Havenmeester gaat afval inzamelen

0
106

DOKKUM – De gemeente Dongeradeel start met een tweejarige pilot waarin de inzameling van recreatieafval wordt overgedragen aan de havenmeester van Camping en Havenrecreatie Dokkum v.o.f. Doordat de recreatiecontainers die nu in Dokkum staan ook veel gebruikt worden door binnenstadbewoners zijn toeristen vaak gedwongen hun afval naast de container te plaatsen, in plaats van erin. De havenmeester gaat vanaf dit jaar tijdens zijn dagelijkse ronde langs de boten afval inzamelen. Zo verdwijnen de recreatiecontainers uit het straatbeeld, en is er geen illegaal gebruik door omwonenden meer mogelijk. Ook kan het recreatieafval dan worden gescheiden. De gemeente stelt jaarlijks een bedrag van €10.000,- beschikbaar aan de havenmeester. Dit is het bedrag dat momenteel wordt besteed aan de inzameling en verwerking van de 25 recreatiecontainers in Dokkum. De pilot duurt tot en met december 2015 en wordt gevolgd door een eindevaluatie, waarna wordt besloten of de inzameling definitief wordt overgedragen.