Historische Vereniging organiseert lezing en dorpswandeling

0
88

NIAWIER – De Historische Vereniging Noordoost Friesland heeft zaterdag 12 april haar ledenvergadering in Niawier. Het ochtendprogramma is alleen voor leden. De middagbijeenkomst is vrij toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in de streekgeschiedenis. Er zijn twee programmaonderdelen: een presentatie en een dorpsrondleiding. Hilda Bouta zal een presentatie geven over “Een kostbaar boek uit klooster Sion”. Eind 2012 vond zij in de catalogus van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag een boek uit 1561, geschreven voor het klooster Sion, in opdracht van een non van dat klooster, Teth Bolta.  Omdat er van dit klooster heel weinig bewaard is gebleven is dit wel heel bijzonder. Zij is het verder gaan onderzoeken.  Ze vertelt hoe zij het boek aantrof en wat zij te weten kwam over de inhoud, de opdrachtgeefster, de schrijver en het klooster in de tijd dat het geschreven is. Dorpshistoricus Jan Walda zal een dorpsrondleiding verzorgen. Na een korte wandeltocht door dit bijzondere (vierkante) dorp wordt het kerkhof van Niawier bezocht. Hier ligt een heel bijzondere grafzerk. Het kerkje van Niawier is open voor bezoek. Daarna volgt, bij goed weer, een tocht naar de locatie van voormalig klooster Sion. (ca. 15 minuten lopen door de schitterende omgeving van Niawier). Het programma begint om 13.30 uur in dorpshuis Nij Sion in Niawier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here