Home Geen categorie Vernieuwd clubhuis De Brimzen geopend

Vernieuwd clubhuis De Brimzen geopend

0
Vernieuwd clubhuis De Brimzen geopend

“We zijn beter uit de strijd gekomen”

BUITENPOST – Na een jaar van hard werken opende scouting De Brimzen afgelopen zaterdag opnieuw haar deuren. Het was aan wethouder Klaas Antuma om de openingshandeling te verrichten. De heropening was nodig omdat het clubhuis afgelopen zomer afbrandde. Onverlaten vonden het toen nodig het gebouw op het Mejontsmaveld in de brand te steken. Een dader is tot op heden niet gevonden. De brand had niet op een vervelender moment kunnen komen. Het gebouw was juist bijna klaar na tien jaar verbouw door vrijwilligers.

Het is een gezellige boel zaterdagmiddag. Ook het weer doet vandaag goed zijn best. Op het veld zijn de kinderen met elkaar aan het spelen, terwijl de leiding de laatste dingen gereed maakt voor de opening. Alles is in kannen kruiken. Binnen is Boukje Dijk de laatste dingen aan het doen. “Meteen na de brand hadden we zoiets van: we willen dit met elkaar weer gaan opbouwen. Ik heb hier de dag na de brand samen met kinderen en leiding gestaan. Het was heel onroerend.”

Een kernteam van vier bouwers ging meteen aan de slag, geholpen door ouders en andere vrijwilligers. “In de tussentijd hebben we steeds andere plekken opgezocht waar we konden samenkomen. In het Concordia-gebouw bijvoorbeeld.” Dankzij de hulp van andere verenigingen die hun gebouwen beschikbaar stelden konden de Brimzen toch hun wekelijkse bijeenkomsten blijven houden. Het geluk bij dit ongeluk was dat de club goed verzekerd was. De verzekering keerde al snel uit, wat het bouwen bespoedigde. Dijk vertelt: “We kregen een behoorlijk bedrag. Wat we daarvan niet konden doen, hebben we door vrijwilligers laten doen.”

Zo was er ook nog één voordeel aan de brand. Feike Kooistra vertelt: “We zijn beter uit de strijd gekomen. We hadden problemen aan het dak, maar door de brand konden we dat meteen vervangen. Ook zijn er lichtkoepels ingekomen, waardoor je meer licht van buiten hebt.” Alleen maar voordelen heeft de brand echter niet gehad. Kooistra: “We hebben onder andere brand gehad in ons materiaalhok. Dat is nu allemaal weg. Daar lagen bijvoorbeeld de tenten, die duizend euro per stuk kosten.”

Na de formele heropening waren er voor de jongeren diverse spelletjes op het veld. ’s Avonds ging het kampvuur nog aan, waarna in het donker de avond afgesloten werd. Er is inmiddels één nieuwe tent aangeschaft. Die werd gesponsord door de Rotaryclub.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here