een groot avontuur’

0

Kleintje cultuur

SURHUISTERVEEN – Het was tijd voor een nieuwe uitdaging. Sietze Houwink en Eric Weening speelden al langere tijd in de zondagsdiensten van de Baptistenkerk in Surhuisterveen, maar daar was de uitdaging zoek. Sietze solliciteerde nog bij een gospelband, maar nog voordat hij daar kon toetreden hield de band op te bestaan. ‘Een eigen band oprichten leek daardoor een logische keuze,’ zegt Eric. De twee muzikanten zetten advertenties op christelijkpodium.nl en muzikanten.nl en vonden daar de muzikanten waarmee ze sinds de zomer van 2011 de gospelband ‘Next Life’ vormen. Al vanaf de allereerste noten die ze samen speelden klikte het. ‘Wat een energie kregen we daar van! En dat krijgen we nog steeds,’ zegt Eric. De neuzen van de bandleden stonden eigenlijk vanaf het begin dezelfde kant op. Wel gospel, maar dan wel met een wat ruiger randje. Het genre omschrijven ze zelf als melodische rock. De band speelt tot nu toe voornamelijk covers, maar wil ook meer en meer zelfgeschreven nummers ten gehore brengen. Elektrisch gitarist Marc schrijft zelf nummers en ook zangeres Geertje wil zich daar mee bezig gaan houden. Ook het ontwikkelen van een eigen stijl wordt nog druk aan gewerkt. ‘Volgens publiek hebben we een unieke sound, door het ontbreken van een toetsenist klinken wij anders dan vele andere bands. Deze unieke sound willen we graag aanhouden en verder ontwikkelen.’ Onlangs heeft de band opgetreden op het Vecht Gospel Festival in Dalfsen waar zij ook beoordeeld werden door een jury. ‘Dat is wel fijn, om ook eens iemand kritisch naar ons te laten luisteren. Familie en vrienden zijn eigenlijk altijd enthousiast, en daardoor krijg je weinig verbeterpunten te horen. Terwijl we wel gewoon beter willen worden,’ zegt Sietze. Het verkondigen van de boodschap van God is voor Next Life erg belangrijk. ‘Je ziet nog wel eens bands die op gospelevenementen wel het geloof duidelijk uit durven te dragen, maar dat als zij op evenementen zonder gospeltintje staan dat zij zich er maar wat stil over houden. Wij willen juist ook op zulke evenementen laten zien waar wij voor staan. Ook al is dit nog wel eens moeilijk,’ aldus Geertje. Marc beaamt dit. ‘Wij vinden het enorm belangrijk om mensen te bereiken met de boodschap van God.’ De bandnaam ‘Next Life’ past dan ook helemaal bij de band. ‘De naam ‘Next Life is een soort van knipoog naar het volgende leven, waar we met zoveel mogelijk mensen naartoe willen gaan,’ zegt Marc. ‘We willen met onze bandnaam mensen uitdagen om eens na te denken over dat het leven op aarde niet eeuwig duurt.’ Het samenspelen maakt dat de bandleden ook echt een band ontwikkelen met elkaar. ‘Het is een groot avontuur voor ons. Als we optreden maakt dat ook elke keer onze band weer een beetje sterker. We hebben een en hetzelfde doel, en dat maakt het heel speciaal dat we dit met elkaar beleven. Hoe het allemaal gaan zal in de toekomst weten de bandleden niet en een speciaal doel hebben zij dan ook niet. ‘We hebben niet de intentie om elke week ergens op te gaan treden. Maar mocht het op ons pad komen dat we elke week ergens gevraagd worden, dan zullen we zeker de koppen bij elkaar steken en kijken wat we kunnen doen,’ zegt Marc. ‘In eerste instantie willen we gewoon lekker samen muziek maken en zo nu en dan eens optreden, en op die manier groeien als band en in onze muziek,’ aldus Eric. Voor de komende periode staan een aantal leuke optredens gepland waarvoor de band nu hard aan het repeteren is. Naast het Vecht Gospel Festival is Next Life te beluisteren op het zendingsfeest in Veenklooster op vrijdag 17 mei. Daar geven zij een benefietoptreden voor de Musketier Marathon Oeganda. Later dit jaar treden zij op op het jongerencentrum ‘de Boot’ in Dronten. De bandleden hebben slechts twee wensen als het gaat om de toekomst. ‘Door blijven groeien, en wie weet ooit eens een eigen CD opnemen.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here