Paasactiviteiten voor kinderen in De Spitkeet

0
66

HARKEMA – Op Tweede Paasdag zet Themapark De Spitkeet zijn deuren open voor het publiek met speciale acties voor de kinderen. Zij kunnen houten eieren zoeken en die inleveren bij de paashaas voor een echt ei, dat ze mogen beschilderen en in een mandje mee mogen nemen naar huis. De gouden eieren kunnen geruild worden voor een prijsje. Ook kunnen de kinderen geschminkt worden, en brood bakken zoals men dat in het verre verleden ook deed. Er is voor hen een stand ingericht over de geschiedenis van Achtkarspelen. Ieder jaar is de belangstelling van kinderen, maar ook volwassenen erg groot en ook dit jaar rekent men op een grandioze opkomst van het publiek. Voor belangstellenden wordt in elk huisje, de holwoning en de plaggenhut door vrijwilligers tekst en uitleg gegeven over het leven, wonen en werken van de mensen rond 1900 op de Fries-Groningse Heide. In de huisjes krijgen de bezoekers suikerbrood en een stukje roggebrood met ei aangeboden. Het museum is geopend van 10.00 tot 17.00 uur tegen de geldende toegangsprijzen. Nadere informatie: Tel.: 0512-840431 of  0683417414 of www.despitkeet.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here