Home Voorpagina Groningen Warm welkom voor nieuwe cleanteam Zuidhorn

Warm welkom voor nieuwe cleanteam Zuidhorn

0
Warm welkom voor nieuwe cleanteam Zuidhorn

ZUIDHORN – Vorig jaar juni zijn cliënten van Zodiak, een dagbestedingplek van stichting De Zijlen, begonnen met het opruimen van zwerfvuil in het centrum van Zuidhorn, de wijk Oostergast en het Wilhelminapark. De gemeente Zuidhorn en stichting De Zijlen zijn zeer tevreden over de samenwerking en hebben besloten het bestaande cleanteam van de gemeente uit te breiden met een ‘cleanteam De Zijlen’.

Het nieuwe cleanteam ging afgelopen voor het eerst aan de slag. Maar niet, nadat zij officieel welkom werden geheten door wethouder Jan Oomkes. Zowel de gemeente als De Zijlen is erg tevreden met de uitbreiding van deze samenwerking. Het werk sluit goed aan bij de vraag van de cliënten en het vergroot de maatschappelijke betrokkenheid. Daarnaast leveren de opruimwerkzaamheden een positieve bijdrage aan het wijkbeheer van de gemeente.

De gemeente stelt twee keer per week de ‘cleanteambus’ ter beschikking aan Zodiak. Hierdoor kunnen de werkzaamheden worden uitbreid naar de andere dorpskernen in de gemeente. Het cleanteam van de Zijlen ruimt het zwerfvuil in alle dorpen op en brengt ook zelf het zwerfvuil naar het gemeentedepot in Noordhorn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here