Wandelen voor Water in Oldehove

0
79
oldehove wandelen voor water 1

OLDEHOVE – Hoe is het om met zes liter water zes kilometer te moeten lopen? ‘Zwaar, heel zwaar’, zo vonden de kinderen uit groep 7 en 8 van GBS Onder de Wieken, CBS De Wingerd en OBS Jan Bierma uit Oldehove. Afgelopen woensdag torsten zij met de zware bepakking door de omgeving. De stoet vertrok vanaf het marktplein in het dorp. Kinderen in veel ontwikkelingslanden lopen die afstand gemiddeld elke dag om water te halen. Door mee te wandelen ervaren de kinderen in Oldehove wat hun leeftijdgenootjes in ontwikkelingslanden dagelijks meemaken. Voor de actie hebben de kinderen geld in gezameld voor water- en sanitatieprojecten in landen waar een tekort is aan veilig drinkwater.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here