Onthulling gevelsteen start van Dam Jaarsmajaar

0
71
Eastermar - opening dam jaarsmajaar

EASTERMAR – Op de voormalige woning van volksverhalenverzamelaar Dam Jaarsma werd vrijdagmiddag onder grote belangstelling een gevelsteen onthuld door wethouder Houkje Rijpstra. De onthulling van de gevelsteen was tevens het startsein voor het Dam Jaarsmajaar, dat dit jaar plaatsvindt. Na de onthulling van de steen gingen de dorpsgenoten uit Eastermar en de genodigden naar de Kjellingen voor de expositie die daar werd geopend. ’s Avonds was er in theater Meerzigt nog een filmportret te zien over Dam Jaarsma. Dit jaar is het honderd jaar geleden dat Jaarsma werd geboren. In zijn leven verzamelde hij meer dan 16.000 volksverhalen en enorm veel cultuurhistorische spullen. De Stichting 100 jaar Dam Jaarsma vestigt het hele jaar aandacht op zowel het werk van- als de persoon Dam Jaarsma.