geslaagden!

162
524

Afdeling Zorg en Welzijn: VMBO Leerwerktraject: Stefanie Groenwold VMBO Basisberoepsgerichte Leerweg: Noa Bosch; Gerda Dijkstra, Zwagerbosch; Gerjanne Dijkstra, Oudwoude; Udie Jousma, Kollumerzwaag; Margriet Overdijk, Buitenpost; Samantha Pels; Marijke Postma, Buitenpost; Johanna Tjoelker, Gerkesklooster; Romy Werkman, Lauwerzijl VMBO Kaderberoepsgerichte Leerweg Dinie van Dekken; Magretha de Haan, Zwagerbosch; Richard Kloosterman, Gerkesklooster; Stefan Kloosterman, Gerkesklooster; Fennie Kooistra, Kollumerpomp; Hanny van der Land, Twijzelerheide; Femke Meinema, De Westereen; Moyra Sikkenk, Buitenpost; Mariska Talma, Westergeest; Jens Veenstra; Jordy Veenstra, Twijzelerheide; Baukje Visser, Engwierum; Fardau van der Wagen; Isha van der Weg, Kollumerzwaag; Lutske Wiersma, Westergeest; Kristine Zuidema, Buitenpost VMBO Theoretische Leerweg: Gerda Adema; Johan Broersma; Fransiska Bruinsma, Kollumerzwaag; Piter Hamstra, Twijzel; Kees Heins, Twijzel; Gerjanne Huisma, Twijzel; Sikke de Jong, Kollumerpomp; Jannie van der Kloet; Martijn van der Meer; Gerard Reitsma, Twijzel; Rianne Sloothaak; Daniëlle Visser; Marc de Vries; Jordy van Wieren, Twijzel; Grieta Wijbenga, De Westereen Geen plaatsnaam is Kollum CSG Lauwers College – locatie Surhuisterveen VMBO – Theoretische leerweg: Roan Banga; Kelly Boek, Kootstertille; Auke de Boer, Harkema; Johannes de Heij, Opende; Marten Huisma; Richard de Jong; Klaas- Wytze Kits; Emyl van der Kooi, Augustinusga; Willem Kootstra; Meente Noorderwerf, Opende; Anjo van der Ploeg, Harkema; Marinke van der Ploeg, Harkema; Hendrianne Renkema; Geeske Rijpma; Alida Vaatstra; Eline van der Veen, Rottevalle; Pytrix Veenstra; Mark Visscher, Opende; Marco Vries, Augustinusga; Marie-Janne van der Wiel, Harkema; Gemma Zuidersma Afdeling Bouwtechniek VMBO – Basisberoepsgerichte LWT Jille Kooistra Afdeling Bouwtechniek VMBO – Basisberoepsgerichte leerweg Stefan Bos; Nino Faber; Siebe Stienstra, Twijzel; Sije Veenstra, Kootstertille; Jan van der Wal, Rottevalle VMBO – Kaderberoepsgerichte leerweg: Tjalling Kamstra, Eastermar Afdeling Voertuigentechniek VMBO – Basisberoepsgerichte leerweg: Sietze Kloosterman, Kootstertille Afdeling Verzorging VMBO – Basisberoepsgerichte leerweg: Lars Boersma, Eastermar; Alexander Maten, Harkema; Gea Smids, Harkema VMBO – Kaderberoepsgerichte leerweg: Ayrton Banga; Rubin van Dijk; Tjeerd-Jan Heidbuurt, Drogeham; Jelmer Helmholt, Doezum; Pieter Kats, Augustinusga; Jappie Poelstra, Drogeham; Annet Spinder, Harkema Afdeling Zorg en Welzijnbreed VMBO – Kadeberoepsgerichte leerweg: Wendy Miedema, Kootstertille; Annemarije van Til, Harkema; Daisy de Vries, Drogeham Afdeling Sport, Dienstverlening en Veiligheid VMBO – Basisberoepsgerichte leerweg: Thessa Algra, Harkema; Jeen Couperus, Augustinusga; Paula Hamstra; Wobbrich van Wieren, Augustinusga; Sybren Zandstra VMBO – Kaderberoepsgerichte leerweg: Jelline Bergsma; Sanne de Haan, Augustinusga; Jildau Vissia, Drogeham; Geen plaatsnaam is Surhuisterveen. CSG Lauwers College – locatie Grijpskerk Afdeling Metaaltechniek: VMBO – Basisberoepsgerichte leerweg: Henri Horenga, Lutjegast; Jan Christian Jansen, Warfstermolen; Thom de Vries, Zoutkamp. VMBO – Kaderberoepsgerichte leerweg: Lammert Jan Broekema, Lutjegast; Dirk- Jan Heuker, Lauwerzijl; Gille Postma, Zoutkamp; Mark Visser, Zoutkamp. Afdeling Sport, Dienstverlening en Veiligheid: VMBO – Basisberoepsgerichte leerweg: Bjarne van Diesen, Pieterzijl; Kimberly Nicolai; Christian Usai, Oldehove. VMBO – Kaderberoepsgerichte leerweg: Elias Aachban, Zuidhorn. Afdeling Zorg en Welzijn: VMBO – Basisberoepsgerichte leerweg: Kevin Heerlien; Silke Neef, Noordhorn. VMBO – Kaderberoepsgerichte leerweg: Wolly Hoekstra, Niehove; Iris Toxopeus, Zoutkamp. VMBO – Theoretische leerweg: Jorin de Boer; Lianne Bolhuis, Lutjegast; Sharon Bos, Zuidhorn; Jesse Broeils; Menno Gaaikema, Houwerzijl; Marijke Glas, Lutjegast; Willemijn Helder; Moniek Homan, Zoutkamp; Sanne Jongeling, Ulrum; Romy Kazemier, Noordhorn; Bodine Kloosterman, Lutjegast; Nienke van der Kooi, Munnekezijl; Olivia Kooijman; Dion Lukkien, Zoutkamp; Jan Medema, Lutjegast; Peter van der Meer; Hennie Oostra, Burum; Frank Renkema, Sebaldeburen; René Slagter, Lauwerzijl; Nieck Steenbergen, Niezijl; Mark