Peter van de Burg

0
105
Peter van den Burg

Ulrum prijkte afgelopen vrijdag op nationale televisie. In het NOS-programma ‘Het Koninkrijk’ kwam de Afscheiding van 1834 in Ulrum aan de orde. Peter van den Burg, voorzitter van de Stichting Ulrum 1834, zat afgelopen uiteraard klaar voor de televisie. Hij noemt de uitzending heel geslaagd en heel mooi. Een klein beetje teleurgesteld over de hoeveelheid Ulrum op de beeldbuis is hij wel. “Ze zijn hier vorig jaar de halve dag wezen filmen. Daar is slechts vijf minuten van gebruikt. En nou hadden we daar wel een beetje rekening mee gehouden, maar toch is het wel jammer.” In de aflevering kwamen veel grote onderwerpen aan de orde, zoals de slag om Waterloo en het Veenkoloniaal Museum. “Elk onderwerp voor zich kan al een heel programma vullen”, aldus van den Burg. In Ulrum komt de kerk in beeld, evenals de pastorie. “Dat is dezelfde pastorie waar Hendrik de Cock gewoond heeft.” In de kerk staat Eelco Bosch van Rosenthal op de preekstoel, net zoals de Cock dat ooit deed. Ook komen twee inwoners van Ulrum duidelijk in beeld, verkleed als soldaat. Al met al noemt van den Burg het zeer geslaagd. “Al was het wat kort. Als je er nauw bij betrokken bent, dan wil je toch dat dat de meeste aandacht krijgt.” Gelukkig krijgt Ulrum nog een kans, want op 19 juni haalt Ulrum nogmaals de landelijke televisie, dit keer in het EO programma over de Afscheiding en 200 jaar koninkrijk. “Daar verwachten we meer van. Daar is tijdens de opnames veel meer een spektakel van gemaakt, toen hadden we hier de hele kerk vol. Daar verwacht ik minstens een kwartier van.” Alle aandacht komt niet ongelegen voor Ulrum, want behalve een krimpdorp is het ook een dorp van de toekomst. En een stukje reclame helpt er zeker bij om Ulrum op de kaart te zetten. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here