Summerstrike terug op 6 juli

0
78
DSK_STRK-p23.pdf - Adobe Acrobat Pro

“Wij zijn gewoon een stelletje domme boeren, die van een feestje houden”

GRIJPSKERK – Het wordt weer ouderwets gezellig in Grijpskerk op 6 juli aanstaande. Die dag vindt namelijk de tweede editie van het Summerstrike-festival plaats. Voorzitter Martin Spijkerman is er klaar voor en verwacht veel publiek. Een reden daarvoor heeft hij ook. Niemand minder dan Ben Saunders, Vangrail en zijn eigen Mealox zullen op het festival te zien zijn.

De eerste editie van het festival overtrof vorig jaar de stoutste verwachtingen. “Met 600 mensen waren we al heel blij geweest, maar het werden er 1300. Het was zo’n groot succes dat we halverwege de avond extra bier moesten halen.” Het succes van de eerste editie smaakte naar meer en dus doken Spijkerman en zijn stichting Grijpskerk Gezellig in de boeken voor een tweede editie. “We hebben heel veel geleerd van de eerste editie,” lacht Spijkerman. “Ik had vorig jaar slechts een paar biertjes op, maar dat voel je op zo’n avond direct. Je moet gewoon continu scherp blijven.”

Dit jaar hoopt Spijkerman nog meer mensen enthousiast te krijgen voor het festival. “We hebben de begroting helemaal rond en hebben daardoor grote namen kunnen selecteren. Ben Saunders is onze hoofdact. Dat belooft echt een fantastische show te worden. Maar we hebben bijvoorbeeld ook mensen uit de regio. Kijk maar naar Vangrail of Westkant Stad. Voor iedereen is een plekje op Summerstrike.”

Spijkerman zegt gedacht te hebben aan een festival van twee dagen, maar hier ziet hij voorlopig van af. “We hebben er wel aan gedacht, maar dan moet je alles gaan verdelen over twee avonden. Nu kunnen we alle topacts op één avond neerzetten.” De organisator geniet zichtbaar als hij over zijn stichting vertelt. “Wij zijn gewoon een stel domme boeren die ervan houden om een feestje te organiseren,” zegt hij. “We proberen zo om de mensen in Grijpskerk bij elkaar te krijgen zodat ze samen nog veel meer leuke dingen gaan doen. Het gaat om de tolerantie voor elkaar.”

Om dit te betalen staan ook dit jaar weer diverse sponsors uit de wijde omgeving klaar. “Wat mij nog het meest meeviel was dat de gemeente Zuidhorn ook een bedrag geeft,” zegt hij. “Dat had ik nooit durven dromen!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here