Mooie zege ‘t Fean’58, GSVV klopt Ternaard

0
131

REGIO – Weinig voetbal in de regio deze week. ’t Fean’58 won knap met 2-1 van Blauw Wit’34 en Friese Boys won ruim met 6-1 van Leovardia.
’t Fean’58 verraste door titelkandidaat Blauw Wit’34 met 2-1 te verslaan. De zege voor de ploeg uit Surhuisterveen was niet eens onverdiend. Na een 0-1 achterstand groeide Andre van der Molen uit tot man van de wedstrijd. Eerst maakte hij uit een vrije trap de gelijkmaker: 1-1. Amper een minuut later was dezelfde speler ook verantwoordelijk voor de 2-1.  WTOC verloor op eigen terrein met 3-0 van ONT. De bezoekers boekten een zakelijke zege die tot stand kwam via doelpunten van Otto Kooi (2) en Oebele Twijnstra. Anjum verloor met 3-1 van Birdaard. De nederlaag was vermijdbaar, want de gasten waren niet veel minder dan de thuisclub, in de race om het kampioenschap. Anjum nam via Johan Broersma een 0-1 voorsprong, maar zag die gaandeweg de wedstrijd lijdzaam en ongelukkig veranderen in een 3-1 achterstand. Friese Boys won op eigen veld met 6-1 van Leovardia. Het betekende de derde zege op rij, en opnieuw een overwinning met grote cijfers. Wietse van der Land, Hans Feenstra, Sean Humphries en Sander Hoekstra, hij maakte er drie, waren verantwoordelijk voor de productie. GSVV deed prima zaken door uit met 1-0 te winnen van Ternaard. Gezien de wedstrijd was de overwinning verdiend. Omdat GSVV weigerde de score uit te bouwen bleef het wel lang spannend in Ternaard. Matchwinner werd Jornt Halma. Op zondag speelde Bergum op eigen veld met 1-1 gelijk tegen titelkandidaat SVBO. Bouis, hij vertrekt na dit seizoen naar Harkemase Boys, zatte de ploeg van trainer Jan Bruin op een 1-0 voorsprong. Later maakten de gasten uit Barger Oosterveld gelijk.