Berend Top; Eva Visser, Noordhorn; Jelice de Vries; Yvonne Wolthuis, Lutjegast; Karlien Zijlema; Hilda Zijlstra, Niezijl; Evert van Zuiden, Lauwerzijl. AOC Terra VMBO Groen te Oldekerk VMBO Landbouwbreed Gemengde Leerweg Anna Marleen Bijkerk, Marum; Michel Boetes, De Wilp; Ilse Borst, Zuidhorn; Marinka Folkerts, Grijpskerk (TL); Ruud Hamming, Noordhorn (TL); Iris Hoekzema, Aduard; Patrick Hummel, Oldekerk; Janna Hut, Oldekerk (TL); Jara Hut, Roden; Alida van der Kaap, De Wilp (TL); Lynn Koning, Noordhorn (TL); Manon Kraaijinga, Boerakker; Job Lageschaar, Oldekerk (TL); Eddie Nijdam, Aduard (TL); Marijn Ottens, Niekerk (TL); Lars Spoelman, Zuidhorn; Silphen Top, Doezum; Emily Westerhof, Grootegast (TL); Henk van der Wier, Noordwijk; Wilco Wieringa, Niekerk (TL); Joran Wijkstra, Den Horn (TL) VMBO Landbouwbreed Kaderberoepsgerichte Leerweg Froukje Ausma, Zevenhuizen; Sharleen Bakker, Nietap; Deborah van den Berg, Boerakker; Jasper Boekema, Nieuw-Roden; Jacob de Boer, Midwolde; Marissa Braam, De Wilp; Tim Bronkema, Zuidhorn; Marilieke Brouwer, Zuidhorn; Wendy Dijk, Roden; Jelle Haisma, Haulerwijk; Jantina Holtland, Kornhorn; Rowin Jansen, Niebert; Danniek Jonker, Oldekerk; Michiel Kloosterman, Roden; Claudia Leutscher, Niekerk; Janine Melessen, Jonkersvaart; Tim van der Ree, Zuidhorn; Hilko Schuiringa, Noordhorn; Iris Sloot, Zuidhorn; Dennis van der Sluis, Grijpskerk; Esther Splint, De Wilp; Mark van Steeg, Zevenhuizen; Robin van der Steege, Zuidhorn; Jasper Stigter, Zuidhorn; Patrick van der Velde, Zevenhuizen; Kirsten Venema, Aduard; Koen Verschure, Roderwolde; Gijs Vonk, Waskemeer; Demi de Walle, Zuidhorn; Mark Ybema, Oldekerk; Feiko-Jan Zuidema, Grijpskerk; Leroy Zuidema, Zuidhorn; Alice van der Zwaag, Leek VMBO Landbouwbreed Basisberoepsgerichte Leerweg Reinder Bil, Ureterp; Sander de Boer, Haulerwijk; Xander Boeve, De Wilp; Marco Bosma, Nieuw-Roden; Remco Bouman, Oldekerk; Cora Brian, Leek; Stefan Clarenbach, Aduard; Charelle Coenraad, Tolbert; Joyce Croeze, Zuidhorn; Egbert Duursma, Roden; Jacquelien Dwarshuis, Zuidhorn; Romar Elsinga, Haulerwijk; Diederik Feitsma, Niehove; Rick Folkerts, Niekerk; Melanie Hansma, Zuidhorn; Stephan van der Heide, Marum; Nick Helmhout, Grijpskerk; Ben Hoeksema, Den Horn; Nicole Hoiting, Niekerk; Jan Hummel, De Wilp; Andries de Jong, Bakkeveen; Jessica de Jong, Aduard; Gillian Kahlé, Leek; Robbie Kemna, Haulerwijk; Justin Klyvis, Niekerk; Duran Kobes, Zevenhuizen; Heero Koopmans, Bakkeveen; Evelien Krol, Marum; Ester Kuiper, De Wilp; Lars van der Leest, Marum; Pascal Leistra, Haulerwijk; Brando de Meer, Tolbert; Jakob Moes, Noordhorn; Jeroen Mulder, Zuidhorn; Natasja Nolle, Roden; Janco Ottema, Siegerswoude; Joël Paesens, Roden; Chanau Plantinga, Groningen; Bart Renkema, Nuis; Mariska Renkema, Boerakker; Marcel Schep, Den Horn; Joël Siersema, Marum; Robert Steenbergen, Steenbergen; Berend Steenhuis, Marum; Job Stenekes, Noordhorn; Janko Swierenga, Doezum; Kay Thijs, Tolbert; Diandra Timmer, Leek; Naichel Timmer, Sebaldeburen; Wayne van der Veen, Nieuw-Roden; Bettine van der Veer, Bakkeveen; Willem Venema, Niekerk; Jasper Visser, Zuidhorn; Ben Vogelzang, Haulerwijk; Harm Vogelzang, Donkerbroek; Richard Voorburg, Zevenhuizen; Daniëlle Willems, Haulerwijk; Daniëlle Ypma, Kommerzijl; Regina Zijlstra, Grootegast VMBO Landbouwbreed Leerwerktraject Jannes Heemstra, Noordhorn; Alessandro Hofman, Steenbergen; Melissa Majoor, Leek C.S.G. Dockinga College Dokkum VMBO; Basisberoepsgerichte leerweg; Handel en Administratie; Zjène van Dam, Niawier; Jesse Jansma, Burdaard; Taeke Taekema, Dokkum; René Terpstra, Oosternijkerk; Stephan Tjeerdsma, Anjum; Nino Toro, Ternaard; Esther Veenje, Schiermonnikoog; Edzer de Vries, Dokkum; Willem Wouda, Anjum; Douwe Folkert Zijlstra, Anjum; Instalektro; Danny Bergsma, Noardburgum; Johannes Bloem, Reitsum; Leo Brander, Driezum; Wilco Houtstra, Dokkum; Alle Sierksma, Lichtaard; Ruurd Torensma, Oosternijkerk; Joeke Vellema, Lichtaard; Metalektro; Danny Buruma, Brantgum; Yme Eekkerk, Kollumerzwaag; Jordi Huiberts, Feanwalden; Gerald Koree, Metslawier; Voertuigentechniek; René van Dijk, Marrum; Sytse Groen, Oosternijkerk; Mark Helmhout, De Westereen; Runar van der Horn, Wanswert; Kevin Lindeboom, Marrum; Berry Sjoerdstra, Broeksterwald; Jitse