week 29

8
157

Maria’s Mooie Mensen 46

Vanaf deze week is de Ongenode Gast ook even op vakantie en heeft een oude bekende zijn plek ingenomen. De Vakantieman zal alle lezers de komende weken meenemen langs bijzondere vakanties. Genieten om te lezen en geloof mij, ook genieten om te maken. En vakantie staat nou eenmaal gelijk aan genieten. Of? Ik moet even denken aan de meest bekende leus van het gelijknamige televisieprogramma wat in de jaren negentig ontzettend populair was: ‘vakantieman, gezellig hè?’. En of, wat is het toch altijd gezellig. Hoewel manlief en ik zelden strijd hebben, verbazen we ons bij tijden wel over landgenoten die het toch ietsjes minder gezellig hebben. Dit jaar zagen in Amerika nog een kibbelend stel buiten staan bij de enorme outlet. Iets wat een zeldzaam verschijnsel is in de bloedhete hitte van zo’n 45 graden. De man en vrouw stonden samen over een bonnetje gebogen. Dichterbij gekomen hoorden we het al: landgenoten… “Maar dit is toch veel duurder dan jij zei!”, zegt de man verwijtend. “Moest je nou weer zo nodig nóg een tasje kopen?” Waarop de vrouw antwoordde: “nee, echt, die korting hebben ze gewoon verkeerd berekend. Het is niet goed!”. Wijselijk hielden we ons stil toen we voorbij liepen. De gezelligheid was hier even ver te zoeken. Ik moet zeggen dat ook de Italianen er wat van kunnen, vooral met hun kinderen. Ze zijn er hartstikke gek mee, maar dat kan zomaar omslaan. Aan de Toscaanse kust zaten we eens naast twee zussen die samen met twee kleine dochters van één van beiden een dag naar het strand waren. De meisjes werden verwend tot en met, totdat mama er aan toe was een dutje te doen. Toen haar dochters daar anders over dachten, zagen wij langzaamaan de blik van moeders op ‘temporali’ oftewel onweer staan. Op een gegeven moment bedenkt ze zich niet en geeft de meisjes zo een tik op de billen. Let wel: met het kinderschepje. Manlief en ik verschoten van het ‘klets’ geluid en keken elkaar eens aan. ‘Gezellig hoor’, merkte ik nog cynisch op. Ja, die gezelligheid van de vakantieman is soms ver te zoeken. Nog zo’n gevleugelde uitspraak die we graag in de uitzending bij Frits Bom deden was: ‘ben ik al bruin?’. Hét onderwerp wat ons toch ook aardig bezighoudt in de vakantie. Ik vergeet nooit weer hoe ik en mijn beste vriendin volgens een heel ‘draaischema’ in de zon lagen en consequent de zon opzochten op onze vakanties om zo gekleurd mogelijk terug te komen. Waarna haar vader, een echte zonliefhebber, ieder jaar ons humeur direct bij terugkomst tot een dieptepunt liet dalen met de opmerking: ‘zo dames, dat kleurtje valt tegen’. Tegenwoordig maak ik me wat minder druk, maar velen denken er anders over. Zo haalde ik een fles zonnebrand en hoorde hoe een moeder advies vroeg voor haar zoontje die last van uitslag had. “Factor dertig? Nou, dat moet dan maar. Zal hij wel weer piepen dat hij veel minder bruin wordt dan ons.” Ja, de vakantie is bij tijden een strijd. Maar gelukkig ook veel genieten. En dat deden alle deelnemers aan onze zomerrubriek ook. Dus geniet de komende weken nog eenmaal met hun mee.

8 REACTIES

 1. Have you ever thought about adding a little bit more than just
  your articles? I mean, what you say is important and everything.
  However think about if you added some great photos or videos to
  give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with pics and videos, this site could definitely
  be one of the very best in its niche. Great blog!

 2. Greetings, I believe your website may be having internet browser compatibility problems.
  Whenever I look at your web site in Safari, it looks fine however
  when opening in Internet Explorer, it’s got some overlapping issues.
  I simply wanted to give you a quick heads up!
  Apart from that, excellent blog!

 3. What’s up, this weekend is nice in favor of me, since this
  point in time i am reading this wonderful informative post here at my residence.

 4. I always used to read paragraph in news papers but now as
  I am a user of internet thus from now I am using net for content,
  thanks to web.

 5. Greate pieces. Keep posting such kind of information on your page.
  Im really impressed by it.
  Hi there, You have performed an excellent
  job. I will definitely digg it and in my view recommend to my friends.

  I’m confident they will be benefited from this website.

 6. Do you mind if I quote a few of your posts as
  long as I provide credit and sources back to your website?
  My blog site is in the exact same niche as yours
  and my visitors would certainly benefit from a lot of the information you present here.

  Please let me know if this alright with you. Many thanks!

 7. After I initially commented I appear to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and
  from now on whenever a comment is added I receive four emails with the exact same
  comment. There has to be a means you are able to remove me from that service?
  Appreciate it!

 8. I have been surfing online more than 2 hours today,
  yet I never found any interesting article like yours.
  It’s pretty worth enough for me. In my opinion,
  if all site owners and bloggers made good content as you did,
  the internet will be much more useful than ever
  before.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here