Lezing over moorden in Grootegast

0
70

SURHUISTERVEEN – Op dinsdag 12 november vindt er in de bibliotheek in Surhuisterveen een lezing plaats over de geruchtmakende moord die gepleegd werd op 18 januari 1929 in Grootegast. IJe Wijkstra schoot vier agenten dood, toen zij bij zijn woning aankwamen. Het werd internationeel een geruchtmakende zaak, waarin Wijkstra door de media als beestmens werd afgeschilderd. Libbe Henstra heeft de zaak uitgebreid onderzocht en er een boek over geschreven: ‘Het teken van het beest’. Hierin worden voor het eerst alle achtergronden van de moordenaar, het drama en de rol van de omgeving geschetst. Op 12 november vertelt Henstra over de achtergronden van zijn onderzoek, over zijn boek en zijn speurtocht naar foto’s waarachter weer vele andere verhalen schuil bleken te gaan.

Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom, de koffie en thee staat klaar. De lezing begint om 19.45.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here