van der Velde, Burdaard; Joël de Windt, Dokkum; Bouwbreed; Pieter Bloemsma, Driezum; Hayo Greydanus, Ternaard; Siebren de Groot, Damwald; Danny Hansma, Zwagerbosch; Max Holwerda, Damwald; Jeffrey Merkus, De Westereen; Johannes Ploeg, Anjum; Arnold Visser, Oostrum Fr; Verzorging; Afke de Boer, Dokkum; Sita Boerstra, De Westereen; Youri Bouman, Blije; Cassandra Brouwer, Lichtaard; Jeltien Feddema, Dokkum; Ypie Folkertsma, Reitsum; Melissa de Haan, Ternaard; Liza Holwerda, Anjum; Lysanne de Jager, Dokkum; Rommie de Jong, Dokkum; Baukje Kroodsma, Ee; Krzysia Lahmers, Blije; Silke Procee, Feanwalden; Froukje Sierksma, Reitsum; Lisa Sijtsma, Dokkum; Elske Sloot, Anjum; Janine Verbeek, Holwerd; Johan de Vries, Nes (D); Marije de Vries, Aldtsjerk; Kaderberoepsgerichte leerweg; Handel en Administratie; Monica de Jong, Dokkum; Meindert Meindersma, Metslawier; Ljibbe Roorda, Ternaard; Willem de Vries, Dokkum; Alwin van der Weg, Ternaard; Arnout Westert, Walterswald; Instalektro; Lars Bouma, Zwagerbosch; Dimitri van der Galiën, Dokkum; Niall Kerkhof, Hantumhuizen; Jelle Oegema, Dokkum; Keimpe Pieter Reitsma, Damwald; Ruben Riem Vis, Driezum; Jeffrey Tjeerdsma, Metslawier; Jentsje Weidenaar, Nes (D); Metalektro; Rick van der Heide, Dokkum; Reinout van der Naald, Oentsjerk; Rense Posthumus, Ternaard; Pieter-Wolter Sibma, Foudgum; Rutmer Talsma, Ferwert; Sjoerd Visser, Holwerd; Voertuigentechniek; Wilson Cuperus, Hantum; Steffen-Anne Elgersma, Raard; Lucas Jousma, Dokkum; Bert Visser, Anjum; Gerlof Walsma, Ternaard; Bouwbreed; Simon de Beer, Wierum; Nick Everts, Damwald; Dominik Ruhnow, Ginnum; Verzorging; Taeke Bierma, Blije; Rianne de Boer, Dokkum; Jitske Dekema, Ternaard; Aarushi Dijkstra, Oosternijkerk; Lianne Dijkstra, Walterswald; Sabina Dijkstra, Walterswald; Grietje van Duinen, Dokkum; Annegien de Graaf, Burum; Nynke de Graaf, Damwald; Froukje Hiemstra, Ternaard; Janna Hofstede, Dokkum; Wietse van der Meij, Holwerd; Lisanne Sytsma, Dokkum; Jildou Tabak, Dokkum; Tine Vos, Dokkum; Ingrid van der Wal, Oostrum Fr; Nienke van der Weg, Ternaard; Liesbeth Wijngaarden, Dokkum; Jeltje Wijnsma, Damwald; Sita van der Zwaag, Dokkum; VMBO Theoretisch; Miranda Bakker, Engwierum; Sanne Bakker, Dokkum; Joyce Barendsen, Holwerd; Suzanne van Bezooijen, Dokkum; Sygrid Boersma, Holwerd; Jantine Boonstra, Dokkum; Max Boorsma, Rinsumageast; Rutger Brugman, Dokkum; Wolter Buikema, Dokkum; Anouk Cuperus, Dokkum; Hielke Dijkstra, Anjum; Lolke Dijkstra, Anjum; Willem Dijkstra, Niawier; Carmen van Doremalen, Engwierum; Hendrica Draaijer, Feanwalden; Joy Droogsma, Westergeest; Janine Elzinga, Paesens; Jelko Fennema, Dokkum; Robbert Folkertsma, Dokkum; Wilco Gerlofs, Dokkum; Sietse Giling, Hantumhuizen; Koen Graveland, Dokkum; Eline Groen, Damwald; Louise Groen, Paesens; Eelke de Groot, Anjum; Sander Haakma, Dokkum; Sytze Hekel, Ternaard; Jordy Herder, Koarnjum; Simon Willem Hoeksma, Ee; Bodil de Hoop, Hiaure; Jan van der Hout, Hantum; Pieter Idsardi, Holwerd; Marleen Iedema, Dokkum; Jeroen de Jager, Dokkum; Tjeerd de Jager, Dokkum; Natasja Jilderda, Dokkum; Baukje de Jong, Jannum; Petra de Jong, Dokkum; Rixte Kalsbeek, Dokkum; Sanne Keizer, Dokkum; Anniek Klaaysen, Dokkum; Bianca Kleefstra, Dokkum; Jitse Mark Kommery, Dokkum; Jelly van der Kooi, Anjum; Eva Koopmans, Holwerd; Annemijn Krol, Dokkum; Jasper Krol, Dokkum; Jelmer Krol, Dokkum; Melanie Kruidhof, Damwald; Theun Leistra, Dokkum; Kristiaan Miedema, Holwerd; Gerjan Mossel, Ee; Hylke Muurling, Morra; Ivar Nanne, Walterswald; Alice Olijnsma, Dokkum; Jarieke Overdijk, Hantumhuizen; Piter van der Ploeg, Holwerd; Wesley Plooy, Dokkum; Gerbrich Raap, Oostrum Fr; Ype Rispens, Morra; Bram Roersma, Dokkum; Jan-Jelmer Ronner, Dokkum; Anna Schipper, Dokkum; Ewald Seepma, Oosternijkerk; Rudmer Sennema, Dokkum; Jeltine Sijtsma, Hantum; Jorn Slijver, Dokkum; Daniëlle van der Sluis, Holwerd; Johan Smit, Dokkum; Tamme Smit, Dokkum; Marika Soldaat, Dokkum; Axel Steegstra, Ee; Frank de Swart, Dokkum; Margriet van der Veen, Ternaard; Christine Visser, Dokkum; Robert Visser, Dokkum; Ybele Klaas Visser, Burdaard; Wytze Vogel, Lioessens; Anita de Vries, Dokkum; Rianna van der Werff, Dokkum; Jitske Werkhoven, Damwald; Froukje Wiersma, Oosternijkerk; Liam Wiersma, Engwierum; Mirjam