Gehavend Eenrum blijft GVB weer de baas

9
182
eenrum voetbal grootegast 4

Keeper en spits maken het verschil

EENRUM – GVB wist zondag weer niet te winnen van Eenrum. ‘De Roodbaadjes’ bleven net als vorig seizoen in de thuiswedstrijd de Grootegaster Voetbal Boys met 3-0 de baas. De wedstrijd was in evenwicht, het verschil werd gemaakt door de keeper en spits.

GVB- doelman Stephan Smit was na een half uur de weg even kwijt. Nadat hij bij het uitkomen eerst in de buik werd geraakt door Eenrum-spits Ringer Solinger, klungelde de weer uitlopende sluitpost even later. Spits Tim Veenstra schoof de bal simpel in het lege doel: 1-0. Meteen na rust een tweede cruciaal moment. Uit een hoekschop van Milan Rutkowsky kopte de lange Veenstra feilloos raak. Het was de genadeklap voor de bezoekers.

Het was een matige vertoning aan de JJ Willingestraat, waar de harde wind die in de breedte over het veld waaide vrijspel had en goed voetbal onmogelijk maakte. Het door blessures geteisterde Eenrum – zonder de aanjagers Sybolt Lindenbergh en Siebrand Solinger, de trainer van vorig jaar zat wel op de bank-, dat in plaats van drie spitsen noodgedwongen moest overgaan tot een 4-4-2-formatie. Bij de tegenstander ontbrak spits Jeffrey Kruizinga die vorige week uit de wedstrijd was geschopt. Het begin was veelbelovend. De eerste doelpoging was van Milan Rutkowsky, die keeper Stephan Smit tot een redding dwong. Een tweede gelegenheid kwam op naam van Solinger die bij de tweede paal net naast mikte. Vervolgens de mooiste kans voor de begaafde technicus Rutkowsky – normaal spits nu rechtshalf- die een voorzet van de andere kant van Solinger in een keer op de slof nam. Smit had er weer alle moeite mee. Na de eerste stormloop van de thuisclub kwam de blauw-zwarte trein op gang. Een vrije bal van de sterk spelende Frank Vening vloog, gedragen door de wind, de winkelhaak in. Doelman Anton Brontsema sloeg het speeltuig uit de doelmond. Aansluitend een hoekschop, waarbij Emiel Geling – vorige week nog goed voor vijf goals- op een haar na miste. De Grootegasters drongen verder aan. Een streep van aanvoerder Vening zeilde rakelings naast. De stand in kansenverhouding was weer vrijwel gelijkgetrokken, met lichte voordeel voor GVB, dat meer en meer in de wedstrijd kwam. Na een half uur aanvaardbaar voetbal zakte het peil hard. Tot het duel opleefde waaruit Eenrum scoorde na enkele eerdere scrimmages voor het doel van GVB. In de tweede helft leek GVB de druk op te voeren, maar sloeg de rood-zwarte brigade genadeloos toe. Vervolgens gebeurde er een groot gedeelte niets. Het publiek schrok weer wakker nadat Vening op snelheid doorkwam en de bal ook een flinke snelheid meegaf. De kogel verdween bijna in de kruising. Dé kans even later voor Nick Bosklopper, die in stelling werd gebracht via een geweldige steekpass, waarna hij flinterhard uithaalde, maar Brontsema ranselde het projectiel uit het doel. Aan de andere kant een vrije trap. De muur stond bepaald niet goed, Rutkowsky krulde de bal in de rechterhoek: 3-0. De frustraties liepen met name bij Rob Jager hoog op en na herhaald aanmerkingen op de leiding kon de GVB-speler na twee gele kaarten vertrekken. De ploeg van Sjoerd Visser werd er wanhopig van dat de bal maar niet achter de uitmuntende Brontsema kon worden gewerkt. Want de Ainrumer goalie kon een nieuwe afstandspoging van Vening onschadelijk maken, zag een halve omhaal van dezelfde Vening naast gaan en pareerde nog eens een knal van Vening, op onmogelijke manier met handen en voeten. Tussen de bedrijven door kookte GVB over van woede na vermeend natrappen van de Eenrumer sluitpost die niet bestraft werd. Eenrum was zich van geen kwaad bewust. En scheidsrechter Koning had geen onreglementaire dingen gezien. Het bleef bij een al met al verdiende Eenrumer zege, waarbij de scorende spits Tim Veenstra, maar vooral doelman Anton Brontsema bepalend waren. Door het verlies moet de ploeg van Sjoerd Visser pas op de plaats maken, terwijl Eenrum zicht blijft houden op de koplopers.

