Eeuwe de Vries

0
176
Eeuwe de Vries

Eeuwe de Vries
Organisator Tryn’s Rock
‘Op 31 mei vind voor de derde keer Tryn’s Rock plaats op de ijsbaan in Gytsjerk. Een feest met een brede programmering voor jong en oud. Het feest is opgedeeld in twee delen; het eerste blok met de opening door de Vrouwen van Nu die het Trynwâldenlied zullen vertolken, een optreden van Brassband De Bazuin uit Oentsjerk in samenwerking met Popkoor Wooman en Marcel Smit en de hiele hannel. Het tweede blok is meer gericht op de jongere bezoeker, met de bands Wickedly Cores, David and the Dutchman, Bad End, The Given Horse en Mr. Wallace. Tussen beide blokken in is er dancemuziek te horen van Twist and Click. Tryn’s Rock is ontstaan doordat mijn dochter met vrienden erg actief met muziekmaken. Ik zei altijd: ‘Jullie moeten daarmee eens ergens optreden.’ Ik klopte aan bij Café Moarkswâl in Aldtsjerk en organiseerde daar een aantal leuke muziekavonden. Op een gegeven moment las ik in de dorpskrant van Gytsjerk de klacht dat Gytsjerk doodbloedde qua activiteiten. In die tijd was ik actief in het dorpsbelang namens de kaatsvereniging, en in het dorpsbelang waren al eens ideeën geopperd over het organiseren van evenementen op de ijsbaan. Ik heb toen de stoute schoenen aan getrokken en voor het eerst Tryn’s Rock georganiseerd. Ik heb geluk gehad met een leuk aantal bedrijven die wilden sponsoren en een groep enthousiaste vrijwilligers. Met Tryn’s Rock wil ik bands uit eigen regio een podium bieden, gecombineerd met acts van iets verder weg. De beide edities voor deze waren zeer geslaagd. De eerste keer kwamen er zo’n 700 mensen, vorig jaar waren dat er al 1100. Voor dit jaar hopen we een soortgelijk aantal bezoekers naar Gytsjerk te trekken. Het doel is om er een gezellige, familiaire dag van te maken, en daarnaast draagt het bij aan de levendigheid van het dorp. Voor Tryn’s Rock heb ik zo’n veertig vrijwilligers op papier staan, en Reinder Koster die de coördinatie van de vrijwilligers op zich neemt. Ik ben met hen, en met de sponsors, enorm blij. Samen zetten we op die manier een leuk feest neer, met een zeer lage entree. Er hoeft alleen een kleine bijdrage betaald te worden voor het bandje. Kijk op www.trynsrock.nl voor meer informatie.’