van der Woude, Raard; Erik Woudwijk, Dokkum; Folkert Ykema, Raard; Femke Zeilinga, Dokkum; Patrick Zeilstra, Aldtsjerk; Patrick Zwerver, Oosternijkerk; Havo; Anne Adema, Holwerd; Merijn Annema, Dokkum; Bart van Assen, Broeksterwald; Dieuwke Azier, Oostrum Fr; Lianne Baarsma, De Westereen; Hessel Bakker, Dokkum; Rianne Bakker, Dokkum; Gooitske Bierma, Waaxens (D); Janna Bierma, Dokkum; Louise Bieshaar, Nes (D); Tom van der Bijl, Dokkum; Anniek Bilker, Holwerd; Thialda de Boer, Readtsjerk; Yvonne de Boer, Hurdegaryp; Friso Booij, Dokkum; Erwin Boon, Dokkum; Stefan Boorsma, Dokkum; Anneke van der Bos, Holwerd; Martijn te Braak, Feanwalden; Rinskje Braaksma, Oosternijkerk; Steffanie Brink, Dokkum; Anneke Broersma, Feanwalden; Jildau Bruggeling, Holwerd; Meta Castelein, Burgum; Fera Dam, Noardburgum; Jesse Dijkstra, Dokkum; Margriet Duinstra, Driezum; Arno-Jan Feddema, Dokkum; Mechiel Gerding, Feanwalden; Marije de Graaf, Noardburgum; Ruerd de Haas, Rinsumageast; Chris Hiemstra, Dokkum; David Hiemstra, Dokkum; Dideke Hiemstra, Dokkum; Marike Hietkamp, Feanwalden; Agatha Hoekstra, Holwerd; Ellen Hoekstra, De Westereen; Geke Hoekstra, Gytsjerk; Sietske Hoekstra, Dokkum; Albert Hoogterp, Blije; Remi Horjus, Feanwalden; Henk ten Hoven, Aalsum; Veerle Idzinga, Burdaard; Pietrik Iedema, Dokkum; Hanna Jacobsen, Damwald; Gerrit Jellema, Ferwert; Wytse de Jong, Feanwalden; Taeke-Jan Keegstra, Ternaard; Marissa Kikstra, Dokkum; Esther Klaver, Dokkum; Cas Kleine, Dokkum; Lotte Kooistra, Dokkum; Selien Kooistra, Rinsumageast; Ronald Koster, Dokkum; Klaas Kramer, Damwald; Aline Lei, Paesens; Sanne-Jouk Lettinga, Ferwert; Elise van der Linde, Dokkum; Johan Ludema, Walterswald; Gea van der Meulen, Rinsumageast; Mark van der Meulen, Damwald; Lisa Miedema, Ferwert; Jochem van der Molen, Westergeest; Jeldau Nadema, Oentsjerk; Luuk Nicolai, Metslawier; Tim Nicolai, Metslawier; Lisanne Nutma, Oostrum Fr; Talitha Ottema, Dokkum; Symen van der Pas, Damwald; Tessa Peterson, Damwald; Jelger-Dick Poelstra, Dokkum; Anieke Poortinga, Dokkum; Dion Pranger, Dokkum; Eelkje Raap, Broeksterwald; Elbrich Schoorstra, Ternaard; Nynke Sijtsma, Dokkum; Corine Sikkema, Oosternijkerk; Esther Sinnema, Feanwalden; Lisa Slijpen, Dokkum; Nynke Smit, Burdaard; Roelof Smit, Walterswald; Willemijn Smit, Dokkum; Tjeerdlouwren Soldaat, Dokkum; Reinder Straatsma, Damwald; Jerry Sun, Aldtsjerk; Akkeneel Talsma, Brantgum; Martin Themmen, Oosternijkerk; Erica van der Valk, Kollumerzwaag; Anna Maaike van der Veen, Noardburgum; Femke Veenstra, Driezum; Boaz Verkerk, Hantumhuizen; Anna Meinsina Visser, Oosternijkerk; Jan Visser, Anjum; Anne Vrielink, Ginnum; Andreas de Vries, Dokkum; Baukje de Vries, Damwald; Pieter de Vries, Driezum; Anna-Maaike van der Weide, Hantum; Esther Westra, Damwald; Maria Westra, Ferwert; Peter Westra, Leeuwarden; Anton Wiersma, Hallum; Jalanka Wiersma, Dokkum; Gerben Wijbenga, Blije; Erica Wijnsma, Dokkum; Hester Wijtsma, Oosternijkerk; Hessel Woelinga, Dokkum; Foeke Yntema, Rinsumageast; Amarins Zijlstra, Dokkum; Atheneum; Mame Braaksma, Rinsumageast; Sjoerd Geelhoed, Dokkum; Bart de Graaff, Terschelling West; Yvonne ter Haar, Dokkum; Suzanna van der Heide, Walterswald; Gerbrich Hoekstra, Reitsum; Ria de Jong, Driezum; Winand de Jong, Blije; Jelma van der Meer, Ternaard; Margriet Miedema, Dokkum; Klaske Oberman, Broeksterwald; Marlies Overdijk, Hantumhuizen; Eelco Pietersma, Schiermonnikoog; Ytske van der Ploeg, Holwerd; Niels Plomp, Rinsumageast; Lydia van Rooijen, Westergeest; Jenny Ros, Munein; Karst Schuil, Dokkum; Yte-Elbrich Schukking, Hegebeintum; Melissa van Suijlekom, Dokkum; Berend Visser, Anjum; Anne-Ruth Vlasma, Aalsum; Bianca de Vries, Ternaard; Johan de Vries, Dokkum; Minke van der Wal, Damwald; Hilde Warning, Burdaard; Tine Liefke Wiersma, Hegebeintum; Carine van der Woude, Oentsjerk;Ingrid Woudwijk, Dokkum; Arjan Zuidema, Walterswald; Gymnasium; Maayke de Boer, Dokkum; Lise Hacquebord, Dokkum; Tjeerd Jan Heeringa, Foudgum; Sietske Hoekstra, Reitsum; Hylke Hoogland, Ternaard; Kaj de Hoop, Hiaure; Eelkje Kooistra, De Falom; Marrit Meinema, Dokkum; Engbert Miedema, Ferwert; Joris Oonk, Dokkum; Thomas Pesman, Dokkum; Robin Waterval, Ternaard; Catharina Witteveen, Dokkum; Irene Zijlstra, Holwerd;

