Boek over leven van burgemeester Van Aitzema

7
128
DOKKUM - burgemeester Van Aitzema

DOKKUM – De Stichting Historia Doccumensis heeft een boek uitgegeven over het leven van burgemeester Van Aitzema. In 1697 ontving deze burgemeester hoog bezoek uit Rusland. Die gebeurtenis liet hij vastleggen op een schilderij dat in het stadhuis hangt. Ook over dat schilderij gaat het boek. Voorzitter en auteur van het boek Ihno Dragt overhandigde het boek op 7 september aan de huidige burgemeester Marga Waanders. De boekuitreiking was tevens een opmaat naar de Open Monumentendag Dongeradeel op zaterdag 14 september. Het museum Het Admiraliteitshuis, de Grote- of St. Martinuskerk, Het Admiraliteitsgebouw en Oranjewal zijn dan geopend. Al deze plaatsen hebben te maken gehad met het leven van burgemeester Van Aitzema. Zo is de grafsteen van hem en zijn twee echtgenoten te vinden bij de Grote- of St. Martinuskerk, waren twee van zijn familieleden secretaris van het Admiraliteitsgebouw en woonde hij in de Oranjewal. De gebouwen zijn geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Op 14 september is het daarnaast ook molendag. De molens ‘de Hoop’ en ‘Zeldenrust’ zijn dan ook open voor publiek.

 

7 REACTIES

 1. Simply desire to say your article is as surprising.
  The clearness in your post is simply great and i can assume you’re an expert on this subject.
  Well with your permission let me to grab your feed to keep up to date with
  forthcoming post. Thanks a million and please keep up the rewarding work.

 2. Its such as you learn my mind! You seem to grasp a lot about this, such as you wrote the guide in it or
  something. I feel that you just could do with some percent to
  power the message house a bit, however other than that, this is
  great blog. An excellent read. I will certainly be back.

 3. Great post. I was checking constantly this blog and I am impressed!
  Extremely useful information specifically the
  last part 🙂 I care for such information a lot.
  I was seeking this particular information for a very long
  time. Thank you and good luck.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here