Grasbaanraces Aduard eerder beëindigd na zware crash

0
114
aduard grasbaan races

ADUARD – Afgelopen zaterdag kwam er een abrupt einde aan de grasbaanraces in Aduard. Tijdens de tweede serie van de Shorttrack ST1-Klasse vond er een zware crash plaats, waarna besloten werd de races stil te leggen.

In eerste instantie was het onzeker of de grasbaanraces door zouden gaan. Door een financiële tegenvaller lukte het de Stichting Motorsport Aduard niet de normaal in juli geplande races te organiseren. Gelukkig was daar de Stichting Motorsport Roden, die traditiegetrouw haar races op de Rodermarktzondag organiseert. Zij zocht, als gedupeerde van de perikelen rond het baansportcentrum in Roden, een baan en dus sloegen de stichtingen de handen ineen. Aduard kon op deze manier toch haar twintigjarig jubileum vieren.

Maar in plaats van een gouden randje, kreeg deze zaterdag 21 september 2013 een donker randje. Aan het einde van de eerste rond van de tweede serie in de Shorttrack ST1-klasse viel de KTM van Joeri de Vries stil. Hij probeerde zijn achtervolgers te waarschuwen, maar niet allen konden hem ontwijken, wat een zware crash tot gevolg had. Zelfs de traumahelikopter moet eraan te pas komen. Zowel De Vries, Stefan Damhuis als Maikel Dijkstra worden naar het ziekenhuis gebracht om aan hun verwondingen verzorgd te worden.