“De situatie is verslechterd in plaats van verbeterd”

12
211
Warfhuizen Actie 30km-9

Ludieke actie Lijn 30 tegen verkeerssituatie

WARFHUIZEN – Ludiek en origineel, zo valt de actie van de verkeerscampagnegroep Lijn 30 te noemen. De groep had vorige week woensdag een huiskamer op straat gecreërd onder het motto ‘thuis in eigen straat’. Volgens de inwoners van Warfhuizen is na de reconstructie van 2012 de verkeerssituatie bij de Baron van Asbeckweg alleen maar verslechterd. Dat kan zo niet langer, vinden zowel de Vereniging Dorpsbelangen als Lijn 30. De komende tijd zal iedere 30e van de maand een ludieke actie worden opgezet.

“In 2012 is de Baron van Asbeckweg gereconstrueerd”, blikt actievoerder Henny Verboom terug. “Dat heeft ervoor gezorgd dat de situatie weliswaar overzichtelijker werd, maar het verkeer wat sindsdien door ons dorp komt houdt zich nauwelijks aan de maximum snelheid van dertig kilometer per uur. Soms lijkt het wel een racebaan en door deze actie hopen we het verkeer wat deze weg passeert bewust te maken van de onveilige situaties wat dat met zich meebrengt.” Verboom doelt daarmee ook op het zware verkeer wat Warfhuizen passeert. De weg via Winsum wordt door bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeurs ontlopen omdat deze op diverse plekken flitspalen herbergt. Gevolg: de zware trucks denderen nu langs de Baron van Asbeckweg en Verboom en consorten voelen de trillingen in de huiskamer. “Dat heeft overigens te maken met het feit dat de TomTom deze vrachtwagens door Warfhuizen leidt”, vervolgt Verboom. “Wij willen op deze manier duidelijk maken dat harder rijden dan dertig gevaarlijk is voor de veiligheid van de inwoners en vervolgens komt ook de leefbaarheid in het geding. Dat moeten we niet willen.”

De huiskamer die Lijn 30 samen met Vereniging Dorpsbelangen op de brug van de Baron van Asbeckweg had geposteerd werd overwegend positief ontvangen. Passerende auto’s, tracktoren en vrachtwagens ontvingen een plakje cake met een kaartje waarop de boodschap stond vermeld. Wethouder Kor Berghuis, verantwoordelijk voor de portefeuille verkeer, kon de actie van de groep wel waarderen. “Deze manier van actievoeren is leuk. Het wordt een ander verhaal wanneer de weg geblokkeerd zou worden, maar dat is gelukkig niet het geval. Wij kunnen als gemeente De Marne in eerste instantie niet veel doen. Het probleem is dat het een provinciale weg betreft en ik ga niet op de stoel van de provincie Groningen zitten. Wat we als gemeente wél doen is bemiddelen tussen Dorpsbelangen en de provincie.”

Om de bestuurders én het passerend verkeer scherp te houden betreffende dit probleem blijven Lijn 30 en Vereniging Dorpsbelangen actievoeren tegen het harde rijden door het centrum van Warfhuizen. “Iedere 30e van de maand voeren we actie op een ludieke manier. Op 30 november doen we iets met Sinterklaas en een maand later is Oud en Nieuw uiteraard het thema.” De campagneplannen worden in ieder geval gesteund door Veilig Verkeer Nederland. De actievoerders kregen dan ook het Buurtlabel overhandigd van VVN als aanmoediging om door te gaan met het probleem op de agenda te zetten.

 

12 REACTIES

 1. My programmer is trying to persuade me to move to .net from PHP.
  I have always disliked the idea because of the expenses.

  But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on a number of websites for about a year and am nervous about switching to
  another platform. I have heard fantastic things about blogengine.net.
  Is there a way I can import all my wordpress posts into it?
  Any help would be greatly appreciated!

 2. magnificent issues altogether, you just won a new reader.
  What would you recommend in regards to your publish that you simply made a few days ago?
  Any certain?

 3. That is a great tip particularly to those new to the blogosphere.
  Short but very precise info… Thank you for sharing this one.
  A must read post!

 4. Hi there, just became alert to your blog through Google, and found that it is really informative.
  I’m going to watch out for brussels. I’ll be grateful
  if you continue this in future. Numerous people will be
  benefited from your writing. Cheers!

 5. continuously i used to read smaller articles or reviews that also clear their motive, and
  that is also happening with this paragraph which I am reading at this time.

 6. Hey! I know this is somewhat off topic but I was wondering
  which blog platform are you using for this site? I’m getting fed
  up of WordPress because I’ve had problems with hackers and I’m looking at options for another
  platform. I would be awesome if you could
  point me in the direction of a good platform.

 7. Howdy very cool website!! Man .. Excellent ..
  Amazing .. I will bookmark your website and take the feeds also?
  I am happy to find numerous helpful information right here in the publish, we’d like work out extra strategies in this
  regard, thank you for sharing. . . . . .

 8. I like the valuable information you provide for your articles.
  I will bookmark your weblog and test once more here frequently.

  I am rather certain I will be told plenty of new stuff proper here!
  Good luck for the next!

 9. you’re truly a excellent webmaster. The site loading speed is incredible.
  It sort of feels that you’re doing any distinctive trick.
  Moreover, The contents are masterwork. you’ve performed a great job
  in this subject!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here