Achtkarspelen onderzoekt precariobelasting

5
118

BUITENPOST – De gemeente Achtkarspelen bezint zich op de invoering van precariobelasting. Daarover sprak de raad vorige week met wethouder Klaas Antuma (CU). De belasting kan geheven worden op kabels in de grond. Het voorstel om dit te heffen kwam twee jaar geleden van de FNP. De partij hoopt hiermee extra geld binnen te halen voor de gemeentekas.

Toch gingen nog niet alle handen op elkaar voor het plan. Volgens Albert Keizer (CU) is de huidige verordening veel meer dan de FNP ooit gevraagd heeft. “Er is nog veel onduidelijk. Voor ons is het te vroeg om hier al geld in te steken,” zei hij. Meindert Talma (CDA) besprak de voor de gemeente positieve kanten. “Als wij er een miljoen uit kunnen halen, zou dat heel mooi zijn.” Toch waren er bij deze partij ook zorgen over wie deze belasting uiteindelijk zou gaan betalen. Zo ook bij de VVD. Lineke Kingma zei het niet wenselijk te vinden dat de gemeente straks ‘via de achterdeur’ belasting bij haar inwoners ‘binnen gaat harken’. Volgens haar gaat het al snel om enkele tientallen euro’s per jaar.

Wethouder Antuma wilde hierop nog niet vooruitlopen. “Geef ons de kans om een verordening te maken, zodat we hem kunnen gebruiken als we daarvoor kansen zien,” zei hij. “Sommige gemeenten hebben hiermee grote successen gehad in het verleden. Laten we de kansen verkennen.” Volgens de wethouder lijdt het invoeren van de belasting niet altijd tot verhoging van de kosten bij burgers. “Als de kans er niet is dat de kosten omhoog gaan, laten wij dan deze precariobelasting invoeren.”

5 REACTIES

 1. Normally I do not learn article on blogs, but I wish to say that this write-up very forced me to take a look at and do it!
  Your writing taste has been surprised me. Thank you, very nice post.

 2. When someone writes an article he/she keeps the image
  of a user in his/her brain that how a user can know it.
  Thus that’s why this piece of writing is outstdanding.

  Thanks!

 3. Can I simply say what a comfort to discover somebody that genuinely
  knows what they are talking about over the internet.
  You definitely know how to bring an issue to
  light and make it important. More people really need to look
  at this and understand this side of your story. I was surprised that you are not more popular since you most certainly have the gift.

 4. I do not even know how I finished up here, however I believed this submit
  was good. I do not realize who you are however definitely you are
  going to a famous blogger in case you aren’t already.
  Cheers!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here