Staande ovatie voor Gloria Deï en solist Harmen Vanhoorne

0
125
Gerkesklooster - brassband gloria dei

GERKESKLOOSTER – Het is inmiddels traditie dat brassband Gloria Deï onder leiding van Piet van der Heide uit Gerkesklooster/Stroobos in het voorjaar een ‘On stage’-concert organiseert. Voor de zesde keer werd dit concert zaterdagavond georganiseerd. Anders dan andere jaren was dat de solisten dit jaar niet uit eigen gelederen kwamen, maar er werd gekozen voor de Belgische cornettist Harmen Vanhoorne. Deze Belg heeft de afgelopen jaren al heel wat solist- en concertprijzen gewonnen.
Voor een bijna volle zaal bracht Gloria Deï prachtige nummers ten gehore. Ook jeugdbrassband Projunior onder leiding van Dineke Oostra liet van zich horen deze avond. Zij speelden ‘The Journeymen’ van Ray Steadman-Allen welke zij op 11 april aanstaande tijdens het Spikerfestival ten gehore zullen brengen. Ook Projunior mocht optreden de cornetsolist uit België. Na afloop van het concert werd de brassband beloond met een staande ovatie.