“Afspraken zijn niet te maken, ze hebben hun plan al getrokken”

30
156
DSK_STRK-p21.pdf - Adobe Acrobat Pro

Fusie VVSV’09 lijkt mislukt, heroprichting Zeester is nabij

ULRUM/ZOUTKAMP – Nadat de eerste jaren van de fusie van UVV en SV Zeester prima verliepen, lijkt er nu een kink in de kabel te zijn ontstaan. Het huidige bestuur van fusieclub Vol Vertrouwen Samen Verder ’09, dat voornamelijk uit Ulrummers bestaat, wil op termijn alle elftallen op het complex in Ulrum laten spelen. En dat is tegen het zere been van de Zoutkampers, die geen gehoor vinden voor hun bezwaren. Daarop heeft deze groep besloten dan maar uit de fusieclub te stappen en Zeester nieuw leven in te blazen.

Aan het begin van het fusietraject leek er nog geen vuiltje aan de lucht, zo erkent ook Sietse van der Veen. “De eerste jaren zijn goed verlopen”, vertelt hij. “In het fusietraject zijn echter nooit afspraken gemaakt over de keuze voor het complex, daar is het volgens mij misgegaan. In die fase bleek dat al een moeilijk onderwerp en mede daarom zijn er destijds geen beslissingen over genomen.” Het uitblijven van een beslissing op dit vlak blijkt dan ook de druppel te zijn. Al in het voorjaar van 2013 werden de eerste scheuren zichtbaar. “Vorig jaar veranderde er voor ons al het een en ander. Het huidige bestuur, dat met name uit Ulrummers bestaat, kwam met het plan om de senioren en de oudere jeugd in Ulrum te laten voetballen, met als hoofdreden de financiën. Het derde elftal, wat een team is met veel Zoutkampers, vroeg zich af of dit allemaal zomaar kan. De voorzitter van VVSV’09 kwam ook nog met het verhaal over een nieuw complex naar buiten, wat in Ulrum neergezet moest worden. Ook is er door bestuursleden aan spelers in de kleedkamer verteld dat het de bedoeling is dat de club op termijn naar Ulrum zou verkassen. Wij gaven daarbij aan dat er zonder een Algemene Ledenvergadering hiervoor geen toestemming was. Er is toen een handtekeningenactie opgezet met als doel om een ledenvergadering uit te schrijven. Alleen, het bestuur wilde daar niet aan meewerken.”

Een bemiddelingspoging leek zijn vruchten af te werpen, maar aan het begin van dit seizoen kwam de problematiek weer naar voren. “We zijn akkoord gegaan met een bemiddelingspoging waarbij de gelijkwaardige teamverdeling in rol in zou spelen en er zou een onderzoekscommissie komen die alle partijen weer op één lijn moest krijgen. Het tweede elftal werd echter weer naar Ulrum gehaald en de onderzoekscommissie werd ook ontmanteld. Tja, dan weten wij genoeg. Afspraken zijn er gewoon niet te maken, ze hebben hun plan al getrokken.”

Heroprichting

Reden genoeg voor Sietse van der Veen en consorten om te werken aan de heroprichting van voetbalvereniging Zeester, de voormalige trots van het dorp Zoutkamp. Het voorlopige bestuur van deze club bestaat naast penningmeester Van der Veen uit voorzitter Michel Dijkstra, bestuursleden voetbaltechnisch Sjoerd Steegstra en Andries Zuidersma, bestuurslid activiteiten Alfred Buitjes en Edo Wiersum, die verantwoordelijk is voor de accommodatie. De heroprichting van Zeester heeft nogal wat gevolgen, want de fusieclub lijkt eigenlijk mislukt. “We gaan er vanuit dat die club halveert in het aantal leden en dat deze naar onze club zullen verkassen. Ons doel is om twee zaterdagteams te hebben bij de senioren en één op de zondag. Daarnaast beschikt het dorp Zoutkamp over veel jeugd en streven we naar een B-team, een C-elftal, een D-team, een D- zevental voor meisjes, twee E-teams en een team voor F-pupillen. Dat is in onze ogen haalbaar, al beseffen we dat we voor twee zaterdagteams bij de senioren iedereen mee moeten hebben. De bereidheid in het dorp is echter groot, zo hebben we al gemerkt.”

Het oprichtingsbestuur doet het echter niet voor niets. “We willen gewoon het complex in Zoutkamp behouden, ook wat betreft de leefbaarheid in het dorp. Daarnaast willen we zelf de keuze hebben hoe het in de toekomst gaat. Het is niet zo dat we niet willen samenwerken, we zijn realistisch genoeg om in te zien dat dit zeker nodig is. De huidige teams bij VVSV’09 gaan goed met elkaar om, maar we komen met het bestuur niet op een lijn. En die onenigheid, die hebben we wel zien aankomen. Alleen, als er steeds niet naar je geluisterd wordt, dan zul je op een gegeven moment toch verder moeten.”

