Buitenpost pakt punt van negen Groningers

5
118

REGIO – Weinig amateurvoetbal dit weekend. Op het programma stond namelijk een (beperkt) beker- en inhaalprogramma. Buitenpost kwam wel in actie en kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen een gekortwiekt Oranje Nassau.

Buitenpost is de angstgegner van titelpretendent Oranje Nassau, want in voorgaande seizoen trok Buitenpost veelal terecht aan het langste eind. Toch kwamen de gasten dit keer op voorsprong, toen Ezra Schrijver een terecht gegeven strafschop verzilverde: 0-1. Dit was ook meteen de ruststand. Na de thee ging het duel mooi gelijk op – met kansen aan beide kanten- tot de scheidsrechter een hoofdrol voor zich opeiste. Hij gaf twee spelers van O.N. de rode kaart en stuurde ook de trainer weg. Het duel werd zelfs enige minuten stilgelegd. In de slotfase kreeg Buitenpost – tegen negen tegenstanders dus- alsnog loon naar werken via Dorjan Berisha: 1-1. Nog meer tumult in de slotfase toen doelman Jansema van de gasten er per brancard af moest.

’t Fean’58 kwam op eigen veld niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen CVVO uit Lemmer. Met een punt moest de ploeg van scheidend trainer Jacob Russchen wel tevreden zijn, want de bezoekers kregen over de gehele wedstrijd de beste en meeste kansen. De grootste kans voor de thuisclub was voor Willem van Kammen. Zijn inzet spatte echter op de paal uiteen. Mooi was zeker het sterke debuut van de 19-jarige Corné Visser bij ’t Fean’58.

Ternaard verloor op eigen terrein met liefst 1-4 van VCR. Bij rust was het nog slechts 0-1. Pas bij een 3-0 achterstand wist de thuisclub via Hendrik Talsma iets terug te doen. Naast het verliezen van de wedstrijd verloor Ternaard ook drie spelers met blessures; een zwarte zaterdag dus voor Ternaard.

Dokkum won de bekerwedstrijd van Gorecht met de alleszeggende cijfers 6-3. De gasten namen het duel serieus. Het bestuur had de selectie uit Haren zelfs een bus beschikbaar gesteld. Op het veld was er maar één ploeg die voetbalde en dat was de thuisclub, dat in Minne Zijlstra de absolute uitblinker had. Zijlstra was dan ook verantwoordelijk voor de helft van de productie. De overige treffers kwamen op naam van Martijn Jongeling (2) en Ate de Haan.

Bergum verloor zondag van hekkensluiter Emmen. Op grond van de eerste helft was de zege voor de jonge en zeer talentvolle Drenten terecht, na de rust kreeg Bergum voldoende kansen om dichterbij of zelfs op gelijke hoogte te komen. Na dertien minuten stonden de bezoekers al met 2-0 achter. Een kwartier voor tijd werd het 3-0 en pas daarna verkleinde Klaas de Boer de marge: 3-1. Nadat smaakmaker Baric de 4-1 maakte was het in de slotminuut opnieuw De Boer die tegen scoorde: 4-2.

Harkema Opeinde reisde toch wel met vertrouwen af naar Jelsum om het daar op te nemen tegen de nog ongeslagen koploper DTD. In werkelijkheid kwamen de gasten echter van een koude kermis thuis. DTD bleek veel volwassener dan Harkema Opeinde en won verdiend met 4-1. Na een 3-0 achterstand deed Blend Barzinghi wat terug en even later kregen de bezoekers een kans op de 3-2. Maar gezien het wedstrijdbeeld was de ruime zege van de gastheren de enige juiste afspiegeling van het wedstrijdbeeld.

5 REACTIES

 1. I’m not that much of a internet reader to be honest but your
  sites really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your website
  to come back down the road. All the best

 2. Hi there, I found your web site by means of Google whilst searching for a related matter, your site got here up, it appears to
  be like great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

  Hi there, simply changed into alert to your weblog thru Google, and found
  that it’s really informative. I am going to be careful for brussels.
  I will be grateful if you proceed this in future. Numerous folks
  will be benefited from your writing. Cheers!

 3. Undeniably believe that which you said. Your favorite justification seemed
  to be on the web the easiest thing to be aware of. I say to you, I certainly get irked while people think about worries
  that they just don’t know about. You managed to hit the nail
  upon the top and defined out the whole thing without having side effect ,
  people can take a signal. Will likely be back to get more.
  Thanks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here