Harkemase Boys haakt af; pak slag voor ’t Fean’58

0
104

Amateurvoetbal

REGIO – Harkemase Boys is definitief afgehaakt in de titelrace. De roodhemden verloren in Zwollen met 3-0 van Berkum. ’t Fean’58 verloor op eigen veld met liefst 1-8 van Broekster Boys.
Harkemase Boys maakte een uitgebluste indruk in Zwolle en verloor volkomen terecht met 3-0 van Berkum, dat deze week Michel van Oostrum aanstelde als interim-trainer. De thuisclub speelde fris en won door treffers van Jerrol Poot (voor rust) en Guus Kruijer en Chris van der Meulen (na de thee) verdiend met 3-0.  Ook BCV weet weer wat verliezen is. Op eigen terrein bleek LTC te sterk: 0-2. Voor de Assenaren stond er veel op het spel en dat was te zien ook. Daarom was de zege voor de bezoekers ook verdiend te noemen. In dezelfde klasse won Buitenpost met 2-0 van Balk. Beide treffers kwamen op naam van Dorjan Berisha, beide voor de rust. Dezelfde speler kreeg na de rust zijn tweede gele kaart. In gevaar kwam de zege nooit. Voor volgend seizoen heeft de club van trainer Patrick Zwart twee nieuwe spelers aangetrokken. Marco van Leijen komt van topklasser ONS Sneek, Simon Schreiber van Harkemase Boys. Rijperkerk en verliezen, het lijkt bij elkaar te horen. Nu bleek zelfs hekkensluiter Waterpoort Boys te sterk. Het duel leek lang op 0-0 uit te draaien. In minuut 89 sloeg de thuisclub via Erik Haitsma alsnog toe: 1-0. In dezelfde klasse kwam ook Trynwalden niet tot winst en verloor met 1-0 van Leeuwarder Zwaluwen. Kollum verloor de thuiswedstrijd tegen VVI met 1-2. De wedstrijd stond in het teken van acties voor de ziekte ALS. De nederlaag voor Kollum was onnodig. Na een 1-0 achterstand maakte Joop Pijnacker met het hoofd gelijk. Uiteindelijk trok de ploeg uit Idskenhuizen aan het langste eind: 1-2. ’t Fean’58 verloor op eigen veld met liefst 1-8 van koploper Broekster Boys. Grote man bij de bezoekers was Stephan Overkempe. Hij maakte liefst vijf treffers. De enige goal van de thuisclub – de 1-3- werd gemaakte door aanvoerder Willem van Kammen. Hij scoorde met het hoofd. Koploper Hardegarijp verloor op eigen veld met liefst 4-0 van Zwaagwesteinde, maar zag ook concurrente Be Quick Dokkum een nederlaag lijden. De zege voor de bezoekers was dikverdiend. Sterker nog, de aanstaande kampioen mocht blij zijn met de slechts vier doelpunten van Wytze Pilat (2), Sven Rozendal en Dennis Stienstra. Dokkum pakte op eigen veld een puntje tegen VIOD. Lang leken de gasten met de zege aan de haal te gaan. Pas in de blessuretijd maakte Andreas Gelderman de gelijkmaker. Hij schoot een vrije trap ineens binnen: 1-1. Ropta Boys won op eigen veld met 3-2 van Opende. Het duel kende een vreemd verloop, want de bezoekers namen via twee treffers van Henk Veenstra een 2-0 voorsprong. Ropta Boys toonde veerkracht en kwam door drie puntgave treffers van Gerrad Peter Weidenaar alsnog aan de drie punten. De Lauwers en Anjum deelden de punten: 2-2. Via Sipke Vellenga en Bert Jager nam De Lauwers een 2-0 voorsprong. Een sterke eindsprint leverde de gasten alsnog een punt op. Voor Anjum maakte Anne Zijlstra en Wietse Rosier de doelpunten. Ternaard kreeg op eigen veld geen poot aan de grond tegen FC Grootegast. Het werd 0-5 en dat was in elk geval beter dan de 13-0 nederlaag die de ploeg dit seizoen in Grootegast opliep. Johan Beute (2), Rick Buma (2) en Rolf Hazenberg troffen doel in Ternaard. ASC’75 verloor thuis met 3-1 van Friese Boys. Tamme de Boer zette ASC nog wel op een 1-0 voorsprong. Daarna was het woord aan de gasten die door treffers van Wietse van der Land, Arjan Bosman en Sander Hoekstra alsnog de winst greep. Oostergo pakte een strohalm door met 5-3 te winnen van GSVV. Bij rust stonden de bezoekers nog met 1-0 voor. Namens de ploeg uit Ee scoorden Lars de Jong (3) en Willem Sikkema (2). Op zondag won Bergum de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Frisia met 2-1. Klaas de Boer was weer eens verantwoordelijk voor de gehele productie van de ploeg van trainer Jan Bruin. DIO Oosterwolde en een gehavend Harkema Opeinde deelden de punten (0-0), terwijl Trynwalden ondanks een goal van Rene Kalsbeek met 2-1 verloor van MKV’29. Surhuisterveen is nog niet veilig na de 0-1 nederlaag op eigen veld tegen Oosterlittens.