Misstap Hardegarijp, Bergum geeft zege weg

34
138
Voetbal - kollumerzwaag

REGIO – In de zaterdaghoofdklasse won Harkemase Boys met 3-2 van VVOG. Iets lager verloor Hardegarijp verrassend, terwijl concurrent Be Quick Dokkum wél won. Bijzonder: Surhuisterveen won met 7-0 van Giethoorn en Wilbert Huitema maakte vijf treffers.
Harkemase Boys leek een makkie aan VVOG te hebben. Halverwege leidde de ploeg van trainer Willem Brouwer door doelpunten van Heine Uuldriks (2) en Johnsen Bacuna comfortabel met 3-0. Na de snelle 3-1 en 3-2 leek het in de slotfase toch mis te gaan. De roodhemden – waar Stevan de Geijter zijn vertrek aankondigde en spits Uuldriks zijn contract verlengde- hielden echter stand. Daardoor staat Harkemase Boys vast op de derde plaats. Buitenpost verloor in Groningen met 2-0 van Oranje Nassau. Uniek, want de afgelopen jaren pakte de ploeg van trainer patrick Zwart vrijwel altijd de punten tegen de oranjehemden. Twee treffers van Geutar Derguti beslisten de wedstrijd. Buitenpost kreeg zeker ook kansen. Zo raakte Jorrit Terpstra de lat. Al met al was de overwinning voor de gastheren wel terecht en is Buitenpost nog steeds niet helemaal veilig. BCV boekte een 1-3 zege bij Noordscheschut. Binnen het halve uur was het 0-2 door doelpunten van Roeland Rusticus en Robert Stelpstra. Pal voor de rust kwamen de Drenten uit een strafschop terug in de wedstrijd. BCV kwam gaandeweg echter niet in de problemen en via Cor de Jong – zeven minuten voor tijd- werd het 1-3. Kollum leverde in Damwoude een prima prestatie door koploper Broekster Boys op 0-0 te houden. De thuisclub was wel wat beter, de organisatie van de oranjehemden was prima. Bijzonder: eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in Kollum ook al in een remise. Minder verging het respectievelijk Trynwalden (2-0 verlies bij VVI) en Rijperkerk, dat ook zaterdag verloor. Nu was runner-up Blauw Wit’34 met 3-0 te sterk. Rijperkerk staat daardoor op een p/d-plaats, het hoogst haalbare zo lijkt het. ’t Fean’58 werd in Lemmer weggespeeld door CVVO: 4-0. De doelpunten werden gemaakt door voormalig ONS Sneek speler Chalong de Bruin, Gerben Visser (2) en Lourens Visser. De bezoekers zaten geen moment in de wedstrijd en mochten blij zijn dat de thuisclub tot slechts vier treffers kwam. Titelpretendent Hardegarijp verloor zaterdag verrassend met 2-0 van Rottevalle. Bij rust was het al 1-0 voor de strijdende thuisclub. De zege was over de gehele wedstrijd genomen verdiend. De treffers van de thuisclub werden gemaakt door Ben Donker en Berend Visser. Laatstgenoemde scoorde uit een fraaie vrije trap. Concurrent Be Quick Dokkum won wel. De lastige uitwedstrijd bij Zwaagwesteinde werd nipt met 1-0 gewonnen. Matchwinner werd Gert Jan Koopmans. De overwinning was dikverdiend, al kreeg de thuisclub in de slotfase een dot van een kans om gelijk te maken. Door de zege heeft de ploeg van trainer Henk Konings toch weer wat hoop op de titel. Met nog vier wedstrijden bedraagt de achterstand op Hardegarijp zes punten. VIOD uit Driesum versloeg op eigen veld WTOC met 3-0 en steeg daardoor naar de derde plaats op de ranglijst. VIOD was zaterdag duidelijk een maatje te groot voor de gasten. De doelpunten kwamen op naam van Jelmer Visser (2) en Bauke Visser. Het duel Friese Boys – Drogeham (FOTO) eindigde in een 2-2 gelijkspel. Bij rust was het 1-0 voor de ploeg uit Kollumerzwaag. Friese Boys was de wat gemakkelijker spelende ploeg, de gasten compenseerden dat met hard werken. Namens Friese Boys scoorden Wietse van der Land en Sander Hoekstra, namens Drogeham trokken Tinus Huisma en Peter Poortman de trekker over.
Anjum won op eigen veld met 7-1 van Ropta Boys. Anjum was heer en meester en won (uiteraard) dikverdiend. Namens Ropta Boys scoorde Gerard Peter Weidenaar, namens de gretige thuisclub waren Johan Broersma (3), Sietze Jansma (2), Anne Zijlstra en Pope Bauke Holwerda. In dezelfde klasse verloor Oostergo met 2-1 van Birdaard. GSVV boekte op eigen veld een 2-0 zege op ASC’75, een uitermate belangrijke zege. Talent Wichard Alink maakte de 1-0. De tweede treffer kwam op naam van Klaas Ykema. Bergum speelde zondag op eigen terrein met 3-3 gelijk tegen Emmen. De gasten begonnen goed en namen een 2-0 voorsprong. Bergum toonde karakter en via Noordmans en Bouiuis (2) werd de achterstand omgebogen naar een op dat moment verdiende 3-2 voorsprong. In de blessuretijd gaf de ploeg van trainer Jan Bruin de zege uit handen toen Rozeveld de 3-3 binnenschoot. Daardoor voelde de remise als verlies. Harkema Opeinde verloor op eigen veld tamelijk kansloos met 3-0 van DTD. De gastheren konden het gemis van Michael Oost en Wietse van der Valle als excuus aanvoeren. In dezelfde klasse speelde Trynwalden met 1-1 gelijk tegen DIO Oosterwolde. Het enige doelpunt van Trynwalden werd gemaakt door Rene Kalsbeek. Surhuisterveen tenslotte, verpulverde Giethoorn: 0-7. Grote man was zonder enige twijfel Wilbert Huitema. Hij maakte liefst vijf doelpunten. Nummer zes en zeven kwamen op naam van invaller Ferdy Graeler.

