Marten Kloetstra

0
70
DSF_FRIE-p19.pdf - Adobe Acrobat Pro

REGIO – De 16-jarige Marten Kloetstra uit Harkema van streekomroep RTV NOF greep tijdens de OLON Awards die vrijdag werden uitgereikt in Beeld en Geluid in Hilversum net naast de titel voor presentatietalent. De prijs ging naar de Groningse Marloes ten Kate van Oog Radio, die het natuurprogramma ‘De Achtertuin van Groningen’ presenteert. Marten hoefde echter niet geheel teleurgesteld naar huis te gaan. Hij kreeg van de jury op alle punten een ruime voldoende en daarnaast gaf de jury hem tips om zichzelf te ontwikkelen. Het was het tweede jaar op rij dat RTV NOF een nominatie in de wacht sleepte voor dé prijzen voor regionale omroepen. In totaal waren er 300 programma’s van honderd verschillende lokale omroepen ingezonden voor de OLON Awards. Daarvan werden er vijfentwintig genomineerd in de categorieën Radio, Televisie, Crossmediaal, Presentatietalent, Nieuws en Actualiteiten. Volgens de vakjury waren de inzendingen van zeer hoge kwaliteit. Omroep Venlo werd uitgekozen als omroep van het jaar. Daarnaast waren er prijzen voor Studio040 uit Eindhoven, RTV Stichtse Vecht en RTV Dordrecht.