Albert van der Tuin staat met avondvullend programma in het BaronTheater

0
121
SONY DSC

HARKEMA/OPENDE – Op 11 april aanstaande staat Albert van der Tuin met zijn band in het Barontheater in Opende. Het is voor de zanger zijn eerste theaterconcert met deze band, bestaande uit Leon van der Boom (piano, keys, hammond), Jan Wesseling (drums, percussie), Mart de Jong (gitaar) en Libor van der Boom (bas). ‘Eerst heb ik heel lang alleen opgetreden, maar gaandeweg heb ik een band om mij heen gevormd’, vertelt Albert. Dat Albert nu in het theater staat is een langgekoesterde wens van hem. ‘In het theater is het wat stiller, komen mensen echt om naar jou te luisteren en krijgen ze meer mee van de teksten. Ik vind het belangrijk om teksten te schrijven met een betekenis. In het theater krijgt men daar meer van mee, kunnen wij ook meer vertellen over onze nummers en de betekenis’. De muziek van Albert en zijn band is niet in één genre te vangen. ‘Eigenlijk zijn het niet echt luisterliedjes, de pop/rockkant gaat het wat op. Maar ik doe ook veel in het Fries, meer de troubadours/folkmuziek. Het is echt een mengeling van van alles.’
Mensen die Albert en zijn muziek kennen, zullen hem voornamelijk kennen van zijn Friestalige nummers. ‘Ik heb een aantal keer meegedaan met Sjong, en zelfs een keer gewonnen. Veel mensen kennen mijn muziek daarvan. Ik heb onder andere opgetreden met Friese artiesten als Gurbe Douwstra en Piter Wilkens. Later kwam ik erachter dat wanneer ik verder wilde komen met muziek, ik meer moest doen dan alleen in het Fries zingen. De laatste jaren ben ik daarom ook meer bezig met het Engelstalige nummers. Je kunt dan een groter publiek bereiken en daardoor hopelijk verder komen. Voor sommige mensen is dat wel wat wennen, maar ik merk wel dat het aanslaat.’
Het theaterconcert in het Barontheater in Opende ziet Albert als een mogelijke stap voorwaarts. ‘Het zou mooi zijn als meer mensen op de hoogte zijn van wat ik doe. Ik wil graag hogerop komen, en daar is dit een mooie stap voor. Men vraagt me wel eens of ik niet met talentenshows als The Voice of Holland mee zou willen doen. Daar denk ik ook wel over na, maar ik zou het ook een kunst vinden om zelf de berg te beklimmen en de top te bereiken. Natuurlijk heb je daar ook andere mensen voor nodig, maar ik weet niet of zo’n talentenshow dé manier is om zover te komen. Ik wil ook op de langere termijn wat bereiken.’
Voor het theaterconcert op 11 april heeft Albert maar één echt doel. ‘Samen met mijn band er een mooie avond van maken. Als het publiek een fijne avond heeft, dan heb ik dat ook.’ Volgens Albert is het theaterconcert een mooie kans voor mensen om er achter te komen wat hij en zijn band doen. ‘We spelen veel verschillende stijlen muziek, er is dus voor ieder wat wils,’ vertelt Albert.
‘Ik zie het als een mooie kans om mensen te bereiken die misschien anders niet bij een optreden zouden komen. Ik merk dat mensen die mijn muziek niet kennen nu wel de stap nemen om te komen luisteren, juist omdat het in een theater is. Ik vind het mooi dat ik op deze manier een nieuw publiek kan benaderen.’
Voor de mensen die nog twijfelen of zij wel of niet naar het theaterconcert zullen komen heeft Albert maar één boodschap: ‘Het is een echte avond uit, met een avondvullend programma. Het wordt een muzikale reis vol met liedjes en verhalen, en dat voor een lage prijs.’
Kaartjes voor de avond zijn voor slechts 5 euro per persoon verkrijgbaar via infoavdt@gmail.com.