‘Oldehoofster Slaapproeverij’ in de Hayema Heerd

0
97
oldehove hayemaheerd slapen op hooi 2

OLDEHOVE – De Hayemaheerd, veel mensen zijn er wel eens langs gereden, maar wat gebeurt daar nou eigenlijk allemaal? Inwoners van Oldehove konden dat afgelopen vrijdag ontdekken tijdens de ‘Oldehoofster Slaapproeverij’. Zij konden – kosteloos – komen logeren op de pas verbouwde, knusse hooizolder. Eerst werd er gezellig samen gegeten en gedronken. Eigenaresse Wil Hoogeboom: “Wij zitten wat buiten het dorp. We hebben wel contact met mensen, maar vaak voornamelijk via Facebook. Daarom hebben we de mensen uitgenodigd om gewoon eens te komen kijken.” Op de Hayema Heerd is veel te doen. Er zijn twee vertrekken, er is een camping met twee stro iglo’s en ook worden er diverse activiteiten georganiseerd.  Afgelopen vrijdag was er natuurlijk een hoofdrol voor de pas verbouwde hooizolder, waar de inwoners uit Oldehove sliepen op strobedden. Of dat lekker ligt? “Volgens onze gasten wel”, antwoordt Wil. “Het is heel comfortabel en warm. Pluspunt is dat het stro zich naar je lichaam vormt. Of we zelf al zijn overgegaan op een strobed? Nee, dat vindt onze stofzuiger niet zo fijn.”