34 REACTIES

 1. I just want to tell you that I am just all new to weblog and seriously liked you’re blog. Almost certainly I’m likely to bookmark your blog post . You really have perfect well written articles. With thanks for sharing your website.

 2. It’s the best time to make some plans for the future and it’s time to be happy. I have read this post and if I could I wish to suggest you few interesting things or advice. Maybe you could write next articles referring to this article. I want to read more things about it!

 3. You really make it seem so easy with your presentation but I find this matter to be really something that I think I would never understand. It seems too complex and extremely broad for me. I’m looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

 4. Thank you for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do a little research about this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more from this post. I’m very glad to see such magnificent info being shared freely out there.

 5. Hi, Neat post. There’s an issue with your website in internet explorer, may test this¡K IE nonetheless is the market chief and a huge component of other people will omit your excellent writing due to this problem.

 6. These days of austerity plus relative stress about having debt, lots of people balk up against the idea of making use of a credit card to make purchase of merchandise as well as pay for a trip, preferring, instead just to rely on a tried along with trusted technique of making payment – raw cash. However, if you have the cash there to make the purchase completely, then, paradoxically, this is the best time to be able to use the cards for several causes.

 7. Hey there! I’ve been following your blog for a while now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Lubbock Tx! Just wanted to tell you keep up the good work!

 8. One other thing I would like to say is that instead of trying to suit all your online degree lessons on times that you finish work (considering that people are drained when they get home), try to obtain most of your instructional classes on the saturdays and sundays and only a couple courses on weekdays, even if it means taking some time away from your saturday and sunday. This is really good because on the week-ends, you will be much more rested in addition to concentrated in school work. Thanks for the different suggestions I have acquired from your website.

