Plantdag speelterrein Pieterzijl groot succes

0
112
plantdag pieterzijl

PIETERZIJL – Met kruiwagens, schoppen en ander tuingereedschap liepen kinderen en volwassen afgelopen zaterdag richting het sportveld in Pieterzijl. Nadat vorige week het grote graaf- en verzetwerk al was gedaan, was het dit weekend tijd voor het planten van zes grote bomen, twaalf wilgen, 110 struiken en zes vrachtwagenbanden. Voor iedereen was er deze dag wat te doen, kluitjes verslepen voor de kleinen en gaten graven voor de groten. Mede door het mooie weer was het vooral ook een gezellige dag, waar ook de tijd genomen werd om bij te praten bij een kop koffie.
De nieuwe beplanting vormt samen met de speelheuvel de nieuwe natuurlijke speelplaats. Al tijdens de plantdag bleek dat de heuvel een ideale plek is om te klimmen en te kletsen. De dag eindigde nog mooier dan dat hij begonnen is, de zon scheen op het veld en de alle harde werkers jong en oud gingen tevreden naar huis.  De komende maanden wordt er verder gewerkt aan de herinrichting van het speelterrein. Met behulp van verschillende sponsoren zal ook nog een multifunctioneel platform aangelegd worden, waarop in de zomer met geskate kan worden en in de winter geschaatst. Voor de volgende fase van het project is de de werkgroep zoek naar extra sponsoren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here