Harkemase Boys maat te groot voor dapper BCV

5
127
bergum voetbal bcv harkema boys 2

BURGUM – Harkemase Boys is meer dan uitstekend aan de bekercompetitie begonnen. Nadat eerst al met 4-0 werd gewonnen van GRC Groningen moest zaterdag eersteklasser BCV uit Burgum er met 4-1 aan geloven. Zaterdag speelt de ploeg van trainer Willem Brouwer nog in Winsum tegen eersteklasser Viboa, maar de ploeg is nu al verzekerd van de volgende ronde. Woensdagavond speelt Harkemase Boys wél een interessant duel. Dan komt namelijk Rohda Raalte naar de Bosk. De winnaar van dat duel speelt in de ‘grote KNVB-beker’ een thuiswedstrijd tegen NEC uit Nijmegen.

BVC was zaterdagmiddag niet van plan zich zomaar af te laten slachten. De ploeg probeerde vroeg druk te zetten en er een echte wedstrijd van te maken. Dat lukte deels. Juist toen BCV ene licht overwicht kreeg, counterden de gasten zich echter knap naar 0-1. Arton Musliu- aan absolute aanwinst- zette Joram Smits (ook al een nieuweling, van SC Joure) vrij voor doelman Hendrik van der Laan. Smits wist wel raad met deze kans: 0-1. Ook de tweede treffer kwam tot stand na balverlies van de thuisclub. Nu was Heine Uuldriks- via wat omwegen- trefzeker en was het duel eigenlijk al beslist. Beide ploegen kregen in het vervolg van de redelijke eerste helft wel wat kansjes. Zo misten Fedde Durk Kingma en Jelte Jan van der Wal namens de thuisclub, en miste Uuldriks ook een prima mogelijkheid. Bij rust bleef het daardoor 0-2.

De toeschouwers hoopte op een spannende tweede helft. Die hoop werd echter al snel de grond ingeboord. Een uitgekiend aanvalsopzetje tussen Heine Uuldriks en invaller Roel van der Meulen werd door laatstgenoemde tot treffer gepromoveerd: 0-3. Na 55 minuten was het duel helemaal gespeeld. Smaakmaker Musliu- hij kwam over van Alcides uit Meppel- krulde toen een vrije trap op prachtige wijze binnen: 0-4. Daarna vonden de bezoekers het logischerwijs wel welletjes. Halverwege de tweede helft kreeg de strijdende thuisclub eindelijk loon naar werken. Van der Wal gaf de pass, Kingma liet vervolgens Boys-doelman Kampjes kansloos: 1-4.

In het vervolg van de tweede helft gebeurde er weinig. Of het moet al het officiële debuut van Erwin de Wind geweest zijn. De Wind, ontegenzeggelijk een talent, kwam deze zomer over van Harkema Opeinde. Roel van der Meulen kreeg in het tweede bedrijf de beste kans op 1-5, maar de actieve middenvelder miste. Daardoor bleef het bij 1-4, een reeele afspiegeling van het wedstrijdbeeld.

De laatste wedstrijd voor Harkemase Boys is zoals gemeld die tegen Viboa., de huidige nummer twee in de poule. Viboa speelt midweeks nog tegen BCV en winnen zij die wedstrijd, dan gaat de wedstrijd zaterdag nergens meer om.

BCV – Harkemase Boys 1-4 (0-2)

10. Joram Smits 0-1. 20. Heine Uuldriks 0-2. 49. Roel van der Meulen 0-3. 55. Arton Musliu 0-4. 75. Fedde Durk Kingma 1-4.

BCV: Hendrik van der Laan, Hendrik Elzinga (46. Rene Dijk), Cor de Jong, Steffen Procee, Roeland Rusticus, Bauke Prins (65. Jake Goldsmith), Mao Xiao, Jelte Jan van der Wal, Fedde Durk Kingma, Joeke de Vries, Robert Stelpstra (46. Wytse Mantel)

Harkemase Boys: Maikel Kampjes, Arjen Bergsma, Robin Huisman de Jong, Jasper Valentijn, Paolo Fransisco (63. Stevan de Geijter), Jordy van Wijk, Raymond Bolt (46. Roel van der Meulen), Arton Musliu, Joram Smits, Heine Uuldriks (75. Erwin de Wind) en Johnsen Bacuna.

Nieuwkomers

Bij Harkemase Boys is het jaarlijks een komen en gaan van nieuwe spelers. Het is dit seizoen niet anders. Van de aangetrokken spelers lijken Paolo Fransico en Arton Musliu onomstreden. Met name Musliu is een echte aanwinst voor de Boys. De aanvaller is handig, snel en heeft scorend vermogen. Slechts als het aankomt op een balvaste, grote centrumspits lijkt Willem Brouwer een probleem te hebben, voor de rest kan hij dit seizoen een beroep doen op een mooie, brede en gretige selectie. Tenminste, als de voortekenen niet bedriegen.

 

5 REACTIES

 1. Hi, i feel that i saw you visited my web
  site so i got here to return the favor?.I am trying to find issues to enhance my website!I
  guess its ok to make use of a few of your concepts!!

 2. Its such as you read my mind! You seem to know a lot approximately this, like you wrote the book in it or something.

  I feel that you simply could do with some percent to power
  the message home a bit, but other than that, that is wonderful
  blog. A great read. I’ll certainly be back.

 3. Howdy I am so delighted I found your website, I really found you
  by mistake, while I was researching on Aol for something else, Nonetheless I am here now and would just like to say thank you for
  a marvelous post and a all round interesting blog (I also love the theme/design),
  I don’t have time to look over it all at the moment but
  I have saved it and also added in your RSS feeds, so when I have
  time I will be back to read much more, Please do keep up the superb job.

 4. I have been browsing on-line greater than three hours
  lately, yet I by no means discovered any attention-grabbing article like yours.
  It is beautiful value enough for me. Personally, if all web owners and bloggers
  made excellent content material as you probably did, the web will be
  a lot more useful than ever before.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here