Na 182.500 dorpskranten stopt mevrouw Kingma-Dam met bezorgen

0
89
Kollumerpomp - bezorgster kontakt

KOLLUMERPOMP – Tijdens de jaarvergadering van het Plaatselijk Belang van Kollumerpomp werd mevrouw A. Kingma-Dam in het zonnetje gezet. Na 36,5 jaar stopt zij per 1 mei met de bezorging van het dorpsblad ‘Kontakt’. Bestuurslid van Plaatselijk Belang Bert Kingma, en tevens zoon van mevrouw Kingma, riep haar tijdens de vergadering naar voren. Hij blikte terug op de inzet van mevrouw A. Kingma-Dam. In de 36,5 jaar dat zij zich inzette voor Kontakt bezorgde zij circa 182.500 dorpskranten. Daarbij heeft zij circa 29.700 kilometer gefietst en 2700 kilometer te voet moeten afleggen. Tijdens de redactievergaderingen heeft zij 1800 liter koffie gezet. Op 30 april wordt mevrouw Kingma-Dam 80 jaar, een reden om te stoppen met de bezorging van de krant. Niet dat zij het voortaan rustig gaat krijgen, zij is nog steeds actief bij onder andere de sjoelclub, vrouwenbond Passage, Jeu de Boules, Koersbal, de soos en diverse bingomiddagen. Tot voor kort was ze ook nog actief bij gymvereniging Olympia. Bert Kingma benoemde tijdens de jaarvergadering mevrouw Kingma-Dam tot erelid van het mededelingenblad voor kerk, school en verenigingen van Kollumerpomp. Daarvoor kreeg ze een gevulde envelop en een oorkonde. Van Wybe Kloppenburg, voorzitter van het Plaatselijk Belang kreeg zij een bos bloemen overhandigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here