Autocross-seizoen van start op het Van der Schaaf-circuit

0
91

KOLLUM – Op Paasmaandag gaat in Kollum op het Van der Schaaf-circuit het autocross-seizoen van de Noordelijke Autocross Club van start. Het is voor het eerst in het vijfendertigjarig bestaan van de club dat het bestuur gekozen heeft voor een start in Kollum. De baan in Kollum wordt door publiek en coureurs bejubeld als de mooiste en snelste baan van het land. De NAC is steeds bezig met verbeteringen aan de baan en rennerskwartier en ook gaat er steeds meer digitaal zodat rondes en rondetijden via transponders worden vastgelegd. Ook boekt de club vooruitgang op het gebied van social media. Zo kunnen er bijvoorbeeld toegangskaarten gewonnen worden. Dat de club goed bezig is vertaald zich ook in het enorme toename in deelnemende coureurs. De NAC is de club met de grootste diversiteit in klassen. Dit jaar komt de Stockcar Formule 2 klasse haar intrede doen. Deze kleinere stockcars zijn allemaal uitgerust met een Ford 2 liter motor. Als deze coureurs met twintig of meer tegelijk in de baan komen is dat een geweldig spektakel. Ook komt de super-finale terug. Voortaan zal deze race gehouden worden op Pinkstermaandag. De drie beste coureurs van die dag, uit iedere klasse komen bij elkaar in de arena. De winnaar mag zich dus voor één jaar Noord Nederlands Kampioen noemen.