Kleurrijke tulpenroute geopend door twee burgemeesters

0
67
Dokkum Tulpenstad-8

DOKKUM – Voor het derde jaar op rij wordt Dokkum in het voorjaar omgetoverd tot ‘Dokkum Tulpenstad’, waarvoor maar liefst 350.000 tulpenbollen geplant zijn op de bolwerken van Dokkum. Zaterdag was de feestelijke aftrap van het nieuwe seizoen. Op het terrein van molen Zeldenrust kon men bij de streekmarkt producten kopen uit de omgeving van Dokkum, zongen Shantykoor de Admiraliteitssjongers en Vocaal Ensemble Collage de sterren van de hemel en verzorgde burgemeester Waanders de openingshandeling. Dat deed zij niet alleen, maar samen met de burgemeester van Fulda, de partnerstad van Dokkum in Duitsland. Naast de opening van het nieuwe tulpenseizoen werd het partnerschap van de beide steden ook nog eens kracht bij gezet door het onthullen van een bord met de wapens van beide steden en een afbeelding van Bonifatius. De tulpenroutes zijn te bewonderen in de maanden april en mei. De route begint bij de Woudpoortbrug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here