De Kruidhof en het IJstijdenmuseum openen deuren tijdens Museumweekend

0
96

BUITENPOST – Op 5 en 6 april vindt het landelijke Museumweekend weer plaats. Het thema voor dit jaar is ‘Doe een museum’. Vanaf dit weekend zijn ook het IJstijdenmuseum en botanische tuin van Fryslân De Kruidhof in Buitenpost weer geopend. Voor € 1,00 kunnen mensen in het museumweekend beide musea bezoeken. Kinderen mogen dit weekend gratis naar binnen. De Kruidhof bestaat al meer dan 80 jaar en is trotse eigenaar van de grootste botanische geneeskrachtige kruidentuin van West- Europa. In de jaren 30 richtte professor  van Os, hoogleraar aan de Rijksuniversiteit van Groningen, de tuin op. In de jaren daarna zijn heel wat mensen op de tuin gepromoveerd en er wordt nog steeds wetenschappelijk onderzoek gedaan door studenten van de RUG. De Kruidhof kweekt onder meer de Artemisia voor de universiteit. Deze staat bekend om zijn werking tegen diverse vormen van kanker. Dit jaar is het thema van De Kruidhof dan ook: ‘Krachtig met kruiden’. In het seizoen zullen regelmatig activiteiten worden georganiseerd met bijzondere kruiden, zoals workshops, lezingen en proeverijen. Het IJstijdenmuseum is vorig jaar verbouwd en biedt een interactieve kennismaking met de rijke historie van het landschap van de Noardlike Fryske Wâlden. Langs een groot aantal exposities lopen bezoekers door die rijke historie en beleven ze de jacht van Neanderthalers op groot wild op de uitgestrekte toendra’s in een ver verleden in Noord -Nederland. In de grote educatieve speeltuin met veel water, zand een kabelbaan en klimtorens kunnen kinderen zich helemaal uitleven. Het tuincafé met een terras met uitzicht op de tuinen is op beide dagen geopend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here