Apaches oefenen boven De Marne

0
101
De Marne Apache oefening-3

MARNEHUIZEN – Bij tijden indrukwekkend, soms ietwat storend, maar vaak toch ook een lust voor het oog, zijn de helikopteroefeningen die plaatsvinden op het militair oefenterrein Marnehuizen. Afgelopen dinsdag en woensdag werd er getraind met een Apache gevechtshelikopter. De helikopterbemanningen trainen bijna dagelijks, zowel in Nederland als in het buitenland. De Apache gevechtshelikopters zijn vanaf 2004 tot 2010 bijna onafgebroken ingezet in Afghanistan. De Apache beschikt over bewapening en goede sensoren en is daarom een veel gevraagd middel voor de grondtroepen en konvooibeveiliging. Goede samenwerking en communicatie met de grondtroepen zijn in een gevechtssituatie van cruciaal belang. Tijdens deze oefening werden daarom Forward Air Controllers opgeleid. Dit zijn landmachtmilitairen die met speciale technische middelen vuursteun vanuit de lucht naar een bepaald doel leiden.