EENRUM – GVB 3-0 (1-0); Scoreverloop: 35. Tim Veenstra 1-0, 52. Tim Veenstra 2-0, 60. Milan Rutkowsky 3-0; Arbiter: Koning (Heiligerlee); Gele kaart: Stefan van der Woude (Eenrum), Frank Vening (GVB), Rode kaart (twee keer geel): Rob Jager (GVB); Toeschouwers: 90

OPSTELLINGEN

EENRUM: Anton Brontsema, Matthëus Nubé, Ron Hamminga, Mark Dijkstra (55. Stefan van der Woude), Milan Rutkowsky, Merlijn Harsema, Tim Veenstra, Ringer Solinger, Bram Musters, Bas Hamminga, Nick Rijzinga (55. Björn Schutter)

GVB: Stephan Smit, Lieuwe Veens, Harm Visser, Remco Duijker, Stefan van der Wielen, Jos Lebesque, Marcel van der Wijk, Frank Vening, Nick Bosklopper, Rob Jager, Emiel Geling

STER VAN HET VELD: ANTON BRONTSEMA (EENRUM). De doelman speelde een zowel discutabele rol als hoofdrol. Was van doorslaggevende factor. Verrichtte zeker vier fantastische en cruciale reddingen, waardoor GVB met lege handen bleef.

 

9 REACTIES

 1. Thank you for another informative website. The place else may I get that kind of information written in such an ideal means?
  I’ve a mission that I am just now running on, and I have been at the glance out for such information.

 2. I’ve been browsing online more than three hours as of late, yet I never found any attention-grabbing article
  like yours. It is lovely price sufficient for me.
  Personally, if all website owners and bloggers made just right content material as
  you did, the web can be much more helpful than ever before.

 3. Does your website have a contact page? I’m having
  a tough time locating it but, I’d like to shoot you an e-mail.
  I’ve got some creative ideas for your blog you might be interested in hearing.
  Either way, great blog and I look forward to seeing it grow over time.

 4. Hey there, You have done an incredible job. I’ll certainly digg it
  and personally suggest to my friends. I am sure they will be benefited from this web site.

 5. Thanks for your personal marvelous posting! I definitely enjoyed reading it, you are a great author.
  I will always bookmark your blog and will come back very soon. I want to encourage continue your
  great writing, have a nice day!

 6. My spouse and I stumbled over here different page and thought I may as well check things out.
  I like what I see so now i am following you.
  Look forward to going over your web page
  yet again.

 7. This is a really good tip especially to those fresh to the blogosphere.
  Simple but very precise information… Appreciate your sharing this one.
  A must read post!

 8. hello there and thank you for your info – I’ve certainly picked up something
  new from right here. I did however expertise several technical points using this site, since I experienced to reload the site a lot
  of times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your hosting is OK?
  Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times
  will very frequently affect your placement in google and can damage your high quality score if advertising and marketing with
  Adwords. Well I am adding this RSS to my email and could look out
  for much more of your respective intriguing content.
  Make sure you update this again very soon.

 9. After I initially commented I appear to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time
  a comment is added I get 4 emails with the exact same comment.

  Is there a means you are able to remove me from that service?
  Thanks!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here