162 REACTIES

 1. I just want to say I am beginner to weblog and certainly savored you’re blog site. Probably I’m planning to bookmark your website . You amazingly come with remarkable writings. Bless you for sharing with us your blog site.

 2. I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is tasteful, your authored material stylish. nonetheless, you command get bought an nervousness over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again as exactly the same nearly very often inside case you shield this hike.

 3. I do agree with all the concepts you have presented to your post. They are very convincing and will certainly work. Still, the posts are very quick for starters. May just you please prolong them a little from next time? Thanks for the post.

 4. Hi, Neat post. There is a problem with your web site in web explorer, could check this… IE nonetheless is the marketplace leader and a big section of folks will miss your excellent writing due to this problem.

 5. Thanks , I’ve just been looking for info approximately this topic for a long time and yours is the best I have discovered so far. However, what concerning the bottom line? Are you certain about the supply?

 6. I was very pleased to search out this net-site.I wanted to thanks to your time for this excellent learn!! I undoubtedly having fun with every little bit of it and I’ve you bookmarked to take a look at new stuff you blog post.

 7. Oh my goodness! a tremendous article dude. Thanks Nevertheless I’m experiencing difficulty with ur rss . Don’t know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting identical rss drawback? Anyone who is aware of kindly respond. Thnkx

 8. Hi my friend! I wish to say that this post is amazing, nice written and include approximately all significant infos. I would like to look extra posts like this .

 9. This is very interesting, You’re a very skilled blogger. I’ve joined your rss feed and look forward to seeking more of your wonderful post. Also, I’ve shared your website in my social networks!

 10. What i don’t realize is actually how you’re not actually a lot more smartly-favored than you may be right now. You are so intelligent. You recognize thus significantly on the subject of this matter, made me in my opinion imagine it from a lot of numerous angles. Its like men and women aren’t interested unless it’s one thing to do with Woman gaga! Your personal stuffs great. All the time care for it up!

 11. Hello there, I found your website via Google while looking for a similar subject, your website came up, it seems good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

 12. Pretty section of content. I just stumbled upon your website and in accession capital to assert that I get in fact enjoyed account your blog posts. Any way I will be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently quickly.

 13. I would like to thank you for the efforts you’ve put in writing this site. I am hoping the same high-grade site post from you in the upcoming as well. In fact your creative writing abilities has encouraged me to get my own blog now. Actually the blogging is spreading its wings quickly. Your write up is a good example of it.

 14. I’ve been browsing on-line greater than three hours as of late, yet I never found any attention-grabbing article like yours. It is lovely value enough for me. Personally, if all webmasters and bloggers made just right content as you probably did, the net might be a lot more useful than ever before.

