Anneke Venema

0
108
TYTSJERK - Anneke Venema

Voorzitter KC Tietjerk

‘Als ik onze korfbalvereniging moet omschrijven dan denk ik dat het ‘samen’ doen echt een groot goed is. KC Tietjerk is een kleine club, met drie seniorenteams en vier jeugdteams, maar wel één met hele betrokken leden. Het is een club waar vaak hele families betrokken zijn. Van veel jonge leden hebben ook hun ouders bij de club gespeeld. En bij de Kangarooclub, die we pasgeleden opgestart hebben, zijn er zelfs kinderen waarvan de grootouders bij de club hebben gespeeld. We hebben hele trouwe leden. Ook wanneer iemand, bijvoorbeeld wegens studie of een verhuizing, niet meer bij de club kan spelen, komt het regelmatig voor dat zo iemand toch weer even terug op het oude stek komt. De gezelligheid is bij ons erg belangrijk. Prestatie en gezelligheid gaat bij ons hand-in-hand. Natuurlijk baalt men als er slecht gepresteerd is, maar het is dan niet zo dat de kantine vervolgens leeg blijft. We zijn dit schooljaar begonnen met de Kangarooclub. Het wordt steeds moeilijker om nieuwe leden te werven, zeker bij de jongens. De Kangarooclub is een landelijke initiatief om jonge kinderen in aanraking te laten komen bij de korfbalsport. Op een laagdrempelige manier maken de kinderen van 3 tot 6 jaar spelenderwijs kennis met de sport. Op die manier hopen wij de ledenstroom op gang te houden. De eerste keer Kangarooclub was een groot succes. Toen kwamen ongeveer vijfentwintig kinderen een middag spelen. We hopen dit vervolgens één keer in de twee weken te kunnen doen. Voor het winterseizoen hopen we in de sporthal terecht te kunnen, maar dat is nog even afwachten. Sipke Durk Castelein heeft een grote rol gehad in het opzetten van de Kangarooclub, andere vrijwilligers nemen dit nu over. Voor de toekomst verwachten we wel wat het moeilijker wordt om als club te kunnen bestaan. Het is maar een kleine club. Maar misschien juist omdat we klein zijn is het bij ons ook zo leuk. We hebben een nevenactiviteitencommissie en een feestcommissie die ieder jaar de leukste dingen organiseren voor onze leden. We zijn blij met de vrijwilligers die we hebben. Dat alles samen maakt ons een hele leuke club, waarbij een ieder welkom is.’

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here