Leerlingen openen Junior College

0
102
BUITENPOST - opening junior college

BUITENPOST – Het schoolgebouw mag door de leerlingen en hun leerkrachten dan al een tijdje gebruikt worden, een officiële opening van het Junior College van het Lauwers College in Buitenpost moest nog plaatsvinden. Afgelopen vrijdag werd het gebouw aan de Hoefslag geopend. Voor de opening waren leerkrachten en hun familie, buurtbewoners en bouwers van het gebouw uitgenodigd. Ook voor de leerlingen was een speciale rol weggelegd. Na de toespraken van zowel het Lauwers College als de architect, die uitlegde wat voor gedachte er achter bepaalde elementen van het gebouw zat, was het aan de leerlingen om het gebouw officieel te openen. Omdat men bij het Junior College inzet op de talentenontwikkeling van de leerlingen, werd bij deze opening dan ook flink gebruik gemaakt van de talenten van de eerstejaars leerlingen. Zo lieten zij de aanwezigen genieten van breakdance, drama en muziek, waarna een lint werd doorgeknipt. In het nieuwe gebouw is onder andere een multifunctionele dramaruimte ingericht, waar lessen drama worden gegeven aan de brugklassers. ‘We gaan hier uit van de kracht van de leerlingen, het ontwikkelen van hun talenten. Kinderen moeten zich hier veilig voelen, later terugkijken op een fijne tijd. We hopen de leerlingen dat hier te kunnen geven,’ aldus één van de leerkrachten.