Home Geen categorie Maarten Postma

Maarten Postma

0
Maarten Postma

BUITENPOST – Twee weken geleden vroeg raadslid Marten Claus (CDA) zich tijdens de raadsvergadering af wie nou eigenlijk de buurtagent van Twijzelerheide is. Deze persoon stond namelijk niet in een krantje, dat huis-aan-huis in de gemeente verspreid werd. De Streekkrant besloot het eens uit te zoeken en kwam bij Maarten Postma terecht, die inmiddels alweer vier maanden buurtagent in het dorp is. Daarnaast is hij ook actief in de dorpen Zwagerbosch, Veenwouden en Zwaagwesteinde. Postma werkt al tien jaar bij de politie. Na eerst een aantal jaren in Limburg gestationeerd geweest te zijn, kwam hij terug naar Friesland. “Ik ben een Fries, maar ben in Limburg-Noord begonnen omdat hier toen geen banen waren. Een aantal jaren geleden ben ik via een overstapregeling weer naar Friesland gekomen. Ik werd toen buurtagent in Sint-Annaparochie.” Inmiddels is hij overgestapt naar deze regio, waar hij zich vooral bezighoudt met structurele problemen. “Ik zit onder andere in een sociaal vangnet voor mensen met problemen zoals gokverslaving of geweld binnen het gezin. Samen met de woningbouw en maatschappelijk werk proberen we mensen weer verder te krijgen.” Daarnaast is Postma ook actief wanneer jongeren overlast veroorzaken. Zijn werkzaamheden zijn te volgen via zijn twitteraccount @wijkagentpostma.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here