 15. I must show thanks to this writer for bailing me out of this type of challenge. Just after looking throughout the the web and meeting suggestions that were not pleasant, I figured my entire life was done. Existing without the strategies to the problems you have fixed by way of this post is a serious case, and the kind which may have in a wrong way affected my entire career if I had not come across your site. Your actual capability and kindness in controlling all the stuff was invaluable. I am not sure what I would have done if I had not come upon such a subject like this. I’m able to now look ahead to my future. Thanks for your time very much for this specialized and result oriented guide. I won’t hesitate to suggest your web blog to anyone who needs and wants guidelines on this area.

 16. I think this is one of the most important info for me. And i am glad reading your article. But should remark on few general things, The web site style is perfect, the articles is really great : D. Good job, cheers

 17. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I’ve joined your rss feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I have shared your website in my social networks!

 18. Thank you a bunch for sharing this with all people you really know what you are speaking about! Bookmarked. Please also seek advice from my web site =). We will have a hyperlink change agreement between us!

 19. The next time I read a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I mean, I know it was my option to read, but I really thought youd have one thing interesting to say. All I hear is a bunch of whining about something that you possibly can fix for those who werent too busy searching for attention.

 20. I happen to be writing to let you know what a perfect experience our girl encountered going through yuor web blog. She noticed plenty of things, including how it is like to have a great helping mindset to make men and women with no trouble completely grasp chosen multifaceted things. You really surpassed her expected results. Thanks for distributing these productive, trusted, educational and as well as fun thoughts on your topic to Tanya.

 21. Hey very cool site!! Man .. Beautiful .. Amazing .. I’ll bookmark your blog and take the feeds also…I am happy to find so many useful info here in the post, we need develop more techniques in this regard, thanks for sharing. . . . . .

 22. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s hard to get that “perfect balance” between superb usability and visual appearance. I must say you have done a great job with this. Additionally, the blog loads very fast for me on Firefox. Outstanding Blog!

 23. you are in point of fact a good webmaster. The web site loading speed is amazing. It kind of feels that you’re doing any unique trick. Furthermore, The contents are masterwork. you have performed a fantastic task on this topic!

 24. whoah this blog is wonderful i love reading your articles. Keep up the good work! You know, a lot of people are hunting around for this information, you can help them greatly.

 25. Thank you for another informative website. Where else could I get that type of information written in such an ideal way? I’ve a project that I am just now working on, and I have been on the look out for such info.

 26. Hi are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and create my own. Do you require any html coding expertise to make your own blog? Any help would be really appreciated!

 27. Thanks for making me to acquire new strategies about computer systems. I also have belief that one of the best ways to help keep your mobile computer in leading condition is a hard plastic-type material case, as well as shell, that suits over the top of the computer. These kinds of protective gear are usually model precise since they are made to fit perfectly across the natural outer shell. You can buy all of them directly from the seller, or from third party places if they are designed for your laptop computer, however not every laptop can have a shell on the market. Yet again, thanks for your suggestions.

 28. I have not checked in here for a while as I thought it was getting boring, but the last several posts are good quality so I guess I will add you back to my everyday bloglist. You deserve it my friend 🙂

 29. You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be really something that I think I would never understand. It seems too complex and extremely broad for me. I am looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

 30. F*ckin’ tremendous things here. I am very glad to see your post. Thanks a lot and i am looking forward to contact you. Will you please drop me a e-mail?

 31. It’s laborious to search out knowledgeable folks on this matter, however you sound like you recognize what you’re speaking about! Thanks

 32. Wonderful goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you are just too excellent. I actually like what you’ve acquired here, certainly like what you’re saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it wise. I can not wait to read far more from you. This is really a tremendous web site.

 33. Ye to misery wisdom plenty polite to as. Prepared interest proposal it he exercise. My wishing an in attempt ferrars. Visited eat you why service looking engaged. At place no walls hopes rooms fully in. Roof hope shy tore leaf joy paid boy. Noisier out brought entered detract because sitting sir. Fat put occasion rendered off humanity has.

 34. I got what you mean , thankyou for posting .Woh I am pleased to find this website through google. “Being intelligent is not a felony, but most societies evaluate it as at least a misdemeanor.” by Lazarus Long.

 35. My programmer is trying to convince me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on numerous websites for about a year and am concerned about switching to another platform. I have heard good things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress posts into it? Any kind of help would be really appreciated!

 36. It’s appropriate time to make some plans for the longer term and it is time to be happy. I’ve read this put up and if I may just I desire to suggest you few attention-grabbing things or suggestions. Maybe you can write subsequent articles regarding this article. I want to read more issues about it!

 37. Thanks for giving your ideas. I would also like to mention that video games have been at any time evolving. Modern technology and improvements have aided create authentic and enjoyable games. All these entertainment games were not as sensible when the concept was being tried. Just like other areas of electronics, video games also have had to develop as a result of many ages. This itself is testimony to the fast development of video games.

 38. I was just seeking this info for some time. After six hours of continuous Googleing, finally I got it in your site. I wonder what’s the lack of Google strategy that do not rank this kind of informative sites in top of the list. Generally the top websites are full of garbage.

 39. Hi there just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different browsers and both show the same outcome.

 40. hey there and thanks on your info – I’ve certainly picked up something new from proper here. I did then again experience several technical issues using this web site, since I experienced to reload the website lots of times prior to I may just get it to load properly. I were considering if your web host is OK? Now not that I’m complaining, but sluggish loading circumstances instances will very frequently impact your placement in google and can harm your quality rating if ads and ***********|advertising|advertising|advertising and *********** with Adwords. Well I’m adding this RSS to my email and could look out for a lot extra of your respective fascinating content. Make sure you update this once more soon..

