Tijdens Museumweekend verhalen van Dam Jaarsma in De Spitkeet

0
78

HARKEMA -  Themapark de Spitkeet neemt op 5 en 6 april opnieuw deel aan het museumweekend. Dit jaar heeft het museum een wel hele unieke activiteit: verhalen van Dam Jaarsma, verzamelaar van ruim 16.500 volksverhalen van onschatbare historische waarde uit de Friese Wouden.
Deze worden tijdens het museumweekend voorgedragen. Jaarsma verzamelde ook historische objecten van volkskunst en ambachtelijke attributen, waarvan een deel te zien is op De Spitkeet. Natuurlijk kan men op het museum kennis nemen van de geschiedenis van de mensen op de arme Friese heide uit de tijd voor en rond 1900. In elk huisje, evenals in de spitkeet en de holwoning zijn vrijwilligers aanwezig om hierover te vertellen. Op zaterdag is het park open van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Speciale toegangsprijs vanaf 13 jaar € 2,00. Entree is voor kinderen gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here