Summerstrike laat Grijpskerk op zijn best zien

9
122
Summerstrike 1

GRIJPSKERK – Alles zat afgelopen zaterdag mee: de muziek, de sfeer en zeker ook het weer. Bezoekers van Summerstrike konden genieten van een prachtige middag, waarbij zij in het gras konden kijken naar de leukste bands die de regio op dit moment heeft. Hoogtepunt voor de organisatie mag dan misschien Ben Saunders geweest zijn; het publiek genoot net zo hard van Vangrail en Maelox.

De timing voor het festival had niet beter kunnen zijn. Al weken keek Nederland uit naar het lekkere weer en zaterdag was het dan eindelijk zover: de zon scheen zoals hij dat in maanden niet gedaan had. Het zorgde voor een aangenaam temperatuurtje, waarbij de wind af en toe de nodige verfrissing bracht.

Al snel was het druk op het terrein. Rond een uur of drie waren de eerste duizend bezoekers al binnen. Veel kinderen, maar ook hun ouders en andere volwassenen die rond het podium stonden om te kijken naar een aantal leuke artiesten uit de regio. Gezelligheid was het kernwoord van deze editie en dat werd meer dan waargemaakt.

Achter de schermen wordt op dat moment hard gewerkt door tientallen vrijwilligers. Sommigen zijn zichtbaar, maar de meesten doen onopvallend hun werk. Het zijn bijvoorbeeld de vele jongeren die meehelpen op de podia. Aan hen is het de taak om zo snel mogelijk de wisselingen van apparatuur te doen tijdens de pauzes. Organisator Martin Spijkerman kijkt tevreden toe. “Geweldig hè? Deze mensen doen zo ontzettend goed hun best.” Snel moet hij daarna weer verder om andere dingen te regelen.

Op dat moment is het Raynaud Ritsma die een kijkje komt nemen. De zanger van Vangrail heeft er zin in en knuffelt bijna iedereen die hij tegenkomt. Het is een weerzien met vele bekenden, die deze middag zo goed op poten hebben gezet. Raynaud heeft er zin in. “Dit is toch prachtig?” roept hij. “Al die mensen die er nu al zijn. De sfeer is geweldig.” Ook de andere bandleden zijn in een uitgelaten stemming. Tweemaal mogen ze die dag op een podium staan. Eerst in Grijpskerk en later nog in Friesland. “We spelen deze maand negentien keer,” vertelt geluidsman Remon Visser trots.

Dan weer terug het veld in, waar vele bekenden staan. Jongerenwerkers Harry Rook en Jim Dokter bijvoorbeeld. Ze komen kijken hoe de mannen van Summerstrike de organisatie op poten hebben gezet. “Ik heb al iemand gezien die filmpjes maakt, die moeten we ook maar bij Kanaalpop hebben,” zegt Harry. Jim staat ondertussen te genieten van de muziek. Zelf is hij ook muzikant.

Voor het optreden van Vangrail wordt één minuut stilte gevraagd. Eerder die week overleed de Rodense Annemieke van Dijk na een steekpartij. Ze was familie van één van de organisatoren. Beleefd houdt het publiek haar adem in, terwijl Spijkerman zich terugtrekt op het podium. Daarna is het aan Vangrail om de single ‘Ik mis je’ te spelen. Stil blijft het publiek luisteren naar de liedtekst, die exact aansluit bij de gevoelens van de vele aanwezigen. Nadat het volgende nummer gespeeld is, is de feeststemming weer helemaal terug en laat de band het publiek genieten van het ene na het andere nummer.

Daar zijn op dat moment nog meerdere bekende Grijpskerkers te zien. Met elkaar genieten ze van de nodige drankjes en de muziek. Dat eerste wordt, mede met dank aan het weer, volop gedaan. Spijkerman: “We hebben wel voor 5000 personen aan drank ingeslagen, dus wat ons betreft mag het heel druk worden.”

Uiteindelijk werd het die middag en zeker de avond die erop volgde, nog behoorlijk druk. Hoeveel bezoekers er precies geweest zijn is lastig te zeggen, maar dat het park van voor tot achter volstond was voor iedereen wel duidelijk. De organisatie van Summerstrike maakt zich ondertussen op voor een derde editie, die volgend jaar moet plaatsvinden.

 

 

Summerstrike 4 

Summerstrike 5 

Summerstrike 7 

Summerstrike 8 

Summerstrike 11 

Summerstrike 13 

Summerstrike 14 

Summerstrike 16

9 REACTIES

 1. It is appropriate time to make some plans for the long run and it’s time to be
  happy. I’ve read this publish and if I may just I desire to counsel you
  few attention-grabbing things or advice. Perhaps you can write
  subsequent articles referring to this article. I wish
  to read more issues approximately it!

 2. I am curious to find out what blog platform you happen to be using?
  I’m experiencing some minor security problems with my
  latest site and I’d like to find something more safe.
  Do you have any recommendations?

 3. My coder is trying to convince me to move to .net from PHP.

  I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none
  the less. I’ve been using WordPress on numerous websites
  for about a year and am concerned about switching to another platform.
  I have heard good things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress content into it?
  Any kind of help would be really appreciated!

 4. Hey there, I think your blog might be having browser compatibility issues.
  When I look at your blog in Opera, it looks fine but when opening in Internet Explorer,
  it has some overlapping. I just wanted to give you a
  quick heads up! Other then that, wonderful blog!

 5. I am really impressed with your writing skills
  as well as with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you modify it yourself?
  Anyway keep up the nice quality writing, it’s rare to see a great blog like this one today.

 6. Hi there! This is my first visit to your blog! We are a team of volunteers and starting a new project in a
  community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on. You
  have done a outstanding job!

 7. Do you have a spam problem on this website; I
  also am a blogger, and I was curious about your situation; we have created some nice
  methods and we are looking to swap strategies with others, be sure to shoot me an e-mail
  if interested.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here