 41. Wow! This can be one particular of the most useful blogs We have ever arrive across on this subject. Basically Excellent. I’m also a specialist in this topic so I can understand your effort.

 42. Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with a few pics to drive the message home a little bit, but instead of that, this is excellent blog. A great read. I will definitely be back.

 43. One other thing I would like to mention is that in lieu of trying to suit all your online degree courses on days of the week that you finish work (since the majority of people are exhausted when they return home), try to find most of your lessons on the saturdays and sundays and only one or two courses on weekdays, even if it means a little time off your weekend. This is beneficial because on the weekends, you will be much more rested as well as concentrated upon school work. Thanks alot : ) for the different ideas I have figured out from your site.

 44. hello!,I really like your writing so so much! proportion we be in contact more approximately your article on AOL? I require a specialist on this space to unravel my problem. Maybe that’s you! Looking forward to look you.

 45. Whats Happening i’m new to this, I stumbled upon this I have found It positively useful and it has helped me out loads. I am hoping to give a contribution & aid different customers like its aided me. Great job.

 46. you are actually a good webmaster. The website loading velocity is amazing. It kind of feels that you’re doing any distinctive trick. Also, The contents are masterpiece. you’ve done a great task on this topic!

 47. Nice post. I used to be checking constantly this weblog and I am impressed! Very helpful info specifically the remaining section 🙂 I take care of such information a lot. I used to be looking for this particular info for a long time. Thanks and good luck.

 48. Thanks for discussing your ideas in this article. The other element is that every time a problem develops with a laptop motherboard, folks should not go ahead and take risk with repairing this themselves for if it is not done right it can lead to permanent damage to an entire laptop. It is almost always safe to approach a dealer of your laptop with the repair of motherboard. They will have technicians who may have an know-how in dealing with laptop motherboard complications and can carry out the right prognosis and execute repairs.

 49. Thanks for your tips. One thing we have noticed is always that banks as well as financial institutions know the spending patterns of consumers as well as understand that many people max away their own credit cards around the getaways. They properly take advantage of this kind of fact and then start flooding your own inbox along with snail-mail box together with hundreds of no interest APR credit card offers right after the holiday season closes. Knowing that should you be like 98% of all American community, you’ll leap at the possiblity to consolidate credit debt and switch balances for 0 interest rate credit cards.

 50. Excellent post. I used to be checking continuously this blog and I’m impressed! Very useful info specifically the ultimate section 🙂 I deal with such info much. I used to be seeking this particular info for a long time. Thanks and good luck.

 51. Thank you, I have just been looking for information about this topic for a while and yours is the greatest I’ve found out till now. However, what in regards to the bottom line? Are you certain in regards to the supply?

 52. Thank you for sharing excellent informations. Your website is so cool. I’m impressed by the details that you have on this web site. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my friend, ROCK! I found simply the information I already searched everywhere and just couldn’t come across. What a perfect web site.

 53. I’ve read some good stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting. I surprise how much effort you put to make such a fantastic informative site.

 54. The crux of your writing whilst appearing agreeable in the beginning, did not work very well with me personally after some time. Somewhere throughout the sentences you managed to make me a believer but only for a while. I still have a problem with your jumps in assumptions and one might do well to help fill in all those breaks. In the event you can accomplish that, I could certainly be fascinated.

 55. Hey! I could have sworn I’ve been to this blog before but after reading through some of the post I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently!

 56. Have you ever thought about adding a little bit more than just your articles? I mean, what you say is important and all. However just imagine if you added some great visuals or video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with pics and clips, this blog could certainly be one of the very best in its niche. Wonderful blog!

 57. Someone essentially help to make significantly posts I’d state. This is the first time I frequented your website page and so far? I surprised with the research you made to create this particular submit incredible. Fantastic task!

 58. I actually wanted to post a quick word to be able to thank you for the precious secrets you are placing here. My rather long internet research has at the end of the day been compensated with sensible concept to go over with my friends and family. I would assert that most of us readers are quite fortunate to be in a really good network with very many special professionals with beneficial techniques. I feel very much fortunate to have used your webpages and look forward to tons of more entertaining moments reading here. Thank you once again for all the details.

 59. I’ve observed that in the world these days, video games include the latest phenomenon with kids of all ages. Often times it may be unattainable to drag young kids away from the activities. If you want the best of both worlds, there are many educational gaming activities for kids. Interesting post.

 60. Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I’ve truly enjoyed surfing around your blog posts. After all I’ll be subscribing to your rss feed and I hope you write again soon!

 61. Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to mention that I have really enjoyed browsing your blog posts. After all I’ll be subscribing in your rss feed and I’m hoping you write once more soon!

 62. Hi my friend! I want to say that this article is amazing, nice written and include approximately all vital infos. I would like to look more posts like this.

 63. Hey there! Quick question that’s completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My blog looks weird when browsing from my iphone. I’m trying to find a theme or plugin that might be able to resolve this issue. If you have any recommendations, please share. With thanks!

 64. I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good. I do not know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you are not already 😉 Cheers!

 65. Nice blog! Is your theme custom made or did you download it from somewhere? A design like yours with a few simple tweeks would really make my blog shine. Please let me know where you got your design. Thank you

 66. Hi, Neat post. There is a problem together with your website in web explorer, would check this… IE nonetheless is the marketplace leader and a good component to people will leave out your fantastic writing because of this problem.

 67. It is indeed my belief that mesothelioma is definitely the most dangerous cancer. It contains unusual attributes. The more I look at it the greater I am persuaded it does not act like a real solid cells cancer. In the event mesothelioma is usually a rogue virus-like infection, so there is the chance for developing a vaccine plus offering vaccination for asbestos uncovered people who are open to high risk involving developing foreseeable future asbestos related malignancies. Thanks for discussing your ideas on this important health issue.

