Vrij zonnig bij 23 graden, Weekend stapje terug.

5
171

Het blijft maar zomeren. Twee hogedrukgebied waren verantwoordelijk voor de vele zonuren en hoge temperaturen van de afgelopen dagen. Het één lag boven Scandinavië, het ander op de oceaan. Wij hadden vooral invloed van het Noord-Europese hoog, maar deze draagt de macht over aan haar collega op de oceaan. De aangevoerde lucht komt nu niet meer vanaf het vaste land maar vanaf zee en is dus vochtiger. Aangezien de Noordzee al behoorlijk is opgewarmd en de wind zich ook nog eens op de vlakte houdt zullen de temperaturen niet of nauwelijks dalen. Daarbij blijft de zon een grote rol vervullen, maar zal wel enige concurrentie krijgen van bewolking. Vanmiddag druppelde er bewolking vanuit Duitsland binnen, morgen heeft de zon, vooral ’s middags last van bewolking vanaf de Noordzee. Het wordt 22 tot 23 graden bij een matige wind uit het noordoosten. Nog altijd blijft het droog en ook de rest van de week krijgen we geen neerslag. Donderdag draait de wind naar het westen tot zuidwesten en is slechts zwak, hooguit matig, kracht 2 tot 3. Er is eerst veel zon, in de middag trekken er velden met vooral hoge bewolking ons gebied binnen. Na een frisse start met kans op mist (kwik ligt om 7.30 rond 7 graden) wordt het uiteindelijk ongeveer 23 graden. Opnieuw een vriendelijke zomerdag die door veel mensen als aangenaam zal worden ervaren. Kijken we nog wat verder vooruit dan zien we de invloed van hogedruk langzaam afnemen. Vrijdag weten regenstoringen ons nog net niet te bereiken, maar moet de zon een stevige strijd leveren met stapelwolken. Met 22/23 graden is het warm zomerweer en ligt het kwik iets boven het langjarig gemiddelde van 21 graden.

Zaterdag weet een storing vanuit Noorwegen dan door de barrière van hogedruk heen te breken. De kans op enkele buien neemt dan toe en daar is de natuur dan ook wel weer aan toe na alle verdamping van de afgelopen week. Deze maand zal in ons gebied wat neerslag betreft als vrij normaal de boeken ingaan. Er is rond de 70 mm gevallen. Heel anders is dit in delen van Limburg, Noord-Holland en Zeeland waar soms maar 15 mm regenwater is gevallen deze maand. Weer in schril contrast met Winschoten waar plensbuien al voor 123 mm aan neerslag zorgden. Zondag tenslotte lijkt licht onbestendig te verlopen en zullen we de 20 graden wellicht niet halen. Dus kunnen we spreken van een fraaie zomerweek, maar doen we in het weekend een stapje terug.

5 REACTIES

 1. Hey there, I think your site might be having browser compatibility issues.
  When I look at your blog site in Ie, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
  I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, fantastic blog!

 2. My family members all the time say that I am wasting my time here at web, however I know
  I am getting know-how daily by reading thes pleasant articles or reviews.

 3. Hello there, I discovered your website via Google whilst looking for
  a comparable topic, your website got here up, it looks good.
  I have bookmarked it in my google bookmarks.

  Hello there, just changed into aware of your weblog thru
  Google, and located that it’s truly informative.
  I’m going to watch out for brussels. I’ll appreciate if you happen to proceed this in future.
  Many other folks will probably be benefited out of your
  writing. Cheers!

 4. Hello! Do you know if they make any plugins to help
  with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good
  success. If you know of any please share. Thanks!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here