Fré Beijer

0
185
Doezum mmh Fre Beijer-1

Voorzitter Feestcommissie Doezum

“Eén keer per jaar vieren we weer feest in Doezum. De ene keer is het een ‘kleintje’, de andere keer een grotere editie met allerlei activiteiten door het dorp heen. Maar ja, ondanks dat het dit jaar een kleintje Feestweek is, is er genoeg te doen. Volgende week is het weer zover. We beginnen op donderdag met ’s middags kinderbingo en ’s avonds bingo voor de volwassenen. Op vrijdagavond hebben we de band de Hunekoppen met als voorprogramma Zwiere Shag. Op zaterdag worden er ’s middags in samenwerking met E-blitz activiteiten voor volwassenen en kinderen georganiseerd. ’s Avonds is er een optreden van de Rockstieren. Ik verwacht zelf wel veel van de bands die op het programma staan. Het zijn regionale bands die hoofdzakelijk in het noorden optreden en redelijk goed bekend staan. De feestweek leeft altijd super in het dorp en de bezettingsgraad is over het algemeen goed, maar met bands als deze verwachten we ook nog wat aanloop van buitenaf.

De activiteiten vinden plaats in de tent op Woelig Water, het activiteitenterrein in het dorp. Met dank aan een subsidie van Wold & Waard hebben we onlangs het terrein kunnen opknappen. Dat was in principe wel een wens van ons. Nu we 540 m2 grasdoorlatende keien hebben aangelegd, is het ook mogelijk met droge voeten in de tent te komen. Weet je, je hebt altijd zware machines nodig om de tent op te bouwen, maar als je dat dan op grasland doet, dan is de grond vaak compleet verreden voordat de feestweek begint.

Zelf ben ik nu een zes à acht jaar betrokken bij de feestcommissie. Ik woon een vijftien jaar in Doezum. Het was eerst wennen, nu is het perfect. Het is hier goed wonen en goed leven. Men organiseert hier een hoop en de saamhorigheid is groot. Iedereen is bereid de handen uit de mouwen te steken. Waar het ook omgaat, men vindt er over het algemeen wel vrijwilligers voor. Ja, ook voor de feestweek kunnen we weer op behoorlijk wat vrijwilligers rekenen.

Kaarten zijn volgende week verkrijgbaar aan de kassa. Alle details van het programma zijn te vinden op de website van Dorpsbelangen Doezum. Of ik zelf overal ben? Over het algemeen ben ik wel bij iedere programma onderdeel te vinden. Dat wil niet zeggen dat ik er de hele avond blijf!”