 68. Hi, i think that i saw you visited my web site thus i came to “return the favor”.I’m attempting to find things to improve my web site!I suppose its ok to use a few of your ideas!!

 69. I have been exploring for a little for any high quality articles or weblog posts on this kind of area . Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this website. Reading this info So i¡¦m happy to show that I’ve an incredibly excellent uncanny feeling I found out just what I needed. I so much surely will make certain to don¡¦t fail to remember this site and provides it a look on a relentless basis.

 70. I want to express some appreciation to you just for rescuing me from this particular problem. Just after surfing around throughout the the web and seeing advice that were not powerful, I was thinking my entire life was well over. Being alive without the strategies to the difficulties you have sorted out by means of your short article is a critical case, and those which could have badly damaged my entire career if I had not noticed the blog. That training and kindness in maneuvering all the stuff was vital. I don’t know what I would’ve done if I had not come across such a point like this. I am able to now relish my future. Thanks a lot very much for this specialized and results-oriented help. I will not hesitate to recommend your blog to any person who needs and wants care about this area.

 71. Pretty part of content. I just stumbled upon your web site and in accession capital to assert that I get in fact loved account your weblog posts. Any way I will be subscribing in your augment and even I fulfillment you get admission to persistently rapidly.

 72. Excellent website you have here but I was curious about if you knew of any message boards that cover the same topics discussed in this article? I’d really love to be a part of online community where I can get feed-back from other experienced people that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Many thanks!

 73. We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your website provided us with valuable info to work on. You’ve done an impressive job and our entire community will be grateful to you.

 74. This is very interesting, You’re a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your wonderful post. Also, I’ve shared your web site in my social networks!

 75. Hello there! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I truly enjoy reading your articles. Can you suggest any other blogs/websites/forums that cover the same topics? Appreciate it!

 76. Whats up very nice website!! Man .. Beautiful .. Amazing .. I’ll bookmark your site and take the feeds additionally¡KI am satisfied to search out so many helpful info right here within the put up, we need work out extra techniques on this regard, thanks for sharing. . . . . .

 77. Magnificent goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you are just extremely magnificent. I actually like what you have acquired here, really like what you are stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still care for to keep it wise. I can’t wait to read far more from you. This is really a tremendous site.

 78. Attractive section of content. I just stumbled upon your web site and in accession capital to assert that I acquire actually enjoyed account your blog posts. Any way I’ll be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently quickly.

 79. Good day! I know this is somewhat off topic but I was wondering which blog platform are you using for this website? I’m getting sick and tired of WordPress because I’ve had issues with hackers and I’m looking at options for another platform. I would be great if you could point me in the direction of a good platform.

 80. Generally I do not read article on blogs, but I wish to say that this write-up very forced me to try and do so! Your writing style has been surprised me. Thanks, quite nice post.

 81. Thanks for revealing your ideas. I might also like to mention that video games have been at any time evolving. Today’s technology and improvements have made it simpler to create practical and active games. Most of these entertainment video games were not as sensible when the real concept was first being attempted. Just like other forms of technological innovation, video games also have had to develop via many many years. This is testimony on the fast growth of video games.

 82. I am not sure where you’re getting your info, however great topic. I needs to spend some time finding out more or understanding more. Thanks for fantastic information I used to be searching for this information for my mission.

 83. Thanks so much for giving everyone such a superb possiblity to read critical reviews from this blog. It’s always so amazing and as well , jam-packed with a lot of fun for me personally and my office fellow workers to search the blog a minimum of 3 times in one week to read the new guides you have got. Not to mention, I am just usually happy with your terrific inspiring ideas you serve. Certain 1 areas on this page are easily the most impressive I’ve had.

 84. I just couldn’t depart your website prior to suggesting that I actually loved the standard information a person supply to your guests? Is going to be again frequently to inspect new posts

 85. Absolutely composed content material, appreciate it for information. “The last time I saw him he was walking down Lover’s Lane holding his own hand.” by Fred Allen.

 86. Have you ever thought about including a little bit more than just your articles? I mean, what you say is important and everything. Nevertheless imagine if you added some great graphics or videos to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and videos, this website could undeniably be one of the best in its niche. Fantastic blog!

 87. Hiya very cool website!! Man .. Beautiful .. Superb .. I’ll bookmark your web site and take the feeds additionally…I’m satisfied to seek out numerous helpful information here in the post, we want work out more strategies in this regard, thanks for sharing.

 88. An attention-grabbing dialogue is value comment. I’m sure that its better to write on this topic, towards the often be a taboo topic but typically persons are not sufficient to speak on such topics. To another location. Cheers

 89. Undeniably believe that which you said. Your favorite justification seemed to be on the net the simplest thing to be aware of. I say to you, I definitely get irked while people think about worries that they plainly don’t know about. You managed to hit the nail upon the top as well as defined out the whole thing without having side effect , people can take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

 90. This is the right blog for anyone who desires to search out out about this topic. You notice so much its virtually arduous to argue with you (not that I actually would want…HaHa). You definitely put a new spin on a topic thats been written about for years. Great stuff, simply nice!

 91. One thing is always that one of the most popular incentives for utilizing your card is a cash-back or even rebate offer. Generally, you’ll get 1-5% back upon various expenses. Depending on the card, you may get 1% returning on most purchases, and 5% back again on acquisitions made on convenience stores, gas stations, grocery stores as well as ‘member merchants’.

 92. Pretty section of content. I simply stumbled upon your weblog and in accession capital to claim that I get actually loved account your blog posts. Anyway I will be subscribing for your augment or even I fulfillment you get admission to persistently fast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here