Poëzie- en zangavond onder leiding van ds. Sytze de Vries

0
91

HURDEGARYP – In de Hof in Hurdegaryp vindt op 3 april een poëzie- en zangavond plaats onder leiding van ds. Sytze de Vries. De theoloog en tevens dichter Sytze de Vries portretteert Maria van Magdala, Maria, Petrus, Pilatus en Judas deze avond op indringende wijze, aan de hand van liederen en gedichten van eigen hand, waarin men ook zichzelf kan spiegelen. Sommige liederen zullen gezongen worden en zo nemen de teksten de bezoekers mee naar de Olijfberg op Palmzondag, naar de hof van Getsemane. Een boekje met alle teksten is beschikbaar en kan in de navolgende weken herlezen worden. Oud-Leeuwarder Sytze de Vries was jaren lang predikant in onder andere de Oude Kerk van Amsterdam en werkte voor radio en tv (NCRV). Hij geeft lezingen over onder andere poëzie, kerklied en liturgie. Veel van zijn liederen zijn te vinden in de bundels Tussentijds en Zingend Geloven. Hij schreef vele boeken. Recent verscheen Het liefste lied van overzee, waarin 60 nieuwe Nederlandse teksten op geliefde klassiekers uit Engeland. Zie ook zijn website www.sytzedevries.com. Aanvang van de avond is om 20.00 uur, entree is €5,- per persoon inclusief koffie of thee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here