Grootegast grijpt naast periode; eerste overwinning Opende

9
197

Overzicht voetbal de Streekkrant

STREEK – FC Grootegast had bij winst de periode in handen, maar door de 0-0 tegen Ropta Boys greep Grootegast naast de eerste prijs. Opende vierde de eerste overwinning. Door de 2-1 winst op Oostergo is er meteen aansluiting bij de andere onderste ploegen. Zorgen zijn er bij LEO en ook Grijpskerk moet oppassen dat het niet in het moeras belandt. Beide streekclubs verloren. Ook Aduard leed opnieuw verlies en deed dit op eigen veld tegen Klazienaveen: 3-5. De wedstrijd van de streek, Eenrum-GVB, werd een victorie voor Eenrum (zie verslag elders). Engelbert-Zuidhorn werd afgelast.

ADUARD 2000 keek bij rust tegen een 3-2 achterstand aan tegen runner up Klazienaveen en na 90 minuten stond er 3-5 op het bord. Aduard begon al niet goed, maar kwam het wel met 1-0 voor. De rollen werden snel omgedraaid: 1-3. Danny Beerda, die eerst een kopkans miste, was even later wel trefzeker: 2-3. Na de aansluiter had Aduard door moeten drukken, kreeg kansen en had daarbij de scheidsrechter niet op de hand. De nederlaag was wel terecht. Het vlot schakelende Klazienaveen was ook nog eens slimmer. Door het derde verlies op rij hangen de paars-witten nog steeds onderin. De 3-0 nederlaag van GRIJPSKERK tegen Dokkum was niet geheel het beeld van de wedstrijd. De thuisploeg moest vlak voor de wedstrijd nog twee belangrijke ervaren krachten missen, Wiebe Loonstra en Rene Tillema, vanwege blessures. Het piepjonge Grijpskerk schepte niettemin enorm veel kansen, maar zonder resultaat. Uit de eerste de beste tegenaanval was het wel bingo. In de tweede helft zakte Grijpskerk weg, al kreeg het ook toen nog kansen en zag onder meer een bal tegen de lat uiteen spatten. Vlak voor het einde kreeg de Enk-formatie nog twee treffers om de oren. "Het wordt tijd voor punten. Dat is de simpele opdracht", weet trainer Henk Buikema. De rood-witten naderen de rode streep. Drager van die vervloekte rode lantaarn, FC LEO, verloor volkomen verdiend van subtopper Hardegarijp. De ervaring en kwaliteit van de Friezen gaven de doorslag. De thuisclub kwam onder hevige druk en ook met 1-0 achter. LEO probeerde na rust meer te pressen, de gasten profiteerden gretig van de ruimtes die ontstonden. FC LEO gaf de doelpunten niet weg. "We kwamen gewoon tekort. Het was David tegen Goliath", vond trainer Jan-Jaap Zijlstra, die zich opmaakt voor een cruciale wedstrijd, tegen het eveneens onderin bivakkerende en voor Leens onbekende Wykels Hallum. FC GROOTEGAST greep naast de periode. De gastheren kwamen niet voorbij Ropta Boys, dat vorige week nog met liefst 7-2 verloor. "Er is deze week veel gebeurd bij die club. Ze hebben de speelwijze drastisch veranderd", zei trainer Marcel Poll, die niettemin er flink de pé in had. De Oosternijkerkers deden alles voor een resultaat. De FC creëerde zelf weinig. Net als in de eerste helft was Grootegast ook na rust beter, maar het lukte niet om de betonnen verdediging te slopen. De 0-0 was dan ook niet genoeg voor een eerste prijs. DE LAUWERS was niet opgewassen tegen VCR, de nummer twee van de lijst. Na een ruststand van 2-0 werd het een hoge uitslag: 5-0. Het eerste half uur kon de elf van Nico Roorda de ploeg uit Rinsumageest nog beteugelen, maar na een ongelukkige penalty- Erik Brouwer viel op de bal- en een 2-0 waar een buitenspelgeur aan zat (al vlagde de eerlijke eigen grensrechter van De Lauwers niet) was het hek van de dam. Sipke Vellinga kreeg nog zijn tweede gele kaart. "Tegen een ploeg met onder meer Abe Dreyer van Cambuur is verliezen van VCR geen schande", vindt Roorda. Komende zaterdag kan De Lauwers een tot de tanden gewapend Grootegast verwachten op ’t Meertenust. OPENDE pakte dan eindelijk de eerste drie punten. Op het vertrouwde Olde Wierden werd het 2-1 tegen Oostergo, ook geen hoogvlieger. Man van de wedstrijd was Hendrik de Zwart die beide Peender goals op zijn naam schreef. De winst in de zespuntenwedstrijd betekende dat de Peendermantsjes naast Oostergo zijn gekomen. Door het mindere doelsaldo sluit Opende nog wel de rij. OKVC haalde fors uit tegen Boornbergum SC: 7-1. Het was ook nog eens een mooie wedstrijd. De Friezen namen brutaal de leiding en OKVC vreesde even dat het een zware kluif zou krijgen aan de gasten. Niets bleek minder waard. OKVC kreeg vervolgens zoveel kansen dat het bij rust met 16-1 (!) voor had kunnen staan. Het bleef bij slechts 2-1. In de tweede helft werd de score alsnog redelijk opgevoerd. Jelmer Korf scoorde drie keer. NIEKERK wist gedoodverfde kampioen Pelikaan S niet te verrassen. Het werd 4-0 aan de Gaveborg. Niekerk kon in de eerste helft nog aardig mee en kreeg na de 1-0 zelfs nog kans op de gelijkmaker. Vlak na rust werd het verschil gemaakt, waarna Pelikaan S uitliep. VVSV’09 bond SIOS aan de zegekar: 2-1. De kobaltblauwen zijn bezig met een prachtige serie. Het was alweer de vierde zege op rij en zesde in totaal. De Zoutkamp/Ulrum fusieclub eindigde vorig jaar in de onderste regionen, maar doet voorlopig volop mee bovenin. Zondag kwam KLOOSTERBUREN aan de eigen Westerklooster in de slotfase een 2-2 overeen met VVK. Grote man bij Kloosterburen was Arno Kuizenga die de thuisclub zowel aan de vlotte 1-0 hielp als de 2-2 vlak voor tijd. Dit nadat VVK vlak voor rust de 1-0 nog wegpoetste. Conditioneel zakten de snelle Korreweg-jongens er doorheen. Toch konden beide ploegen na de 2-2 nog winnen. Het bleef bij een terecht gelijkspel.

9 REACTIES

 1. Thanks for the good writeup. It in fact was a entertainment
  account it. Look complex to far introduced agreeable
  from you! However, how can we be in contact?

 2. I know this if off topic but I’m looking into starting
  my own weblog and was wondering what all is required to get set up?
  I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
  I’m not very internet savvy so I’m not 100% sure. Any recommendations or
  advice would be greatly appreciated. Thank you

 3. Excellent site you have here but I was curious about if you knew of any community forums that cover the same topics discussed here?
  I’d really love to be a part of community where I can get feedback from other knowledgeable
  individuals that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know.
  Appreciate it!

 4. Terrific work! That is the type of information that are supposed to be shared around the web.
  Shame on the seek engines for now not positioning this submit upper!
  Come on over and talk over with my web site . Thanks =)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here