Gemeente

Met de heroprichting van vv Zeester gaan Van der Veen en consorten tegen de stroom in. Overal in Nederland verrijzen fusieclubs omdat de verenigingen niet meer zelfstandig in staat zijn de broek op te houden. De betrokken bij Zeester menen echter dat ze niet anders kunnen. Tot teleurstelling van gemeente De Marne. “De gemeente is wel teleurgesteld dat de fusieclub uit elkaar valt”, geeft Van der Veen toe. “We hebben de gemeente echter wel nodig en zijn dan ook in gesprek over het gebruik van het complex. Van onze kant is er een goed gevoel over deze gesprekken en denken wel dat we eruit komen.”

 

30 REACTIES

 1. I simply want to mention I’m very new to blogs and certainly loved your page. Very likely I’m planning to bookmark your website . You really come with superb writings. Many thanks for revealing your website page.

 2. Hi my loved one! I wish to say that this post is amazing, great written and include approximately all significant infos. I’d like to peer more posts like this .

 3. Good blog! I truly love how it is easy on my eyes and the data are well written. I’m wondering how I might be notified when a new post has been made. I’ve subscribed to your RSS feed which must do the trick! Have a great day!

 4. Hi there, just became aware of your blog through Google, and located that it’s really informative. I am going to watch out for brussels. I’ll appreciate if you happen to proceed this in future. A lot of folks might be benefited from your writing. Cheers!

 5. Can I simply say what a aid to search out somebody who really is aware of what theyre talking about on the internet. You positively know how to carry an issue to gentle and make it important. Extra folks must read this and understand this side of the story. I cant consider youre no more popular since you undoubtedly have the gift.

 6. Hiya, I am really glad I have found this info. Today bloggers publish just about gossips and internet and this is actually frustrating. A good web site with interesting content, this is what I need. Thank you for keeping this web site, I’ll be visiting it. Do you do newsletters? Can’t find it.

 7. of course like your web site however you need to check the spelling on quite a few of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I find it very bothersome to inform the truth then again I will certainly come back again.

 8. I will immediately grab your rss feed as I can’t find your e-mail subscription link or newsletter service. Do you’ve any? Please let me know in order that I could subscribe. Thanks.

 9. Yet another thing to mention is that an online business administration study course is designed for learners to be able to easily proceed to bachelor degree programs. The Ninety credit diploma meets the other bachelor college degree requirements and once you earn the associate of arts in BA online, you will have access to the most up-to-date technologies in this particular field. Several reasons why students want to get their associate degree in business is because they may be interested in this area and want to have the general education necessary in advance of jumping right into a bachelor college diploma program. Thanks alot : ) for the tips you really provide with your blog.

 10. Have you ever considered about adding a little bit more than just your articles? I mean, what you say is valuable and all. Nevertheless just imagine if you added some great images or video clips to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with pics and video clips, this blog could certainly be one of the greatest in its field. Awesome blog!

 11. I found your blog web site on google and verify a number of of your early posts. Continue to maintain up the excellent operate. I simply additional up your RSS feed to my MSN News Reader. Searching for ahead to studying extra from you afterward!…

 12. whoah this blog is wonderful i really like reading your articles. Stay up the great paintings! You recognize, a lot of people are looking round for this information, you can aid them greatly.

 13. I like what you guys are up also. Such smart work and reporting! Carry on the superb works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my site 🙂

 14. One other issue is that if you are in a circumstance where you do not possess a cosigner then you may really need to try to make use of all of your money for college options. You will discover many funds and other scholarships that will present you with money to help with college expenses. Thx for the post.

 15. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You obviously know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us something enlightening to read?

 16. I’m extremely impressed along with your writing talents and also with the structure to your blog. Is that this a paid topic or did you modify it your self? Either way keep up the nice high quality writing, it is uncommon to look a great weblog like this one today..

 17. An impressive share, I simply given this onto a colleague who was doing just a little analysis on this. And he actually purchased me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! But yeah Thnkx for spending the time to discuss this, I feel strongly about it and love studying extra on this topic. If possible, as you become expertise, would you thoughts updating your blog with more particulars? It’s extremely useful for me. Massive thumb up for this weblog submit!

 18. I would like to thnkx for the efforts you’ve put in writing this web site. I’m hoping the same high-grade blog post from you in the upcoming as well. In fact your creative writing skills has encouraged me to get my own website now. Really the blogging is spreading its wings quickly. Your write up is a great example of it.

 19. You could definitely see your expertise in the work you write. The world hopes for more passionate writers like you who aren’t afraid to say how they believe. Always go after your heart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here