Herwil van Gelder

0
181
DSK_STRK-p11.pdf - Adobe Acrobat Pro

Afgelopen zaterdag heeft GroenLinks De Marne met een feestelijke bijeenkomst haar campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart gestart. De partij, die met wethouder Herwil van Gelder deel uitmaakt van het college van B&W in De Marne, presenteerde haar vernieuwde kieslijst en haar verkiezingsprogramma in Café Wongema in Hornhuizen. Onder het motto Kies voor vertrouwen wil de partij de linkse kiezer in De Marne verleiden GroenLinks te stemmen. ‘En dat bedoelen we in de meest brede zin,’ aldus het campagneteam.

Herwil van Gelder is net als vier jaar geleden de lijsttrekker van GroenLinks De Marne. Van Gelder heeft zich de afgelopen vier jaar ontpopt als een wethouder die van wanten weet. ‘Wat ik belangrijk vind is doorpakken én ruimte geven,’ zei hijzelf daar afgelopen zaterdag over. ‘Ik denk dat initiatieven als de havenontwikkeling in Lauwersoog, Ulrum 2034 en Sint-Jan in Kloosterburen juist daardoor zo goed gedijen.’

Gevraagd naar de zorgelijke financiële situatie in De Marne verwijst Van Gelder naar het nieuwe verkiezingsprogramma van GroenLinks De Marne. ‘Hoe complex de situatie ook, het antwoord is in principe eenvoudig. Besteed geld alleen daar waar het zin heeft, daar komt het op neer. Dus aan jeugdzorg en aan mantelzorg, maar ook aan het stimuleren van bedrijvigheid in de gemeente en de zelfstandigheid van onze dorpen.’

Op plaats 2 en 3 op de lijst staan Paul Steenman uit Schouwerzijl, bekend van de huidige fractie van GroenLinks De Marne, en toeristisch ondernemer Anne Marie Smits uit Pieterburen. De jonge architect Jano van Gils uit Houwerzijl staat op plaats 4. Wie meer over de nieuwe lijst van GroenLinks De Marne wil weten, of over het nieuwe verkiezingsprogramma, kan terecht op www.demarne.groenlinks.nl. Bellen kan ook: 0595 571921.