 9. After examine a number of of the blog posts on your website now, and I truly like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site list and can be checking again soon. Pls take a look at my site as well and let me know what you think.

 10. An fascinating discussion is price comment. I believe that you need to write more on this matter, it might not be a taboo subject but generally persons are not sufficient to speak on such topics. To the next. Cheers

 11. We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your website provided us with valuable information to work on. You have done an impressive job and our entire community will be thankful to you.

 12. I enjoy you because of each of your efforts on this blog. My mum really loves engaging in investigation and it’s obvious why. A number of us know all relating to the compelling ways you make both interesting and useful items through your website and therefore invigorate contribution from others about this idea then my child is in fact learning so much. Enjoy the remaining portion of the new year. You’re the one doing a first class job.

 13. I believe that avoiding processed foods is the first step to lose weight. They may taste excellent, but refined foods have got very little nutritional value, making you consume more in order to have enough vigor to get through the day. Should you be constantly consuming these foods, switching to whole grain products and other complex carbohydrates will let you have more electricity while feeding on less. Interesting blog post.

 14. I am curious to find out what blog system you have been utilizing? I’m experiencing some small security issues with my latest website and I’d like to find something more safe. Do you have any recommendations?

 15. Thanks for another magnificent article. Where else could anyone get that type of information in such a perfect approach of writing? I have a presentation next week, and I am on the look for such information.

 16. I beloved up to you will receive carried out right here. The comic strip is tasteful, your authored subject matter stylish. nevertheless, you command get got an shakiness over that you wish be delivering the following. unwell for sure come further earlier once more as precisely the similar just about a lot regularly inside of case you protect this hike.

 17. Interesting post made here. One thing I would really like to say is that often most professional fields consider the Bachelor’s Degree as the entry level requirement for an online diploma. While Associate Certifications are a great way to get started on, completing the Bachelors starts up many entrance doors to various occupations, there are numerous internet Bachelor Course Programs available by institutions like The University of Phoenix, Intercontinental University Online and Kaplan. Another thing is that many brick and mortar institutions provide Online types of their qualifications but normally for a considerably higher fee than the companies that specialize in online education programs.

 18. Good day! I know this is kinda off topic however I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog article or vice-versa? My site discusses a lot of the same subjects as yours and I think we could greatly benefit from each other. If you’re interested feel free to shoot me an email. I look forward to hearing from you! Fantastic blog by the way!

 19. Good post. I be taught something more challenging on different blogs everyday. It’s going to always be stimulating to learn content from other writers and apply slightly something from their store. I’d favor to make use of some with the content material on my weblog whether you don’t mind. Natually I’ll give you a link in your net blog. Thanks for sharing.

 20. Also a thing to mention is that an online business administration diploma is designed for college students to be able to smoothly proceed to bachelor degree education. The Ninety credit education meets the lower bachelor education requirements so when you earn your current associate of arts in BA online, you will have access to the modern technologies in such a field. Some reasons why students would like to get their associate degree in business is because they may be interested in the field and want to find the general training necessary prior to jumping to a bachelor college diploma program. Thanks alot : ) for the tips you actually provide as part of your blog.

 21. Thank you for every other excellent post. The place else may anybody get that kind of information in such an ideal method of writing? I’ve a presentation subsequent week, and I’m on the search for such information.

 22. Thanks for your useful post. As time passes, I have been able to understand that the actual symptoms of mesothelioma are caused by this build up associated fluid between the lining of your lung and the chest muscles cavity. The infection may start inside the chest location and get distributed to other parts of the body. Other symptoms of pleural mesothelioma include fat reduction, severe inhaling trouble, temperature, difficulty swallowing, and swelling of the face and neck areas. It ought to be noted that some people with the disease don’t experience any serious signs at all.

 23. F*ckin’ remarkable things here. I’m very happy to peer your article. Thank you so much and i am having a look ahead to contact you. Will you kindly drop me a mail?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here